måndag 25 oktober 2010

Mormor och morfar på besök

Det är verkligen svårt att hinna med att blogga när man har besök. Första nätterna brukar gå bra, men sedan blir jag oftast för trött :) .

Mina föräldrar kom i alla fall hit i onsdags kväll. Det fanns två extra platser i bilen och tre barn som ville följa med och hämta på Heathrow... Den här gången blev det Rikard, Malin och Johan som hämtade. GLATT återseende när de kom hem till oss och barnen kunde knappt vänta tills de fått av sig skorna före de ville visa runt i huset. Med sig hade mina föräldrar 17 kg mat som jag beställt. Mamma hade ställt sig på vågen med matkassarna i händerna då hon kom hem efter shoppingturen... Denna gång var det bröd, falukorv, ost, plockgodis, dubbelknäcke, o'boy, c-vitaminer (M vill ha en speciel sort från apoteket), pizzariskakor, mm mm.

Linnéa fick stanna hemma hos mig och hjälpa till med att fixa det sista inför deras ankomst och då var det bara matlagning som var kvar på listan. Det är det TRÅKIGASTE L vet, hon gör nästan vad som helst istället. Hon talade nu om att när hon får barn ska hon köpa "Familjens kokbok" (naturligtvis finns det ingen bok som heter så, men det vet ju inte L som aldrig lagar mat ;) ) och ge till sina barn och så får de turas om med att laga middag :) .

Nu fick hon göra förrättssalladen och vips fixade hon det hur bra och fint som helst. Hon var anmärkningsvärt stolt och nöjd med resultatet. Så pass att hon hämtade kameran för att föreviga sin insats (och det gillar ju jag som vill ha både foton till bloggen och matbilder). Nu vet vi att hon i alla fall kan laga två maträtter att variera sin kost med då hon flyttar hemifrån: Tomat/Mozzarella-sallad respektive köttbullar och potatismos :) .


Britt, ja gästrummet har fungerat bra vid detta första användande och nu väntar det på ER! Vi har absolut fått hjälp här. Pappa knäskurade köksgolvet innan vi fick gäster i torsdags kväll och då hade ändå R gjort det kvällen innan... Jag vet inte om han av gammal vana räknade med att det säkert behövdes, ha ha ha ha. Det är fantastiskt att ha hjälpsamma föräldrar.

Karin, ha ha det är bra att du tänker positivt! Jag håller med om att 80 cm sängen nog hade blivit lite smal för er båda...Jag förstår att Kata blev glad för maten eftersom hon också skrev om det på sin blogg. TVÅ gånger är inte för mycket av en favoriträtt :) .
Din morfar och min mamma menar precis samma sak och jag lever också efter den devisen idag. Den stämmer ju.
Skotten i Malmö och allt som hänt där är förfärligt!!! Det finns verkligen skäl att vara hönsmamma i dessa dagar och tyvärr ser man ju inte någon riktig ljusning på det... Ta hand om er!

Tara, great to have you back! I saw you wrote tons of texts at your blog! I will read it all when my parents have left today. I got an answer from Hilde yesterday and will come back to both of you about December. Whereever, I would love to see you soon!
Still going to IKEA? Oh, I thought we should be done soon.... but maybe not ;-))) !

Märtha,  tänk att de är precis lika långa! Jag trodde nästan H var längre. Synd att bo så långt ifrån varandra när man så lätt skulle kunna låna kläder annars. :) Ja, R har nästan självlysande gloria (vissa dagar, ha ha).

Mer om vad vi gjort med föräldrarna i nästa inlägg....

Ingrid

PS Jag visste hela tiden att L kunde laga mat :) . DS

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Testar att skriva en kommentar...

Karin D sa...

Är det dåligt med kommenterare?? Hoppas att din mamma kunde fylla resväskan med shoppingfynd på hemresan!

Kram fr Karin

franziengland sa...

Hej Karin! Jag förstod att du skulle torka det som om jag var desperat efter kommentarer (för alla som inte skrivit någon, JA, det är jag ;) ), men så var det inte utan jag fick ett mail från Catharina att hon inte kunde kommentera så jag ville bara testa. Hoppas du ser mitt svar här...

Britt sa...

Hej Ingrid!
Du talade inte om vad ni hade gjort under besöket bara hur mycket de hade med sig och att morfar tvättade golvet. Hoppas att ni inte behöver lika mycket mat när vi ska resa. Bra att ha lite utrymme när vi ska åka hem förstås. Hoppas att vi hittar en del.Paketet som du väntade på har kommit. Vila nu upp er inför vårt besök. Vi blir ju många.
Fint gjort av dig Linnea. Det är faktiskt bra att kunna laga mat.
Vi var bortbjudna till Lomma i lördags kväll och åkte bussen hem vid ett-tiden på natten. Stod och väntade vid Koncerthuset. Det var så lugnt och många ungdomar som kom ensamma. Löjligt sa vi . Det är media som förstorar allt. Sedan läste vi i tidningen nästa dag att någon hade skjutit på ett fönster här i Husie inte långt ifrån oss
och att saamma sak hade hänt i ett skrädderi vid Lönngården. Ägaren hade blivit misshandlad.
Lennart brukar gå till honom och få ändrat på sina kläder. Lennart tycker väldigt mycket om honom. Han kommer från Iran och är gift med
en svenska sedan många år tillbaka.Är både skräddare och frisör och jobbar alltid. Tråkigt!
Kram från Britt

Catharina sa...

Jag provar att kommentera igen... förhoppningsvis tredje gången gillt :o)

Tomatsalladen ser jättegod ut, sitter nästan och blir hungrig :o)

Kram och gonatt från Catharina