söndag 17 oktober 2010

IKEA sängar - Hjälp Tack!

SÅ, ingen känner igen vår rosa tröja...? !

Okey, JUST när vi börjat få LITE ordning i huset (nix det innebär inte att alla kartonger är uppackade, never ending story, men eftersom några kartonger försvinner varje vecka måste de ju ta slut någon gång), så blev det plötsligt kaos igen. Suck!

Linneskåpet kom iordning och skulle börja fyllas, men det är en bråkdel av vad vi är vana vid i storlek = ett antal halvfulla lådor blev över och väntar på ny position.

Rikard och Malin åkte till IKEA igår. Vi diskuterade länge och väl hur vi skulle möblera gästrummet och med vad. Då kom jag på den smarta idén att eftersom Malin har för lite förvaringsutrymmen i sitt rum och vi inte visste riktigt om vi skulle köpa hyllor, en byrå eller något annat, så kunde vi börja med att slå två flugor i en smäll. Vi kunde köpa en ny säng till henne med lådor under (Malin blev överraskad av detta erbjudande och gick genast igång på det). Då kunde vi ta hennes säng till gästrummet och köpa en likadan till på IKEA.

Så kom de hem med alla stora, tunga IKEA paket vilka nu fyller hela huset i en salig röra. När det gäller Malins säng så skulle de montera den ikväll och då har de fått fel säng med sig hem (inte deras fel), en vit istället för en svart. Trist, det blir till att åka tillbaka imorgon.

MEN det är inte vårt största bekymmer just nu, utan det handlar om de två sängar vi planerat till gästrummet och KANSKE kan ni läsare nu ge er till känna med lite goda råd eller upplysningar till oss. Vi trodde en säng var en säng var en säng och inte kunde det vara så HIMLA svårt.

Den säng Malin har köpte vi som gästsäng året innan vi flyttade till Danmark. Det är en vanlig basic säng, en resårmadrass som vi köpt fyra ben till som man skruvar fast i resårmadrassen. Voila! Säng klar.

NU verkar inte IKEA ha sådana vanliga sängar längre. STÄMMER DET???

Utan nu köper man en resårmadrass som ska läggas på någon lådsektion och så kan man sätta ben under lådsektionen. Därmed blir den sängen mycket högre än vår gamla variant. Är det så här det är nuförtiden? Säljs det inga vanliga resårmadrasser att sätta ben på. Vad är poängen med den här låddelen under??

Är det likadant på IKEA hemma? Gissar det, eftersom jag spanat på deras hemsida.

Har någon mer stött på samma problem som oss med olika höjder på sängar? Hur löste ni det då?

Sängarna får ungefär samma höjd om vi ställer låddelen direkt på marken och resårmadrassen ovanpå det, men då kan man inte komma under sängen (om man nu vill det) och sängarna ser ju helt olika ut, om man inte har ett överkast som hänger ner till golvet och döljer det.

Naturligtvis vore det smartaste att lämna tillbaka Malins säng och låta henne behålla den hon har och köpa två nya varianter till gästrummet. Det är bara det att Malin skulle förstås bli jättebesviken samt att hon faktiskt behöver lådorna under sängen...

Visst kan vi ha olika höjder på sängarna i gästrummet, men det är ju så trist när man vill göra iordning att det blir fult och irriterande från början...

Linnéa var på ett gigantiskt stort, nytt köpcenter (Westfield) igår med två kompisar och efter en del shoppande gick de på bio. De hade haft hur kul som helst. Malin sov över hos Laura, så det var bara vi stora och Johan hemma. Vi tre hade en riktig myskväll och såg på Sunes sommar. SOM Johan njöt mellan oss!

Ikväll har jag mailat som "erfaren" mamma här till en ny familj som flyttar till byn denna vecka. De kommer att bo bara ett par hundra meter från oss. Kul! De har två flickor på 6 och 8 år och kommer från USA. De ska åka i samma skolbuss som våra barn.

Sofia, vad BRA att du tyckte om presenterna!! Hoppas ni hade riktigt kul igår med alla släktingar?! Vi tänkte på dig hela kvällen! Er Halloweenpumpa låter jättefin! Vi längtar till ni kommer hit!!!! Vi kan spela Bombenspelet när vi kommer till er nästa gång. Kram kram.

Catharina, så kul att höra ifrån dig! Vad roligt med en ny klubb i Malmö! Har de båda andra många medlemmar just nu? Tänk att Moa är så liten, det upplever inte jag henne som, fast jag har ju inte sett henne på ett tag :) . Är hon kortare än de andra i klassen? Fem år efter kommer nog inte växa ikapp i alla fall som du säger. Jag tycker också det är kul att handla kläder till barnen!
Du är alltid på rätt plats vid rätt tillfälle tycker jag! Såg du Björn Skifs till frukosten då? Du såg väl att Karin varit och sett hans show?

Ser fram emot era kommentarer och erfarenheter av IKEA-sängar, eller om någon annat!

Kram Ingrid

2 kommentarer:

Karin sa...

Intressant info om IKEA-sängarna. Vi ska dit snart men köpa resårkärnor bara (behålla vår stomme lite till)... ska spana då. Vi har en lösning i Julias o Katas rum som vi är nöjda med - jättestora låga plastbackar med lock (lätt transparanta) och som har hjul, kanske 70x70 cm och 20 cm höga. Barnen har spel och väskor och allt möjligt i dem och så är det lätt att dra ut dem när man t ex städar. De har iofs sängar med gavlar (typ Tromsö) och inte bara 4 ben.

Britt sa...

Hej Ingrid!
Sedan IKEA flyttade till Svågertorp har jag bara varit där 2 gånger och trivs inte riktigt där. Kan inte längre deras sortiment men finns inte det ni söker i någon annan möbelaffär.
Tänk så mycket jag och barnen var på "Farmors Ikea" och så roligt vi hade där. Vi lekte i rummen ,åt chokladbullar och de var i bollhavet.
Lycka till med sängarna.Ni brukar ha bra lösningar på era problem.
Kram från farmor