onsdag 11 maj 2011

Vägarna i Cornwall


Innan vi åkte hemifrån talade många om för oss att OJ, skulle vi till Cornwall, då skulle vi vara beredda på att det tog TID att köra, för det var ALLTID besvärligt med vägarna. Jag inser mer och mer hur otroligt fast jag är i gamla insnöade tankemönster. Jag förstod att det var påsklov och att det säkert inte var motorvägar, så att det kunde vara svårt att köra om, ifall det var mycket bilar. ALDRIG att jag tänkte på att vägarna skulle vara SÅ smala att det inte skulle gå att mötas över huvud taget, utan om man fick möte fick en av oss backa till närmsta mötesplats. UNDRA på att det tar tid att köra!!! Jag kan inte föreställa mig att detta är de ENDA transportvägarna de har på så många sträckor, men det verkar inte bättre. VACKERT var det dock, men lite konstigt att det ALLTID var höga "häckar" längs vägen, så att man inte kunde se ut över landskapet. Sällskapet trodde att det var av säkerhetsskäl...

Där framme där Rikard står kan man mötas.
Den här bron var smal att köra över:


Mamma tog HUR många "smala vägar"-bilder som helst, men jag körde och har tyvärr därför inte så många sådana.

Var det inte smala vägar kunde det vara FÅR och LAMM ute på promenad:


Eller hästar:

SÅ om man beger sig till Cornwall ska man vara beredd på att bilkörningen tar tid och det är ett stort område, så det är ganska långa sträckor att köra. Jag kan inte föreställa mig hur det är på somrarna i detta område som är så populärt, de måste behöva stanna, backa, passera varandra och vänta HELA tiden, SNIGELFART gissar jag. Kanske är det en del av charmen OM man har oändligt med tid, men om det varar i dagar, kan det nog bli tröttande.

Jag som är van att köra mycket bil tyckte jag var ovanligt trött på kvällarna och tror det berodde på bilkörningen. Jag körde oftast först då jag hade GPS'en i min bil, vilket innebar att jag höll koll både på den och vad de formella skyltarna visade (inte alltid samma). Sedan skulle jag ha koll på att bilen bakom var med hela tiden, samt på de smala, ibland BRANTA, vägarna, samt förstås barn som ville prata om lite av varje. Gissar att jag var mer koncentrerad än jag visste :) .

Catharina, absolut kan ni säkert hitta flera guldkorn bland det vi gjorde om ni planerar att köra åt detta hållet! Det är många som vill resa just till Cornwall och därför känns det bra att jag samlar våra intryck och erfarenheter här. Jag har inte glömt att komma tillbaka rörande besök hitåt! Vi har bara inte kommit till vår egen sommarplanering ännu och det stressar mig MYCKET. Återkommer!

Britt, jag tycker också det ser konstigt ut när båtarna ligger på "havsbotten". Det "känns" som om de borde ta skada i skrovet av det... Intressant att du hört talas om Clovelly tidigare. Det känns som om det borde vara nämnt i skönlitterära böcker, för det är en så speciell plats. Ser fram emot att höra vad du kommer fram till!
Vad KUL att så många av målningarna du såg är med i 1001-boken!! Det var ju det du sa :) . Gravida damen var jag nästan säker på. Intressant att den van Gogh vi såg är den bästa, undrar hur de bestämt det? Var fläcken på vasen med i din bok, ha ha?
Jag ska åka tillbaka till Eton en annan gång och gå in på skolan. Det ska bli roligt!

Ingrid

4 kommentarer:

Karin sa...

Skönt att det gick bra för er trots de supersmala vägarna! Sånt gillar inte jag!! Gissa vad som fanns på salladsbordet på jobbet idag? Horngädda som kocken själv dragit upp! Jättegod!

Kim M. Kimselius sa...

Härligt det lät, synd att utsikten skymdes av häckarna.
Kram Kim

Britt sa...

Hej Ingrid!
Ja, fläcken är med på bilden, tycker jag. Du får se när du kommer hem. Hästen ser så liten och oansenlig ut i boken. Den var mäktig i verkligheten. Den var den man första man lade märke till, när man kom in i rummet. Jag har bokat av ungefär 50 st målningar, som vi såg.
Det är skickligt att ta sig fram på de smala vägarna. Ingenting som jag skulle klara av men jag vet att du är en skicklig förare.
Det är ett underbart vackert landskap.
Jag vill gärna åka till Eton en gång till vid tillfälle. Snart kommer Rikard.
Kramar från Britt

Astrid sa...

Jag förstår och ser vilken härlig resa ni hade! För ett antal år sedan åkte Tor och jag med Rollsklubben genom England och förundrades av alla dessa mysiga vägar (smala). På flera ställen växte träden ihop över vägen och plötsligt öppnade sig en vidunderlig utsikt. Jag tyckte också om alla dessa vackra murar och för att inte tala om alla underbara byar.
Jag ser fram emot dina följande repotage