måndag 9 maj 2011

Ola Lindholm

Nu är det tomt och tyst i huset. Tre veckors besök är över. Körde Rikards föräldrar till Heathrow imorse efter några väldigt trevliga dagar tillsammans. Jag hoppas deras resa hem går bra och glädjer mig till att ha svärmor tillbaka på bloggen, så att jag får lite kommentarer och hälsningar :) !

Innan jag går tillbaka till rapporterna från våra upplevelser senaste veckorna, vill jag göra ett inlägg kring det jag precis läst om Ola Lindholm. Naturligtvis känner jag inte Ola eller har någon som helst koppling till honom, men jag blir otroligt illa berörd av det som står och det han drabbats av. Naturligtvis tar jag starkt avstånd från droger, som de flesta av oss. Vi vet heller inte något om huruvida Ola är skyldig eller ej. Att han så övertygande nekar till alla anklagelser, bevisar ingenting. Många skyldiga har nekat brott.

Jag tycker dock att processen och skriverierna stinker och jag håller FULLSTÄNDIGT med honom, i det blogginlägg han gjort (han har ju startat en blogg och skrivit ett inlägg där), att INGEN ska väl bedömas skyldig innan han är dömd. Våra barn ÄLSKAR Wild Kids och jag tycker det är trist att Ola nu (ännu inte dömd) inte ska få vara programledare för den nya säsongen. Vi prenumererar också på KP, som jag tycker han leder på ett föredömligt sätt.

Det är skrämmande hur "arbetsgivarna" totalt släpper taget, som om Ola blivit pestsmittad. Vanliga arbetsplatser har medarbetare med alkoholproblem och massa andra bekymmer. Då förväntas företaget hjälpa den drabbade medarbetaren med behandlingar för att komma ur sina problem. Detta är helt självklart. VEM hjälper Ola nu? INGEN verkar det som, men med all sannolikhet har han stöd från många håll som inte syns i media och såklart en advokat.

Dessutom tycker jag det är RIKTIGT skrämmande och sorgligt att Expressen får veta provresultatet FÖRE Ola själv. Det är värt att utredas och ge konsekvenser för!

OM Ola är skyldig till något ska han såklart ta konsekvenserna av det, men OM han inte är det TÄNK så mycket skada han har behövt ta UTAN att det skulle behövt vara så! Det är riktigt illa tycker jag! Med ALL sannolikhet kommer det inte att vara lika stora löpsedlar och rubriker om han är oskyldig, missade jobb kanske inte går att få tillbaka.

Aftonbladet har ett annat inlägg i debatten idag:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article12996674.ab

Också väldigt tänkvärt.

Jag har som sagt ingen aning om vad som ligger bakom innehållet i urinprovet och det är lätt att säga "ingen rök utan eld", men just här och nu känner jag de varmaste sympatier för Ola och hans familj och vad de går igenom, om han är oskyldig. Trist historia att sätta i sig!!

Karin, instämmer, veckorna flyger fram fulla med allt möjligt! Detta blev ett riktigt "dukår" för mig, jag fick flera riktigt fina dukar och jag är SÅ glad över dem.

Ingrid

4 kommentarer:

Karin sa...

Jag har följt diskussionen om Ola L väldigt sporadiskt men har redan förstått att oavsett vad, har han blivit det senaste offret på medias offerbord. Det kan finnas andra anledningar till de spår de fann. Han är en väldigt bra förebild och mycket älskad som programledare - smaskigt för "journalister" att få hänga ut just honom. Hur rätt han än må få i rätten, är han dömd i mångas ögon för alltid. Jag gillar artikeln du länkade till - tack!

Boktokig sa...

Jag tycker det är vansinnigt med medias hetsjakt på nyheter och det har jag alltid tyckt!

Catharina sa...

Jag har hört lite på radion om Ola. Barnen älskar Ola Wild Kids och Hugo har anmält sig till årets upplaga... jag vet inte hur mycket han har hört eller förstått av det som hänt, men det kommer nog snart... Själv gillar jag också Ola. Just nu är det svårt att veta vad jag ska tro. Jag hoppas verkligen att han är oskyldig!

Jag läste artikeln du länkade till och den var tänkvärd och bra!

Britt sa...

Hej Ingrid!
Jag hörde nyss i Rapport att de sista avsnitten inte ska sändas. Tråkigt för alla barn som vill se hur det går. Jag tycker också att man inte ska förhasta sig utan i alla fall spela alla avsnitten . Sedan får vi se hur det går.
Vi tackar så mycket för trevliga och händelserika dagar med er.All uppassning och hjälp vi har fått samt många diskussioner bl.annat om hur man skriver. God mat har vi fått, och dessutom måsta jag berömma dig för din bilkörning samt att du guidar så bra överallt och speciellt inne i London.
Hälsa alla kramar från Britt o Lennart