tisdag 26 oktober 2010

Fredag i London

Vår bil skulle på service och omprogrammering (något fel Volvo upptäckt på sina bilar) under fredagen. Som tur var fick vi en lånebil i ersättning under dagen, men den var väl ungefär hälften så stor som Volvon. Nåväl, vi stuvade in alla sex i bilen (R fortfarande på jobbet) och körde till närmsta tunnelbanestation och tog oss in till London.

Första stopp blev pärlan jag spanat in med Sanna någon vecka tidigare, Sir John Soane's museum. Det är inte mycket att orda om det, mamma och pappa samt faktiskt alla barnen tyckte att det var ett spännande och intressant ställe. Den här gången fick vi också se hur de öppnade hela väggarna i galleriet och det var fantastiskt! För er som missade min beskrivning av detta museum kommer länken till det inlägget här:

http://franziengland.blogspot.com/2010/10/med-sanna-till-london-musei.html

Jag kommer att fortsätta skicka besökande med konst- och arkitektintresse till det här stället.

Linnéa skulle på kvällen till kompisen som fyllt år två dagar tidigare, på en sleepover och därför behövde hon en present. Sedan LÅNG tid har hon önskat gå till en Manga-butik nära British Museum och nu passade bra, för hon ville köpa sin present där, samt att det låg ganska nära där vi var. Vi gick dit och kom till en liten butik med serieböcker och liknande. Toppenbra ställe för dem med det intresset och L var så glad. Hon hittade vad hon behövde och vill dit snart igen för att handla till sig själv.

Därefter hade jag spetsat in mig på att vi skulle äta dim sum i Soho. Klockan var mycket och jag kunde inte hitta restaurangen Sanna och jag besökte. Till slut valde jag en annan. Maten där var väldigt god, men servitrisen hade inte varit i närheten av en charmkurs i hela sitt liv!!! Hon började med att slänga fram en tekanna på vårt bord så teet rann över och så fortsatte det. Hon drog inte på munnen EN ENDA gång, MEN så kanske det är på äkta dim sum ställen.... vad vet vi. Alla blev dock mätta och det grämer mig att jag hela denna dag förlitade mig på fotona mormor och morfar tog och inte tog några själv och därför kan jag inte visa något för er.

Efter maten skulle vi ta oss till Burberry's outletbutik. Mina föräldrar hade varit där tidigare. Det ligger nordöst om centrala London, så vi fick byta från underground till overground. Det har vi inte gjort förut, men det funkade bra med samma biljetter som vi redan hade. Det var en riktigt sliten förort och lite svårt att hitta, men plötsligt låg butiken där, full av stenrika shoppare. Märkligt ställe att förlägga butiken på...

Morfar köpte en fin jacka till sig och jag köpte en billig tenniströja till Johan. Själv behöver jag en ny kappa/jacka, men hittade inte någon jag verkligen gillar. Priserna var klart billigare än i deras vanliga butiker, MEN vad säger det med tanke på de vanliga priserna :) . Det är fortfarande väldigt dyra kläder, dock snygga och tidlösa.

Efter shoppingen blev det rusa rusa för att komma hem igen, men vi hade lite otur med tågen och därefter med fredagsrusningstrafiken från stationen hem till vår by, alltså hann vi inte i tid till bilverkstaden kl 18, då vi skulle hämtat ut Volvon och lämnat igen lånebilen. Det var lite surt. Rikard hann dit och fick ut Volvon, mannen var inte alltför glad åt att inte få tillbaka sin bil, men det var ok att vi skulle lämna den igår morse istället.

Vi körde L till kompisens sleepover och hemma åt vi en god trerättersmiddag (har blivit några sådana de senaste dagarna...). Knappt han maten sjunka ned i magen innan vi begav oss till den prisbelönta Royal Standard Pub. Där var ganska fullt en fredag kväll, men efter en stund kunde vi flytta till ett perfekt bord där alla fick plats och där drack vi öl/cola/vatten, åt chips och spelade 7:a. Johan förde protokoll med den äran och vi hade SÅ kul och trevligt! Härifrån finns faktiskt några bilder, men endast en är lämplig för offentligheten :) .

Den är lite suddig, vet inte om det beror på kameran eller på fotografen... (det var inte jag :) ).
Oj, vad gott barnen somnade då vi kom hem. Vi vuxna hann med en tvåtimmars "En kort, en lång"-kortspelsrunda innan vi la oss.

Efter det strålande väder vi hade med mina föräldrar är det idag regn och rusk. Vilken tur vi hade!

Ingrid

1 kommentar:

Britt sa...

Hej Ingrid!
Roligt att läsa och se vad ni har gjort i London.Stackars Rikard som alltid måsta arbeta och inte hinner med allt kul som ni gör.
Idag har vi haft en helt underbart solig och härlig dag. Det har inte blåst.
Kramar från Britt