söndag 29 maj 2011

Tea Party


Torsdagen den 12 maj var det möte med American Women’s Club (CAWC) och temat för dagen var "tea party". Jag hade hört om detta möte sedan länge när de hade frågat efter folk som ville ”göra ett bord”, men jag har inte själv varit involverad på något sätt. Mötet närmade sig och det började talas om hatt...”ska du ha hatt?” hördes frågan här och där. Jag hade defenitivt inte tänkt ha någon hatt, men förstod att jag kanske borde vara lite mer uppklädd än vanligt. Två dagar före träffade jag en kvinna som sa att ”det KLART att du ska ha en hatt, åk och köp en bara”. Under alla vårt riksmötesförhandlingar i LC Sverige är det hatt som gäller, så det är inte så att jag inte äger någon hatt och dessa skulle säkert t o m kunna hittas i någon låda, men det kändes inte som riktigt rätt stuk på hatt.
Onsdagen kom och Malin vaknade med riktigt ont i magen (vet inte vad som hände på "fairen"...). Rikard var i Sverige, som vanligt borta när någon är sjuk... Det kanske är pappasaknad som gör barnen sjuka? Jag lyckades inte förstå varför M hade ont i magen, visserligen hade hon lagt sig sent kvällen före, men inte väldigt sent och nätterna före hade varit normala så det brukar inte vara något problem. Hon sa att hon inte var orolig, stressad, hungrig eller något annat som jag kunde komma på att fråga om (det gick inga magsjukor). Kände dock att jag kunde inte skicka iväg henne till skolan om hon mådde så dåligt, så hon fick stanna hemma. Hon somnade om. Vaknade vid 10, åt lite yoghurt, somnade om och kl 13 väckte jag henne. Hon kände sig lite bättre och jag tyckte det var dags att hon åt något och duschade för ibland är det vad som behövs, för att man ska tillfriskna lite.
Efter att Malin kommit upp kände hon sig faktiskt lite bättre och det var en stund kvar till de andra skulle komma hem, så jag föreslog att vi skulle ge oss iväg på en liten shoppingtur, för jag kunde ju alltid TITTA på en hatt och då kunde Malin titta på skor samtidigt. Hon behöver snygga skor till skolans konsert, det är noga med vad de har på sig.
Tänkte inte köpa någon dyr hatt, tittade på några som skulle kunna fungera som sommarhattar, den skulle vara vit hade jag bestämt. De hade dock så breda brätten att jag tyckte de hängde ner överallt och jag skulle inte kunna se ett dugg. Till slut tittade jag på de lite festligare hattarna och minsann fanns det inte en som ändå var rätt snygg och inte så dyr. Malin tyckte den var fantastisk  J ! Själv prövade hon de ena högklackade skorna efter de andra och vi hittade ett par som var rätt bra, men bestämde att vi skulle leta lite mer innan vi bestämde oss.
Över till torsdagen så. Rikard kom från flygplatsen precis när jag skulle sticka och såklart behövde vi byta några ord och jag kände mig sen innan jag kom iväg. Jag undrade verkligen om jag var rätt klädd, kändes väldigt uppklätt för en förmiddag....
Det blev dock bra! Där fanns många som var VÄLDIGT fina och en del som inte klätt upp sig alls, allt var lika ok. Alla trodde att Ylva och jag hade pratat ihop oss om klädsel, men så var inte fallet :) .

Borden var HELT fantastiska! Jag är så glad att jag var där och fick se det fina arbete alla lagt ned. Här är några bilder:
Baby Shower bordet
Bokklubben hade lite Jane Austen-tema bland medlemmarna och hade verkligen ansträngt sig med klädseln, eller hur?


Det här jukebox-bordet var helt otroligt. När jag frågade var ansvarig hade köpt "skivtallrikarna" fick jag veta att hon hade GJORT dem själv. Hon hade värmt LP-skivor i ugnen och sedan bockat kanterna. Det såg fantastiskt ut!

Det var fri sittning och jag valde att sätta mig vid Golftjejernas bord. Där satt Amy och Martina som jag känner lite grand, samt holländska Anita som verkligen är jättetrevlig.

Golfbordet
Notera golfbollarna i vasen.
Att ta med fika till mötena är något som medlemmarna turas om med, jag tror 6-8 medlemmar tar med fika varje gång. Den här gången hade en del bordsansvariga gjort egna kulinariska bidrag på temat, det var beställt scones från centralt håll till alla, plus att de fikaansvariga hade bidragit, så det fanns mycket att äta.

Innan vi satte oss till bords skulle vi rösta på vilket bord vi tyckte var finast (amerikaner ÄLSKAR att tävla, i allt!). Det fanns två bord med anknytning till det kungliga bröllopet. Det ena ser ni överst i inlägget, det hade Ylva varit med och gjort. Spana särskilt in cup cakesen med brudparets initialer på. Vinnare blev dock det andra kungliga bordet (OM jag nu förstod det rätt, för det var massa olika kategorier i tävlingen, bl a snyggast klädsel på medlemmarna, eller om det var snyggast hatt...?). Här är en bild på det jag tror är vinnarbordet, bl a dekorerat med minnesporslin som är riktigt FINT till skillnad mot mycket annat billigt krams som sålts under våren:

Tjusigt, eller hur?!
"Reserverat"-lapparna är vi medlemmar som lagt på en
plats där vi ville sitta.
På detta möte betalade jag medlemsavgift och jag är nu medlem i denna klubb, som redan berett mig stor glädje under året. Vi har snart avverkat ett helt år här i England och det är kul att tänka på hur vissa saker jag hade tänkt mig blev ungefär så, medan andra helt överraskat. Innan vi flyttade hit visste jag inte att det fanns en sådan här klubb, men nu är jag verkligen jätteglad att jag blev medbjuden till dessa roliga mötestillfällen.

