tisdag 5 oktober 2010

Att överraska en Farfar...

I lördags fyllde farfar Lennart år. Han fyllde inte "runt" som de säger i Danmark, men väl en 5:a och det var det ju all anledning att fira!

Hur firar man bäst en Farfar, jo genom att överraska honom med frukost och barnbarn.
Vi hade i veckor lagt ut rökridåer. Ingrid hade skrivit mail och meddelat lite kryptiskt på bloggen allt "vi" skulle göra i helgen. Han skulle inte får reda på vår hemlighet, nämligen att Rikard och Johan skulle åka över till Sverige och gratulera honom tillsammans med Daniels familj.

På väg till Sverige

Så, medan Farmor och Farfar gick i sitt hus i Malmö och förberedde en fest för närmsta släkten så tog Johan och jag flyget över till Köpenhamn. Resan i sig tål att berättas lite om.

Barnen vill alltid gå i SAS Loungen när vi flyger och det är en del av äventyret. Chips, Cola och datorspel samt en känsla av äventyr. Så ville ju även Johan denna gång. Jag la därför på en del extra tid mot vad jag brukar ha på Heathrow för att detta skulle hinnas med.

Tur det!

Vi tog London Underground från vår närmsta station (Hillingdon), dit vi blev körda av Ingrid. Det började med att första tåget inte kom. Nu går de ju ganska ofta, men att missa 20 minuter redan från starten var inget bra. Vi kom 5 hållplatser och sedan behövde Johan gå på toaletten. Det är bara att ta sina två resväskor, ryggsäckar och Johan och hoppa av. Det hela avklarades ganska snabbt, men väl på väg upp till tåget igen hör jag att nästa tåg just lämnar perrongen.

+30 minuter.

Vi skulle byta tåg i Aldgate East och hoppade av utan problem. Nästa tåg gick på annan perrong och det tog lite tid att flytta sig dit. +35 minuter. Första tåget till Heathrow var överfyllt. Tar nästa istället. +45 minuter.

Kommer till hållplatsen innan flygplatsen och tåget får ett fel. Alla av. Nästa tåg istället. +60 minuter.

Incheckad precis en timme innan. Damen i disken undrar varför ena väskan är så lätt. Jo, men det är ju för att den är tom. Den skall fyllas i Sverige med sånt som är bra att ha med sig tillbaks.

Nåväl, vi han med 25 minuter i Loungen. Precis lagom för Cola, chips o spel.


SAS Loungen på Heathrow


Väl framme i Sverige tog vi tåget till Daniel och somnade gott i Sofias rum. Tack Daniel!

Öresundstågen

Nästa morgon var det dax att överaska Farfar. Daniel, Sofia, Lina, Rikard och Johan tog bilen dit. Köpte frallor på vägen dit och ringde på hos dem strax innan halv nio. Farmor öppnade.

Gissa om hon blev överaskad! Och gissa om Farfar blev överaskad.  JAPP !!


En glatt överaskad och precis yrvaken Farfar

Vi gjorde frukost, med scrambled egg, stekta champinjoner, bullar och annat gott.


Efter en mysig stund tillsammans gav vi oss iväg för att göra en massa ärenden. Johan och Rikard åkte till Dalby där Johan stormade in till Gajdos. ÄNTLIGEN fick han leka med Ale o Tobbe. Som han längtat!

På kvällen hade Farfar "kalas" med närmsta släkten. Vi åt gott, skrattade mycket, njöt av chips och godis (det vi fick ta) och hade bara en helt fantastisk kväll. Vi sov över hos Farmor o Farfar. Johan somnade sent och jag en stund därefter. Johan lyckades med lite "lur-sov" som Farmor enkelt 'gick på'. Kul!Söndagen njöt Johan av lite TV-mys o frukost medan jag åkte till Dalby och städade samt handlade lite mat.

Flyget hem gick klockan 12 och hemresan gick utan problem. Flickorna hade varit på Linneas konfirmationgrupp i London och av en slump kom vi på samma tåg hem. Kul, nu var det mycket snack om allt som hänt.

Så det var en lyckad helg för alla. Farfar var glatt överaskad, Farmor fick njuta av barnbarn, Rikard njöt av gott sällskap och Franz-flickorna roade sig i London.

Sist en bild på en nyklippt Sune, nej förlåt Johan.


Rikard

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, vad trevligt att ni överraskade farfar Lennart! Jag förstår verkligen, att de blev glada och att också ni hade kul! Johan är så söt i sin frisyr, får man säga söt om en kille? Ni måste bli väldigt sammansvetsade av att göra så mycket kul tillsammans. Ursäkta två "samman", hm.
Märtha