onsdag 6 oktober 2010

Besöksfloden är på gång... Nu släpps helgerna för våren 2011 :)

Om 1! timme börjar besöksfloden från Sverige. Vi kan inte bärga oss!!!

Det är min LC-kompis från Malmö, Karin och hennes två äldsta döttrar som är först ut. Karin och yngsta dottern har aldrig varit i England förut, så det är ju på tiden :) .

Sedan kommar besöken att avlösa varandra. Under 9 veckor, ska 7 besök dyka upp. Självklart trodde vi att vi vid det här laget skulle vara uppackade och installerade, men tji fick vi. Många saker har tagit lite längre tid än vi tänkt oss. Karin har dock försäkrat mig och att såväl hon som döttrarna är totalt okänsliga för röriga hus, så det känns betryggande, ha ha.

Sällan har vi varit så populära som när det kom till höstlovet. 10! familjer har frågat om de får komma över då, och det är SÅ trist att behöva säga nej, nej och åter nej. Vi har dock lärt oss att loven i Sverige kommer att delas upp i två delar, så att vi i alla fall kan ta emot två gäng varje vecka.

Redan nu är v 8 då det är sportlov i Sverige intecknat av två gäng, men har ni lov v 7 (Göteborg), v 9 (Stockholm) eller v 10 (Norrland), så finns det gott om chanser att komma över hit.

Påsklovsveckorna har vi inte släppt än, då vi inte vet huruvida vi ska åka hem själva då eller ej. Här lär barnen ha två veckors lov och i slutet på lovet ska L till Paris eller Bryssel med konfirmationsgruppen. Jag återkommer när jag vet mer om ifall det passar att ni kommer hit då.

Vanliga helger till våren är dock hur lugnt som helst. Kolla era almanackor och kom tillbaka om ni vill ta en weekendtur hit då.... :) !

Nu ska jag bädda sängar till gästerna, eller diska upp, eller tömma en kartong till..... Skynda, skynda!

Karin, VÄLKOMMEN HIT!

Kram alla!
Ingrid

5 kommentarer:

Britt sa...

Hej Ingrid!
Klart att vi ska komma till våren men vi behöver inte ta loven utan en vanlig vecka.
Nu får du vara guide också utöver alla dina övriga uppgifter. Lycka till
Kram från Britt

Catharina sa...

Hej Ingrid!

Låter ju kul med så mycket besök! Vi vill också gärna komma på besök. Vi kan mycket väl tänka oss en långhelg... Vi har bara pratat lite löst om det men alla vill åka, så vi får väl kolla kalendern lite noggrannare och återkomma till dig.

Ha en jättekul helg med Karin och flickorna!

Kram Catharina

P.S. I söndags gick kollekten till SKUT och jag tänker kolla upp lite bättre vad dom pengarna går till... Återkommer i ämnet. D.S.

Anonym sa...

När jag var och sjöng i kyrkan och hörde att pengarna gick till SKUT (svenska kyrkan i utlandet), tänkte jag att, kanske bidrar jag lite till L:s konfirmation. Det är för övrigt ganska ofta kollekt till SKUT. Hoppas ni får trevligt med era gäster!
Märtha

Marie BOrg sa...

Hej Ingrid, förstår att allt är ganska bra med er. Var på ett seminarium för några veckor sedan på GfK och då träffade jag Martin Jönsson som jobbade på PF för ca 10 år sedan. Han frågade om jag hade någon kontakt med dig och då fick jag ju berätta att det har jag inte, sen dess har det legat lite i bakhuvudet att jag skulle kolla in er blogg, vilket jag gjort nu i kväll. Jag har precis bytt jobb (1 juni) - är nu på Kockens AB (kryddor) som ägs av Culinar i Fjälkinge så det är lageom tur att köra dit (3 mil). Jobbar som sortimentschef med 3 underställda produktkordinatorer och nu efter 4 månader börjar jag komma in i jobbet riktigt bra tycker jag! Jag har också blivit mormor till en liten tjej som 13 december är 2 år. Det är verkligen härligt, idag fick jag hämta på dagis och Isabella följde med mig hem, sen kom Louise och Daniel och hämtade henne. Oscar pluggar i Kalmar och har flickvän där, honom ser vi 1-2 ggr per termin, men han bodde hemma nästan hela sommaren och jobbade här - han blir klar nästa år, då får vi se vart han tar vägen, Johanna är från Öland så kanske blir de kvar där om de hittar jobb och så. Var bjuden till Procordia när Karin Linde slutade, men hade tyvärr ingen möjlighet att åka dit då, vore kul att komma dit och hälsa på men det är ju inte precis så kul att man tar ledigt, där är väl inte så många man känner nuförtiden..... Tills jag tittar in igen ha det rikgit bra, Kram Marie B. marie.borg@kockens.se

Astrid sa...

Då jag är ombud för Dalbys församling för SKUT, den svenska kyrkan i utlandet kan jag kanske bidra med lite information. SKUT möter hundratusentals ungdomar, turister o sjöfolk varje år. De är ett socialt nätverk, en trygghet o ett andligt hem på 45 platser runt om i världen. De är beroende av insamlade medel, donationer o kollekter för att kunna fortsätta.
De finns i 25 länder. Gör över 3000 tusen besök på båtar, sjukhus o fängelser Personalen i utlandstjänst har särskild utbildning2 i krishantering.
En halv miljoner bor o jobbar utomlands
Svenskarna gör elva miljoner resor utomlands
Ja det är lite av vad de gör och pengarna i kollekten behövs verkligen. En liten del går till L konfirmation.Det finns en trevlig bok jag tror den heter "Som hemma fast borta" där det finns många situationer Skut har hjälpt till.