fredag 15 oktober 2010

Läkartider

Malin har ont i örat. Det började igår morse eller natten till igår. Vi vet ju att helst ska barnen inte ha penicillin från början utan man ska ge smärtstillande och se om det går över. Malin gick till skolan igår och jag sa åt henne att hoppa över volleybollmatchen och åka hem direkt efter skolan om örat inte blev bättre. Örat blev inte bättre, men hon åkte ändå på matchen (som de förlorade).

Idag skulle de ha Scienceprov och det var synd om henne att sitta och plugga till det när hon kände sig dålig. Som tur var kunde hon redan det mesta. Imorse var det inte bättre, snarare sämre. Vi tvekade länge om hon skulle gå till skolan eller ej. Det är lite konstigt att hon har ont i örat igen. Det hade hon ju för någon dryg månad sedan också.... hon brukar inte ha något större problem med öronen... (kanske gratismedicin inte är lika verksam som betalmedicin som man får hemma ;-) ).

Provet var den tredje av fyra dubbellektioner. Vi försökte ringa skolan för att se om hon kunde få göra provet första lektionen och sedan åka hem, men såklart gick det inte att få tag i någon så tidigt att inte skolbussen hann gå. Hon fick smärtstillande och gav sig iväg med uppmaning att ringa om hon inte kände sig bra så skulle vi hämta henne direkt.

Vid 12 fick jag ett sms "kan du hämta mig?". Jag svarade att så klart kunde jag det (läs Rikard, eftersom han hade bilen till jobbet). Fick strax efteråt tag i henne på mobilen och vi bestämde att hon skulle gå till lektionen, göra provet och sedan åka hem. Det passade bra med tiden det tog för R att komma dit.

På vägen hem körde R och M direkt till vår doktor för att se om de hade någon tid att titta på henne i eftermiddag, så vi slapp leta upp jourläkare. Naturligtvis hade de inga tider idag, men de skulle ringa om de fick något återbud. SÅ efter en halvtimme ringde de och sa att hon får komma kl 17.50 idag!!! 17.50, vilken vårdcentral hemma har öppet då? Här stänger vanliga affärer kl 17.30 (samma som i DK), hemma i Sverige stänger de 18. Men doktorn har öppet längre! Otroligt! Nu undrar jag hur det är med apoteket....de stänger väl som affärerna och då innebär det att om hon får någon medicin kan vi inte få ut den idag... Återstår att se...

Ingrid

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kent hälsar och tackar för kortet, som kom på den rätta dagen!, och för en mycket trevlig blomma. Han gillar inte att skriva på datorn, därför får jag bli hans agent. De allra närmatse vännerna, fyra par kom i onsdags och två herrar från fläkten. Vi hade jättetrevligt, tycker jag. I morgon kommer syskonen och en kusin, då blir vi elva stycken. Jag har lagat maten i eftermiddags och förberett ganska väl. Helen har lagt ut lite bilder från Fiji på sin blog. Martin fyllde år igår torsdag, vi skickade mail till honom och grattade, vi fick ett svar idag, så nu har vi lite kontakt. Han är nog ganska skojfrisk, det är kul, tycker jag. Alla som var här i onsdags var också med på min 40-års- och Kent 50-årsfest, så vi tittade på filmerna vi spelade in då. Alla var betydligt mörkare i håret på den tiden...Men huvudsaken är, att vi är någorlunda friska och pigga, och det är vi!! Hoppas det ordnar sig med Malins öron! Det är väl klart, att man är stolt över sina barn, när de lyckas! Man är ju bara glad, man missunnar ju inte andras barn att lyckas också!
När en till mig närstående sjuåring förlorade en jämn fotbollsmatch sa hon: "Jag vill ha ett bättre lag!"
Kram! Märtha

Karin sa...

Hoppas att doktorn har ett litet reservapotek att dela ut nödvändig medicin ifrån. Hoppas att Malin snabbt blir bättre!

Kram fr Karin

Anonym sa...

Hej hej,
så fina ni är på kortet! Kul att läsa om alla era äventyr! Minst sagt fullt upp : )
Njuter själv av höstledigheten!
Många kramar Lena H