tisdag 19 oktober 2010

Legoland i Windsor

Hela vår familj på picknick i parken.
I söndags åkte vi till Legoland här som inte ligger så långt från oss här. Malins kompis Laura hade bestämt sig för att gå dit och ville gå med Malin. De skulle gå själva. Såklart trodde vi att mamman skulle vara där också med de andra syskonen, i närheten någonstans, men nej, hon tänkte lämna dem vid ingången efter sleepovern. Det var vi inte riktigt komfortabla med, men det passade bra att vi också gick dit, inte minst Johan behövde får göra något som passade honom.

Detta Legoland öppnade 1996, medan det i Danmark är flera årtionden äldre. Det märktes så tillvida att parken inte är så utbyggd med lika många attraktioner som de har i Danmark. Det kommer ju något nytt varje år, men framför allt tyckte vi inte de hade så mycket för äldre barn här och så inte ett så stort fint Duplolekland som de har i DK.

Det sagt, så var det i övrigt enbart en positiv upplevelse. För det första låg parken gudomligt vackert på en höjd med utsikt över självaste Windsor Castle.


Som i alla Legolands parker finns fantastiska legofigurer överallt (t ex som bilden överst i detta inlägg):Galleriet var jättefint
En av favoritattraktionerna var den här där man först själv fick bygga sin racerbil och därefter gå in och köra den. Undertecknad kom 8:a (av 8:a ha ha ), därmed bevisas med all tydlighet att jag inte sitter och spelar TV-spel eller Wii när barnen är i skolan....

Johan bygger sin bil
Linnéa var bättre än jag... men inte mycket
JOHAN kom trea! Såklart.......


För ovanlighetens skull hade vi packat med en lättare slarvlunch. Vi är på så många utflykter och har ätit på så många restauranger (bra och mindre bra). Det tar både tid och kostar en del, så jag tänkte att den här gången passade det att äta i farten. Och söta, fina Linnéa verkade lika nöjd med det :) . Det hindrar ju dock inte att man kan komplettera med andra inköp... t ex en belgisk våffla doppad i smält choklad. Mums tyckte Johan och Linnéa.


Malin och Laura då. Ja, de fick gå själva där inne men vi hade olika mötespunkter under dagen. De hade SÅ kul ihop och det är klart att man känner sig stor när man får gå själv som man vill. Då och då sprang vi dock på dem och åkte någon karusell tillsammans.


Händerna i luften! Det är våra barn.

Varför nöja sig med en sorts popcorn?

Jag tror det får räcka som Legolandrapport :) .

Carolin, så kul att du är här och läser ibland! Kram.

Britt, så härligt att ni är hemma igen och att ni har njutit av sol och värme! Ja, våra barn har många underbara minnen från era besök på "IKEA, IKEA, farmors IKEA" :) . Synd att det har flyttat för er del.
Vi har löst sängproblemet genom att köpa TVÅ nya sängar till gästrummet. Bra va? ! Det blir finfint för er när ni kommer. Jag vill absolut att du tar med våra lakan :) .
Ja, det är riktigt trist med Eric som ska flytta... Men de är nog glada själva. Vi har inte träffat NÅGON familj på de här internationella skolorna som bott i Australien, som inte varit nöjda med det. Alla verkar älska att bo där. Vi kanske ska flytta dit nästa gång.... Jag skojade bara!! Det enda problemet är ju det LÅNGA avståndet från resten av världen. Fråga min faster Märtha...

Karin D, ja någon fördel ska ni svenskar ha på IKEA, men kanske inte just en resårbotten är det ni behövde glädja er mest åt!! Ha ha. Ja, nu har vi köpt två nya gästsängar istället. Trist att ni missade dem, nu måste ni komma hit igen... Hörde att de varnar för snöstorm hemma nu! Här är barnen just nu ute i trädgården i shorts!! Kontrast.
Läste på Katas blogg att hon ska göra om rummet. Kul!

Nya gäster på ingång imorgon. Storstädningsdags!

Ingrid

3 kommentarer:

nea sa...

svampbobfyrkant bilden är ju jätte bra! :D
nea

Britt sa...

Hej Ingrid!
Nu har jag skrivit en kommentar men den gick inte att skicka .Försöker en gång till.
Bra att ni också gick på Legoland så att inte Malin och Laura var ensamma där.
Hörde i Rapport att det blir svåra tider i England. Barnbidrag och många andra bidrag ska dras in.Märker ni av de bistrare tiderna?
Klart att Johan skulle bli först av er.Kramar Britt

Anonym sa...

Trevligt att läsa om er vardag=) Men hur har du tid?!? I tillägg till stryka ALLT førutom underbyxor och strumpor (på den punkten är du prick lik min mormor;)

OKej att du før tiden 'bara' är hemmafru så låter det iallafall som om allt du føretar dig inte får plats på 24 timmar.
Tyvärr kan jag inte hjälpa i sängfrågan. Vi køpte Sultan før några år sedan. Är fortfarande strålande nøjda med den.
Tror att sängmodet de sista åren har blitt 'Prinsessan på ärten'-stuk. Det ska vara høgt och lager-på-lager før att vara modernt.

Kram och godnatt från Norge