måndag 11 oktober 2010

Utvecklingssamtal & Parisresa för L

Alla barnens utvecklingssamtal är avklarade. Alla 8 L's lärare, 7 av M's 8 och 2 av J's 4. Det gick snabbt och lätt. Feedbacken var bara positiv. Det går bra för alla barnen, i flera ämnen är de bland de bästa i klassen, i några andra medel eller över. De ligger inte efter i någonting. Det skulle väl i så fall vara Johan och Malins engelska när de jämför med de med engelska som modersmål, men så jämför inte lärarna utan de tycker våra barn är bra i engelskan också :). Skönt att ha haft de här samtalen och fått bekräftat att allt går fint!

Det som var mest tråkigt att få veta var att Johans bästa kompis Erik ska flytta redan i november. Jag är helt säker på att J inte vet om det och jag tänker inte säga det. De har varit "bästisar" sedan första dagen och tidigare har jag fått veta att de skulle flytta efter detta läsåret, men nu har tydligen deras planer ändrats. Riktigt trist. Som TUR är har J de sista två veckorna nämnt en annan kille i klassen som han gillar och han bor dessutom i vår by. Jag sprang på den pojkens mamma under samtalsdagarna och hon tyckte det var en bra idé att killarna kan träffas en dag. Hoppas att det kan vara något att bygga på....

Kl 5 fredag morgon lämnade R och L huset med taxi. R skulle till Sverige för tredje fredagen i rad och L skulle till skolan för att åka med en buss full av High school elever som skulle till Paris för att spela fotboll (tjejerna) eller volleyboll (killarna).

Det var en 10 timmars resa till Paris genom tunneln. L hade inte läst en rad i böckerna hon tog med sig, så jag förstår att det var ett väldans kacklande och fnissande i bussen. De spelade match när de kom fram och den vann de. Sedan åkte de hem till sin värdfamilj. De bor alltid hos elever i den skolan de besöker och det här var Amerikanska skolan i Paris. Familjen hade ett stort hus, så de var fem tjejer från vår skola som bodde där. De hade ätit spagetti och köttfärssås, tittat på film och snackat. Trevligt!

Nästa dag spelades ytterligare en match och trots att L kastade sig så hon fick skrubbsår och kläderna var genomleriga, så förlorade de. Det var meningen att de sedan skulle hinna med lite sightseeing i Paris, men det var inställt på grund av det förhöjda terrorhotet mot Europa och storstäderna. Kl 21.30 lördag kväll hämtade R upp L här på vår skola. Hon var trött men väldigt nöjd. Vi var ca 100 pund fattigare, ha ha.

Hur trevlig en sådan har tripp än är, så kan jag fundera på om det inte finns en internationell skola i t ex Scottland, Wales eller ännu närmare de kunde åkt och spelat mot istället.... En så här lång resa för två matcher känns lite overdoing...

Däremot har vi anmält Malin till en skolresa till Spanien i helgen (620 pund, bara så ni vet :) ). Det är en vecka i mars och programmet är digert. Sedan ska hon på en veckas resa i maj eller juni också, här i England. Så hon har mycket att se fram emot. De här resorna är väldigt innehållsrika och givande tror jag. Precis som L's skolresor till Paris och Oxford var när vi bodde i DK. Så jag har absolut inget emot deras resor som sådana, men det ska ju vara värt de långa transporterna och pengarna.

Samtidigt med samtal och Parisresa har vi ju haft Sverigebesök, men det redovisas i separat inlägg.

Barnen har studiedag idag, så vi ska nog hitta på något trevligt i eftermiddag. Nu har de avverkat sina flesta läxor och läst en stund allihop. Det var riktigt lugnt och mysigt nyss när alla låg i var sitt hörn med en bok :) .

Fungerar det att lämna kommentarer?

Soliga hälsningar från ett 20-gradigt England.
Ingrid

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er!
Ha en lugn och skön dag när ni nu kan! L behöver nog vila sig efter resan. 1000 pund, är inte det ungefär 10000 kronor?? Och så bodde de hemma hos familjer? Åkte de limousin? Jag tycker ni ska pruta! I efterskott, ha,ha! Lite smålänning har ni väl i er!? Det verkar jättedyrt! Eller har jag missförstått något? Tur att hon i alla fall var nöjd!
Här är också solsken idag, härligt! Inte så varmt, dock. Kram allihopa! Märtha

franziengland sa...

Oj, tryckfelsnisse, Märtha! Tack för uppmärksamheten! Mycket är dyrt här på skolan, men inte SÅ dyrt :) . Jag tänkte nog skriva 1000 kr och så blev det pund, ha ha. Nu har jag rättat i texten. Kram.

Anonym sa...

Spännande saker barnen får göra!! Här hemma lyser solen men det var -grader i morse, dock ett underbart fint väder. Martin har varit hemma med feber och halsont, känner sig något bättre men han blir nog hemma i morgon också tror jag. Axel har studiedag i morgon och skall då till simhallen med sina klasskompisar. Han och några klasskamrater har startat ett band, på fredag skall de repa i en kompis källare (undrar om kompisens föräldrar vet det...). Får se om bandet fortfarande existerar på efter fredag. De heter ungefär så här: Noise to Voice. Kan de slå igenom med det namnet??

Nora är just nu med en granntjej till stallet. Jag bad mamman att hon skulle se till så att Nora inte skulle ha för kul, för någon ridning har vi inte tänkt oss...

Ha det fint! Anna