lördag 4 december 2010

Adventspaket, Paketkalender & Chokladhus

Sedan barnen var små har mormor och morfar alltid skickat ett Sverigepaket till första advent med diverse presenter till hela familjen. Det brukar vara lussekatter, tomtar, böcker, kalendrar och alla möjliga överraskningar. Väldigt roligt, det har verkligen blivit en tradition att samlas med första glöggen och öppna dessa paket. Som en liten försmak av julen.

Ju längre bort vi flyttat desto större har paketen blivit och desto svårare för dem att få iväg paketen till oss, så de har fått använda all slags planering och fantasi. Denna gång visste de att R skulle hem och överraska farmor och därför skickade de paketet till Rikards bror.

Malin tyckte naturligtvis att vi skulle öppna paketet när R kom hem i måndags och hon var klar med sitt projekt, det gjorde väl inget att L och J sov och inte kunde vara med. Nu blev det istället så att när vi väl lokaliserat ALLA familjemedlemmar och fått i oss kvällsmat, så samlades vi med glögg, trasiga pepparkakor (de höll inte flygresan hit med R) och det STORA paketet (dags att dra lite i handbromsen kanske till nästa år, mamma och pappa?).


Vilket klipp!



Inga lussekatter, men väl mormors POPULÄRA bondkakor. Väl packade och hela allihop!


Är det här största paketet verkligen till mig?

Så många paket!

Tänk att ALLT det här fanns i mormor och morfars paket!!
I Malins stora paket fanns elljusstaken med fyra ljus som går att tända ett i taget. SÅ fin! Står i hennes fönster nu (såklart) även om jag skulle velat ha haft den här nere :) . Spel, pyssel, pussel, almanacka, adventskalendrar med glitter, julhandduk, juldiskborste, Mangaböcker, leksaksbil, keramiktomte, datumljus...

TUSEN TUSEN TACK Mormor och Morfar för allt arbete ni lagt ned och för alla fina presenter!

Men nu är ju inte vi sämre än att vi kan hitta på överraskningar själva också. Förra året hittade jag de här helt oemotståndliga chokladkalendrarna model lyxigare och mest för vuxna:

Farmor förra året.

Nu hade vi bestämt att husen skulle fyllas med ny choklad, så innan R for till Sverige satt jag här och fördelade chokladbitar för varje lucka.
 
Ordning och reda!
Farmor och farfar ploppade in sina chokladbitar samma dag som R kom fram och mormor och morfar fick sina med posten i tid dagen före 1 dec. YES! Alla blev glada och mer eller mindre överraskade. Kul!

När barnen kommit i säng tisdag kväll efter allt paketöppnande, satte jag full fart med paketkalendern. Slog in och slog in. Efter ett tag anslöt R. Jag var ju inte vidare tuff, så jag meddelade att vid midnatt tänkte jag lägga mig och det som inte var klart då fick han fixa. PRECIS vid midnatt var alla paket inslagna, UTOM tre varav två faktiskt inte var inslagna. Jag gick och la mig.

Överraskad fann jag då jag vaknade, tre tomma hål där de saknade paketen skulle vara. R hade glömt att vi vid dessa tillfällen (som inträffat någon gång tidigare också), brukar slå in ett paket som vi sedan byter ut. Ja ja. Det blev en kalender i år också.



Nu är det december och just nu känns det som om det kommer att bli en något lugnare sådan än vi haft på flera år, men jag kan leva i någon förvirring, så om ett par veckor påstår jag att det blev precis motsatsen. Vi får väl se...

Hur var det nu då med Kinakunskaperna...??

Kram och godnatt!
Ingrid

1 kommentar:

Britt sa...

Hej Ingrid!
Vi är fortfarande i Stockholm. Ett helt vitt Stockholm som ser ut som julafton ska se ut. Kallt!
Vi var insnöade i Malmö och inget plan kunde landa, skulle ha åkt 09.45. All såg hopplöst ut tills ett plan från Stockholm skulle landa kl 13.oo. Tyvärr fick det flyga vidare till Ängelholm. SAS ordnade buss för 90 personer.Först de som hade anslutningar , sedan guld om det fanns platser över skulle även vi vanliga få följa med. Gissa om vi trängdes och vi kom med.Skulle gå på Oscarsteater och se I hetaste laget .
Biljetterna var inköpta i februari. Vi kom fram 18.30 och föreställningen började 19.30. Taxi och samma kläder som vi hade haft på resan.Föreställningen var rolig och bra och vi var lyckliga. Jag såg paketet från mormor och morfar och tänk så mycket det innehöll. Fina presenter.Kramar från Farmor