För några veckor sedan kände jag mig som ett ufo när jag inte visste vad The Ivy League var, medan ALLA de andra mammorna var fullt insatta (japan, indier, australiensare och amerikan). Igår pratade någon om det igen och då visste jag i alla fall. Känner ni till det? (Karin, nu vet jag ju att du gillar när jag slänger ut frågor och här gissar jag att du har koll utan att ens behöva googla... :) )

Britt, jag är SÅ glad att du kan kommentera igen, även om det inte är så lätt som innan! Ja, det är Rowan som bor i huset med tennisbanan. Johan och hon har mycket kul ihop, men ibland ryker de ihop, de har båda starka viljor och tycker att de vet bäst. Roligast var väl när de argumenterade hela vägen till skolan i bussen om hur livsmedelsbutiken "Waitrose" namn skulle uttalas (Johan hade fel, men gav sig INTE). Andra gånger kan Rowan ha en åsikt om hur något ska sägas på svenska, utan att hon kan ett ord. Underbart.
Nej, här firas inte, här har familjen helt glömt att det är Mors dag, detta trots att någon påmindes tidigare i veckan då jag sa att jag skickade kort till dig och Tuula (har du fått kortet?). Kan väl säga att de inte plockar många poäng på det, upplyste dem lite syrligt om att dagen uppfanns just för hemmafruar som skulle uppmärksammas, inte för mammor i dubbelarbetande familjer där man delar på hemarbetet... tänker inte orda så mycket mer om det, för då kanske jag säger något dumt ;) .

Karin, vet att du läser andras kommentarer, så enligt ovan vet du att vi i år prövar något nytt och inte firar Mors dag. Det är inte Mors dag i England, de har en annan helg, så familjen blir inte automatiskt påmind i butiker och av skriverier. Hur var din brunch? Jag håller med dig, det känns overkligt att de har haft en marknadstradition samma datum i över 700 år, då få man svälja onödiga utgifter och eventuellt "farliga kringresande tivolin", det gäller att vara med och hålla traditionen vid liv :) .
Fattar inte varför Britt och jag fått problem med våra kommentarer, det är verkligen lite konstigt, antingen borde alla ha problem, eller möjligen en, men två..?

Ha en trevlig dag på jobbet imorgon! Här är det bank holiday, så vi har en extra ledig dag. Inte fel!

Kram Ingrid

5 kommentarer:

Karin sa...

Vad de har jobbat med borden! Hoppas att de alla är hemmafruar med gott om tid... hahaha, kommer från en vars liv blivit extremt mycket stressigare sen hon fick lov att yrkesarbeta endast 3 d/v. Så fort jag lyckats beta av en grej, kommer 3 nya som jag såklart tar på mig "eftersom jag ändå är ledig". Jag hade verkligen haft svårt att välja bord (klart att man ska tävla!)

Jo, jag känner till Ivy League litegrann.

Dåliga barn som inte uppvaktade dig...

Boktokig sa...

Vilken tjusig hatt! Den passade dig jättebra! Och vad coolt med skivtallrikarna! Det var många fina dukningarna! Nu vill jag också gå på Teaparty! ;)

Kim M. Kimselius sa...

Helt fantastiskt! Åh, vad jag önskar att jag också fick uppleva allt kul som du gör. Fast du är säkert lite avundsjuk på allt jag upplever, så det går på ett ut.
Tack i alla fall för att du tar mig med på tea-party och mycket annat kul!
Kram Kim

Anonym sa...

Vilken upplevelse att få se och sitta vid de roliga borden. Kul!

Nån som inte har så kul nu är Lina. Hon är sjuk och det mesta går henne emot. Hennes "klackeskor" la jag just tillbaka i leksakslådan och det var inte alls rätt... och föresten inte det andra som jag la tillbaka heller.. hör jag.
Tillbaka till leksakerna...ha,ha
Anna

Anonym sa...

Hej Ingrid!
Tänk att det tog nästan ett år innan du köpte hatt. Den är häftig och du är snygg i den. Kanske kan du ha den till midsommar, om ni har plats i bilen. Jag tycker att det bordet,som vann är ganska traditionnelt. Alla de andra var så idéerika och roliga. Vi har många gamla LP-skivor. Ska vi försöka?
När jag kommer , måste vi gå på Tea-party i den lilla affären nära er.
Malin var tydligen bra igen. Jag har gått här hemma och tänkt.
- Var det 20 kr eller 20 pund /km och jag blev så lyckligt när det var kr. Bra gjort av Malin att samla in en sådan stor summa till välgörenhet. Kram från Britt