onsdag 27 oktober 2010

Exklusiv och dyr shopping


Titta NOGA på Polo Ralph Lauren påsen till höger. Det är förmodligen det närmaste Malins nya kläder vi kommer att komma.

Men jag tar det från bööööörjan.

TYVÄRR är det lite besvärligt med transporterna då vi har gäster, eftersom vi bara har en bil. Funkar okey när man kan ta tåget till London, men vill man göra någon annan utflykt åt något annat håll, så blir det svårare. Nu kan vi ju inte låta det begränsa oss, så i lördags morse åkte vi och hämtade en hyrbil för helgen. Sedan gav första bilen sig iväg (Malin, mormor, morfar & mamma) till Bicester Village. Det är en outlet som jag hittat en broschyr om, så jag tyckte det verkade spännande. Planen var att åka dit på förmiddagen och sedan vidare till ett mycket poplärt ställe för barnfamiljer, nämligen Warwick Castle. Andra bilen hämtade hem L från sleepover och sedan hade hon tennis en timme som hon inte ville missa eftersom hon redan gjort det två gånger i rad då hon var i Paris och på konfirmationsläsning.

Jag hade inte djupstuderat Bicester Village och vilka sorters butiker där fanns, det såg bara väldigt fint ut på bilderna och det var det i verkligheten också, när man väl kom fram... folk vallfärdade dit!!! Vakter som stod där sa att det var likadant varje helg, men någon annan sa att det var extra mycket folk denna dag för att det var lönehelg ("you picked the wrong day", sa en dam in en kö till mig).

Det var som en liten by där man gick utomhus längs små promenadstråk och varje affär hade sitt fina "New England"-typ hus. Det fanns väldigt exklusiva märkeskläder och vi såg kappor som kostade 158 000 kr. Där fanns UGG, Dior, Le Creuset, Gucci, YvesSaintLaurent, All Saints, Boss, Villery&Boch, PUMA, Valentino etc etc etc. Priserna var starkt reducerade och jag gissar att det är föregående års kollektioner som säljs där, men det kunde ju inte jag se. Det var väldigt trevligt och det gick att hitta fina saker till bra (inte jättebilliga, men bra) priser.

Inne på Polo Ralph Lauren som hade en av de mest populära butikerna efter UGG (dit man fick köa för att komma in), hittade vi en jättefin lila/vit randig skjortblus och en svart slipover till Malin. Hon provade det och det var så snyggt. Jag fick för mig att det var nedsatt till £25 per plagg, men när jag betalade visade det sig att det ena kostade så, det andra £50, men okey, det var bra användbara saker som hon kunde ha på skolutflyker när de ska vara lite representativt klädda.

Sedan var vi hungriga och morfar gourmet hittade den bästa restaurangen på stället med kö för att komma in, men då kom de ut och bjöd på kaffe och te när vi väntade. Maten var fantastiskt god och servicen ALLT det vi saknade dagen innan i SOHO. Morfar fick t o m Creme Brulé till efterrätt och Malins kulinariska erfarenheter nådde en ny nivå, då hon slukade minst hälften av den. En riktigt bra lunchrestaurang.


Därefter inväntade vi R, L och J, som inte lyckades ta sig till oss p g a de ENORMA köerna, det gick helt enkelt inte att uppbåda en parkering!! Till slut dumpade de bilen någon annanstans. Jag hade stått ute i kylan och väntat på dem och sedan på mina föräldrar i nästan en timme, så jag var kall. Jag gick in i en affär medan R och barnen väntade på mormor och morfar. Bilden ovan togs. Jag kom tillbaka samtidigt med mina föräldrar och vi delade på oss igen för att se om vi kunde köpa UGG's till L, men de var alldeles för dyra och inte hade de hennes modell heller.

