fredag 22 oktober 2010

Vi skulle ju bara ha en säng....

...eller Tredje gången gillt.

Ja, vi fick ju hem fel säng till Malin i söndags och den extra säng, likadan som Malins gamla, fanns inte att köpa i detta landet.

Hall och vardagsrum invaderat av IKEA möbler och flyttkartonger
Johan lekte med sin kompis i måndags och det gick okey. Det var en jättetrevlig kille med tre yngre syskon, så det märktes att han var äldst. Han hittade en radiostyrd fågel som J har och den ville kompisen leka med HELA tiden, vilket J tyckte var trist. Alltså var J lite missnöjd efteråt, vi får väl se hur deras vänskap kan utveckla sig.

På kvällen gav sig R av till IKEA igen. TUR att de har öppet till kl 22. M följde med. Vi hade bestämt oss för att köpa TVÅ nya sängar till gästrummet och ändå låta M få en ny säng. Hon behövde en säng med lådor under för att få in mer förvaringsutrymme i sitt rum. Den säng hon skulle köpt dagen före hade vi nu ändrat oss om igen, så de skulle byta till ännu en annan. Johan skulle få M's gamla säng och våningssängen som J har haft en del av skulle förpassas till garaget. Även ett par av kuddarna som köptes till M's säng, skulle bytas enligt mina nya idéer. Gästsängarna skulle vara en hård och en mellanhård resårbotten, för att besökande gäster ska kunna välja vad som passar dem bäst. Bytet gick bra och de fick tag i allt de ville ha. Kom hem ca 22.30 och syskonen sov redan.

Igår kom R hem ganska tidigt från jobbet och började montera sängarna. Malin och Johan var så duktiga på att bära upp alla delar till M's säng.


DÅ visar det sig att hård resårbotten är vit och mycket högre än grå mellanhård madrass, så hela problemet med att det skulle bli olika höjder på sängarna om vi köpte en säng här och satte tillsammans med Malins gamla säng, kom tillbaka. Dessutom hade Rikard varit lite trött och tagit fel bäddmadrasser, nämligen de som var 90 cm breda istället för 80 cm, som vi bestämt oss för. STÖÖÖÖÖNNNN! Rikard blev INTE glad.

Jag muntrade upp honom med mormors uttryck "det syns inte på det färdiga resultatet hur många gånger man gjort om det" (instruktion till mig när jag lärde mig sticka och virka och inte hade lust att repa upp felaktigheter). Vet inte om det hjälpte honom, men han insåg ju att det inte fanns något annat alternativ än att åka tillbaka till IKEA för tredje sena kvällen i rad. Nu fick inte M följa med mer.

KÖN var lång till reklammationsavdelningen. Alltså passade R (medan han väntade på sitt nummer) på att rusa in i varuhuset och köpa ny resårmadrass samt två bäddmadrasser i 80! cm bredd. Dagen före hade det inte varit några som helst problem att göra byten, men när R nu kom fram fick han veta att de INTE tar tillbaka sängar som varit öppnade. Rikard berättade att han just varit inne och köpt ersättningsprodukter. Killen ville se kvitto på det och se det gjorde susen. Då tyckte han så synd om R att han tog tillbaka allt!!! TÄNK vilken tur att det var kö så att R stack in och handlade före. 22.30 kom han hem med ALLTING RÄTT!

Hallen blev ÄNNU stökigare:

Svårt att förstå att det var städat här när vi hade gäster någon vecka tidigare.
Skruva och bygga
Och när R åkte tillbaka till IKEA fortsatte J att skruva i det sista! Med den äran och med ett STORT leende på läpparna.
Här kommer nu en "före" och en "efter" bild på gästrummet. Karin, jag skäms nästan när jag tänker på hur eländigt ni fick ligga, nu när vi fått ihop riktiga sängar. Välkomna tillbaka och provligg en annan gång!

Jepp, detta är före.

Och TADAM! Detta är efter. Man kan nästan tro att Äntligen hemma varit här och fixat ;-)))) .
Dessutom packade jag upp sista kartongerna i köket och vi fick in köksbordet där. Här är första kvällsmaten vid bordet i köket. Där har vi inte heltäckningsmatta till skillnad mot i matrummet, så nu behöver jag inte vara orolig varje gång vi äter mat att det ska hamna sylt eller ketchup på mattan.


Det var ju VÄLDIGT intressant och märkligt det här med lillasyster som växer om storasyster.... Är det så att först får mamman en dotter och det är första barnet och allt är lite nervöst. Sedan kommer andra dottern, mamman har varit cool hela graviditeten och fyllt barnet i magen både med mat och lugna tankar och när babyn kommer är hon stor och stark och växer som gräs..... Gäller detta i så fall även två bröder som kommer först i syskonskaran...? Prins Joachim i DK är ju uppenbart längre än Kronprins Frederik...

Fler familjer med två tjejer som äldsta barn??? Vem är längst. Slå hål på teorin, för detta måste ju vara en slump!! Jag är faktiskt längre än min storasyster också... Märtha, hur är det med dina flickor, är tvåan längre än ettan?

Carolin, så intressant med längderna för dig och din syster!!! Hoppas nu att allt kommer enligt plan imorgon. Håll utkik och meddela gärna när det är framme! Vi hade också minusgrader här i morse. Brrrrr! Men sedan blev det varmare och strålande sol. Stor kram!

Astrid, än är i alla fall inga barn här längre än undertecknad, ha ha. Men det är väl bara en tidsfråga innan det händer... Du menar inte att det är SNÖ hemma?!!! Otroligt!

Karin, som tur är  verkar det inte vara känsligt med längden för någon av tjejerna, men jag förstår din kommentar, jag hade nog kunnat tänka likadant.

Vi har besök här och då får man blogga på nätterna, men det funkar ju bra det med :) .

Natti, Ingrid

5 kommentarer:

Karin sa...

Oj, vilken skillnad!! Men vi var ändå väldigt nöjda med vår logi! Kanske att det rentav hade blivit lite trångt att dela 80-säng med Kata? Den där madrassen var bred och skön!

Idag fick vi fläsknoisette med hemgjord bearnaisesås i matsalen, och gissa vad jag köpt hem till middag? Fjärilskotletter och färdig bearnaisessås (något vi haft ca 10 ggr på 20 år)... Kata lär bli lycklig iaf - hon älskar den såsen.

Anonym sa...

Jo, det kan jag tala om! De är precis lika stora! 169-170 cm, båda har bantat och väger nu lite över sextio, så de kan prova kläder och skicka till varandra! Jag tror aldrig Helen var längre än Annika, hon växte bara ikapp! ÅH, vad ni får kämpa med sängarna! Tur att R är änglalik! Märtha

Britt sa...

Hej !
Stackare. Vi lider med er men det ser trevligt ut i gästrummet och i köket.
Tur för er att ni fick byta.Kön vid reklammationsdisken är otroligt deprimerande.
Nu har ni kanske fått lite hjälp.
Ha det så bra alla från Farmor

Karin D sa...

Min morfar sa förresten: "Ingen kan se hur lång tid det tog; bara hur bra det blev gjort." Och jag tyckte alltid att det var obegripligt som barn. Nu förstår jag det lite bättre.

Förfasar mig nu över skotten i Malmö och är mer hönsmamma än någonsin.

Natti, natti!

Tara sa...

Hi! I'm finally back on the computer and have spent a long time reading and looking at all of your pictures! You guys are awesome! Good job on a great little family... all building beds together. :) We are still making trips to IKEA. Yesterday I went to buy curtains... again.

Looks like your guest room is ready for us. I'll go book tickets! :) See you in December?? Did you talk to Hilde?