torsdag 21 oktober 2010

När hände detta????

Malin och Linnéa
Titta lite närmare så förstår ni vad jag menar!


Helt seriöst, Malin har växt om storasyster Linnéa med hästlängder. Skiljer flera centimeter. Då ska ni ändå veta att jag mätte dem innan sommaren eftersom Malin (fram till nu) fortfarande ärver byxor efter L, det verkar det ju vara slut med nu. Jag skojade med L och sa att "nu får du börja ärva efter M", varpå L flackade oroligt med blicken tills hon förstod att jag skojade :) .

Förstår faktiskt inte att man kan växa så mycket som Malin verkar ha gjort, på ändå så pass kort tid.

Lustigt nog är det likadant hemma hos min systers barn. Där är mellandottern J längre än storasyster E. Småbrorsorna i båda våra familjer är dock en bra bit efter ännu.

Farmor, det är finns en risk att M börjar "se ner på dig" nu....
Ja, jag är nojigast med vad barnen får göra och inte. R tycker L kan åka själv till London bara vi vet var hon ska, men det tycker inte jag. Det hjälper ju inte helt om det händer något att jag vet VAR det hände, skadan kan ju redan vara skedd. Vi får väl se hur andra familjer gör och när vi blir varmare i kläderna, men än så länge tar jag på mig rollen som hönsmamma (och känner fullt stöd från dig :) ).
Det är lite tuffa tider i England och barnbidraget diskuteras, men om det ska minskas eller tas bort gäller det från och med 2013, så jag tror inte vi kommer att påverkas...
Tur att du står på dig med kommentarerna och skriver dem om och om och om igen! Förstår inte varför det strular för dig, har inte hört att det gör det för någon annan just nu.

Lotta. ÅHH så glad jag blev för en kommentar från Norge!!! Tack! Hur vi har tid? Vårt hem ser INTE ut som ert! Där har du HELA förklaringen :) . Jag har nog både hört om och sett bilder av såväl hus som STOR trädgård.
Ja, det är absolut lite mormorsvarning på mig när det gäller strykandet, ha ha.
Du har nog rätt om modet med lager på lager. Jag tror folk har sett för många amerikanska filmer där de har jättehöga fluffiga sängar.... Det blev två Sultan här också och jag hoppas det blir bra.

Nea, hej LILLA vän :) . Vad kul med din kommentar. Nu förstår jag vad du gör vid datorn HELA dagarna och kvällarna, du läser mammas blogg ;-)))) .....

Från mamman med två STORA tjejer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Min lillasyster som är sex år yngre är 8 cm längre än mig....Idag är det riktigt kallt i Malmö, minusgrader men solen skiner!

Carolin

Astrid sa...

Ja vänta du, snart har de växt förbi dig.Det är flera år sedan vår Per plötslig blev huvudet längre än mig. Har inte riktigt vant mig än.
Första snön kom igår kväll..

Karin sa...

Jag gjorde faktiskt den iakttagelsen när vi besökte er men var inte säker på om det var ett uppskattat samtalsämne... inte alla storasystrar gillar att bli omvuxna av de yngre. Vi har nog samma att vänta här - Kata har redan större fötter och blir nog även längre än Julia.

Kram fr Karin

Britt sa...

Hej Ingrid!
Jag hann inte läsa ditt inlägg igår. Jag var på dammiddag.
Så snabbt Malin växer. De var lika långa i augusti när de var här hemma. Nu kan inte Malin längre mäta sig här hemma på dörren.
Det tar slut vid 160 cm.
Vi tänker på när vi var med M och J på experimentarium i Tuborg.
Då ställde de sig på en maskin som skulle visa hur långa de skulle bli i framtiden.L skulle bli 165 och Malin 173.L. grät och beklagade sig för Rikard att hon skulle bli lika liten som Farmor. Men du kommer att bli längre L.
(gammal story men rolig).
Kram Linnea från Farmor