Johan hade jättekul på en fin lekplats:


Klockan for iväg och vi tvingades inse att det inte var lönt att åka till Warwick Castle. DÅ frågade mormor var Malin hade sin Polo Ralph Lauren påse..... BORTA. Med all sannolikhet glömde hon den när vi samlades och gick från björnstatyn. Febril jakt inleddes. Till butikerna runt statyn, till managment office för anmälan, till andra tänkbara ställen där hon kunde ha ställt den. UTAN framgång. Jag kände mig sur, trött och irriterad och bet bara ihop. Det var inget annat att göra än att ge sig av hemåt. Linnéa hade blivit av med sin mobiltelefon innan höstlovet och jag var bara fruktansvärt irriterad på hur otroligt slarviga och respektlösa barnen är med sina saker. Vi ringde Bicester igår för de sa att butikerna brukar lämna in påsar de hittar i butikerna till office på måndagar, men de hade inte hittat något. Det är säkert någon som blev glad av att få lite märkeskläder gratis. Lätt fånget.... Malins märkeskläder gick upp i intet innan R ens sett dem. DET är vad jag kallar DYR shopping med lite värde för pengarna. Mormor försökte trösta med att säga att det var ju tur att M inte fick Burberry jackan för 5000 kr som hon tjatade om tidigare under dagen.... (det var aldrig aktuellt att köpa den). Jag är helt ärligt fortfarande riktigt sur för det här. L's mobil har i alla fall kommit till rätta. Hon hade glömt den i musikrummet på skolan....

Måste hitta på något sätt att bli på bättre humör igen... OCH ett sätt att få barnen att var mer rädda om sina saker, frågan är bara hur drastisk den åtgärden ska vara....

Lördagkvällen blev lugn. Vi åt god mat och kollade sedan på en ny film jag köpt "Sagan om Desperaux". Mycket bra, sa de som såg hela filmen, själv sov jag obekvämt på golvet under större delen.

Britt, ja barnen är faktiskt välkomna på puben! Vi vet inte varför och har inte frågat... egentligen har vi lärt oss att barn i UK inte får vara på pubarna, men här säger de inget. Barnen tyckte det var jättemysigt där. När ni är här får vi ser hur vi gör. Vi ska absolut dit, men om det blir med eller utan barn återstår att se...
Klart du ska shoppa när du kommer hit!
Det är lite synd om Rikard, men oftast sållar ju jag så han får se det mesta av det bästa, medan jag får göra samma sak igen och igen :) . Här var verkligen inte fint väder igår, regn och regn, men NU skiner SOLEN. Toppen när Johan ska på tennis idag. De spelar utomhus året runt.... Hur kan det funka?

Catharina, puh det funkade med kommentaren :) . Jag trodde också att mina barn kanske skulle tycka minilandet var tråkigt, ibland på Legoland drar ju karusellerna betydligt mer än de fina uppbyggda Legostäderna, men här funkade det faktiskt HELT perfekt. De älskade det. Johan gillade tågen som gick överallt och sprang efter dem.

Nu ska jag gå och sura med min nya stryktvätt en stund.
Kram Ingrid

3 kommentarer:

Karin sa...

Jag håller med! Jag är faktiskt lite sympatisur - jag blir tokig när barnen inte värdesätter/håller reda på saker. Det är det bästa med sånt de får köpa för egna pengar - de blir lite räddare om sakerna då.

Många kramar från Karin

Britt sa...

Hej Ingrid!
Ja du har all rätt att bli sur men samtidigt tycker jag väldigt synd om Malin. Tur att Linnea hittade sin mobil.Den turen ni gjorde den avstår jag gärna ifrån.Lennart blir tokig när han ska följa med på shopping.Det är bra att ni hinner utforska så mycket. För min del vill jag fortfarande åka in till London på torsdagen och bara gå på museum.Tate modern eller Nationalmuseum och gå i lugn och ro och äta lunch på museet.Fredag lördag och söndag får vi göra något med barnen. Lördag kväll hoppas jag att ni hittar något bra. Vi går gärna ner på puben.Kram från Britt

Catharina sa...

Jag förstår verkligen att du är sur... fast nu ska man kanske skriva något hurtigt istället för att du ska bli på bättre humör ;o)

Jag är jättesnål när det gäller kläder, både till mig själv och barnen, så våra barn går mest i H&M kläder... jag hade blivit tokig om det med påsen hänt mig...

Moa tar gärna med sig saker till skolan och jag är så emot det! Det är så lätt att det går sönder eller försvinner. Men än så länge har det gått bra... det "värsta" som hänt är att hennes fina vita gosekatt blev alldeles lerig efter att ha blivit tappad utomhus... hur nu det gick till när hon på morgonen lovade att den bara skulle ligga på hennes fack hela dagen...

Tack för alla råd och tips angående veckan... jag praktiserar redan de flesta av dom... det går hyfsat men jag är såååååååååååååå TRÖTT!! Jaja det är snart måndag och då får jag sova igen :o)

Kram Catharina