torsdag 14 oktober 2010

Badhus och Lekland

I söndags hade barnen varit lediga 3,5 dag och våra gäster hade åkt, så det var bara att inse att läxorna behövde göras. Det gick dock bra, alla barnen, även Johan, har börjat få bra rutiner nu. Tjejerna tar helt ansvar för att få sina läxor gjorda och ber om hjälp med det de behöver. Johan som innan ofta försökt skjuta upp läxorna en stund om det gått, är nu också mer angelägen om att smidigt få dem gjorda så det blir mer tid till annat.

Något kul måste man ju dock få göra......, så på eftermiddagen åkte Rikard iväg med alla barnen till ett badhus i Amersham, en stad ca 20 minuter från oss. Rikard har blivit den som brukar åka iväg och bada med barnen ibland och senaste tiden har Malin och Johan frågat om de inte kunde åka iväg någon gång och då hade Rikard hittat Chiltern Pools i den här staden. Det såg fint ut på bilden med en låååång vattenrutchkana. Vi trodde att L kanske var trött efter Parisresan, men nej då hon hängde på. Jag tyckte de kom tillbaka väldigt snabbt efter en dryg halvtimme, men det visade sig bara vara killarna som glömt sin badväska hemma och upptäckte det då de kom fram.....

När de kom hem andra gången fick badhuset ett medelbetyg. De sa att det varit kallt där och det låter ju inget vidare, badhus brukar ju vara varma så man storknar. Inte hade de bastu heller, vilket är standard i alla badhus hemma och enda anledningen som skulle kunna få mig att följa med. Summa summarum hade de haft det helt ok, men vi ska nog försöka hitta något annat bättre badhus nästa gång.

Så i måndags var barnen forsatt lediga, då det var "studiedag", här kallat "teacher in-service-day". Otroligt för barnen att ha fem dagar ledigt, för att sedan gå fyra dagar i skolan och så nästa vecka har de höstlov.

Vi hade planer på att träffa Ylva och hennes flickor, men de var lite krassliga, så vi sköt det på framtiden. Det var fint väder och jag ville gärna hitta på något under eftermiddagen. Ville hitta någon trevlig park med lite naturliga hinderbanor för barnen att springa omkring i. Typ. Jag googlade runt och hittade massor av roliga hemsidor och saker att göra, men inte riktigt det jag tänkt mig. Antingen låg det någonstans jag inte kände till eller var det inte vad jag behövde idag. Det slutade med att jag gav upp utomhusplanerna då jag hittade ett lekland här i byn. Kände inte själv till det, men det visade sig att halva resten av familjen sett skyltarna dit.

Efter lunchen begav vi oss dit. Det var inte så stort och ganska mörkt, men anläggningen de sprang runt och lekte och klättrade i, var ganska kul. Det kostade £6,5 för M och J respektive £8 för L. Då L hade en hel del skoljobb bestämde vi att hon och jag satt gratis i cafédelen och ägnade oss åt läxor medan de andra sprang av sig en massa energi.

Flitiga lisa
M och J hade kul och tog en del foton.
Minsann, smygfotade de oss också...
Speciellt var jag glad för Johans skull, jag vill att han ska få chansen att leka lite mer. Nu gör han säkert det en hel del i skolan, men jag ser inte det så det känns inte så.... :)

Karin D, du anar inte hur glad jag blir för alla dina kommentarer! Ja, det tog en stund att fixa alla inlägg med etikett, men jag har ju inte haft den här bloggen så länge som du haft din, så därför var det inte SÅ farligt. Håller med om att det är bra att man kan ha flera etiketter, men fördelen i blogg.se är att alla kommer upp på sidan så alla lätt kan söka på dem. Bra och dåligt med allting :) .
Tack för erbjudande om fotohjälp! Jag hoppas R kan hjälpa mig ikväll...., annars återkommer jag.

Dags för kvällsmat.

Ingrid

1 kommentar:

Astrid sa...

Vilken fin blogg du fått! Jag har mycket att lära, men det kommer nog.Sparar dom på värmen på badhusen i England?
Ha det gott hela familjen!
Astrid