måndag 9 maj 2011

Påskafton


Som ni vet gillar jag mat väldigt mycket, både att äta och laga. Jag gör sällan något avancerat, men tycker det är kul att planera. Under flera år har vi varit i fjällen och där är utbudet och sammanhanget lite mer begränsat än hemma, men mamma och jag brukar ändå planera en liten påskbuffé. Jag tror att jag är mest entusiastisk och vill hitta på lite nytt varje år, men de är snälla påhejare och hjälper mig med det jag kommer på.

I år var första gången vi firade påsk här och eftersom vi skulle resa bort ville vi inte ha för mycket rester. Lamm och sådant är jag inte bra på, i vanliga fall brukar mamma göra Janssons frestelse, sillsallad och annat, men det var inget för mig, utan det fick bli en Ingrid-variant på påskbordet. Nästan hela lördagen gick åt till matlagning för min del och menyn var (ni vet att jag gillar att fotografera mat):
 • Äggsallad
 • Sparrispaj med räkor
 • Sill & Felix Färskpotatis
 • Ägghalvor
  För att göra det lite färggladare hyvlade jag en del av alla våra
  morötter till botten.
  Fiskpaté
 • Melon/skink-sallad
 • Rosenbullar
 • Köttbullar
Jag lagade dock inte mat hela tiden utan vi tjejer hann med en tur till High Wycombe för lite shopping. Med många viljor hinner man inte så mycket, men vi var hemma i tid så att papporna kunde åka och hämta vår hyrbil.

Sedan var ett gäng iväg på driving rangen och slog en stund. Johan prövade sina nya klubbor, papporna (min och barnens) förberedde sig för veckans kommande golfrunda och Linnéa bara glänste (klubbens pro sa till sina elever att titta på L's sving för att den var så bra, han skulle bara veta att hon ännu inte har något grönt kort :) ).

I trädgården satt mormor med kusinerna och spelade kort tills de inte kunde uthärda värmen längre:


Påskafton innebär också att vi letar påskägg, dvs mina föräldrar ordnar påskägg till alla och gömmer dem i ett rum, vanligtvis i fjällen där gömställena nu börjar bli rejält uttömda :) . Nu fick de många nya gömställen att använda.

Jenny som aldrig varit med och letat förut var väldigt duktig :) .

Jenny letar....
 
L hittar aldrig sitt ägg...


Rikard hittade sitt ägg i filten.

Malins ägg var i lampan.
När alla vi hittat våra ägg, gömdes mormor och morfars. Det var Rikard som gjorde det i år och då blir det inte lätt...


Mormors ägg var i elskåpet!

Morfars var i kuddvaret!

När alla hittat sina ägg var det slut på påskfirandet och dags att packa inför morgondagens kommande resa, så det gjorde vi. Fast vi vuxna fortsatte såklart med mys och firande ett tag till senare in på natten, vi är nattugglor allihop, mer eller mindre :) .

Vårt försök till påskris!
Tror ni vi slapp rester?? Glöm det, vi hade hur mycket påskbuffé över som helst!

Slut på påskrapporten.

Ingrid

3 kommentarer:

Karin sa...

Vacker mat!! Som alltid - jag sa just det till Anna idag när jag fotade våra lunchmackor att Ingrid lyckas alltid med sina matfoton!

Hur vet man att det är sitt eget ägg? Ska man smyga med att man hittar någon annans om man gör det? Något år har mina föräldrar gömt ägg (utomhus) men antingen tomma eller med 10 kr i.

Boktokig sa...

Maten ser god ut och äggjakten kul! Jag förstår ni hade en fin påsk!

Anonym sa...

Vilken frojd for ogat och det smakade sakert precis lika gott!! :)Ylva