tisdag 7 december 2010

Storstädning i sovrummet

Det bästa med att vi inte fick gäster i helgen var att vi i lördags tog jättetaget allan i vårt sovrum. Där har stått ett antal kartonger som vi inte tagit tag i, de var inte ens fulla allihop och nu tömde vi rummet på allt som gjorde att det såg stökigt ut och genomförde operation storstädning. Jag hade nämligen fått för mig att huvudvärken som inte gick över förra veckan och som jag vaknade med varje dag kanske berodde på heltäckningsmattsdamm... Lite långsökt, men ändå :) .

Nästan allt blev uppackat och det som inte blev uppackat flyttades till ett annat rum.... Nu EKAR sovrummet så tomt att vi ser att det behövs möbler. Får ta tag i det nästa år (så skönt det känns att kunna säga så). Hur det nu var med orsak och verkan så har jag inte vaknat med någon mer huvudvärk efter det, blev nog frisk PRECIS i lördags.

På eftermiddagen begav R och jag oss ut på shoppingtur. Inga barn ville följa med och det var nog tur, för det var inga roliga saker vi skulle göra och inte var vi särskilt framgångsrika heller. Nu när vi har en spiselkrans, vill jag ha sådant där konstgjort granris att dekorera med, så det ser riktigt engelskt/amerikanskt ut. Hittade dock bara sådana som var FULLA med fult pynt.

Skulle också ha HYLLPAPPER till garderoben i gästrummet. Vilket århundrade hade man sådant?? Jag ser framför mig alla fina matkällare med blommiga hyllpapper och snygga syltburkar stående i rader. TROR man köpte det i avdelningen för plastpåsar i butiken. HÄR vet ingen vad man köper det. De har mycket självhäftande, fult papper att köpa, typ fuskträmönster. Vi kan inte ha något självhäftande i huset där inget får märkas med en PRICK. SÅ tålig man blir av att bo i "hyreshus". Jag har lärt mig att bara acceptera att "så är det" och "så är det med det" och "det är inget att göra åt". Nu kan man ju bara låta bli att ta bort skyddspappret som frigör klistret och använda rullen som den är OM man tycker om mönstret på det. Det gjorde inte jag. R tyckte inte det spelade någon roll då det knappt skulle synas. Det blev inget köpt denna gång...

Plötsligt hade vi ett meddelande på min mobil från Malin.

"Alltså var är ni, ni har varit borta JÄTTELÄNGE och mitt kalas börjar om två timmar, så jag undrar liksom, kan ni inte komma hem nu."

Jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig. Tänk om man hade två timmar att bara sitta och vänta innan man skulle NÅGONSTANS. Men det var ju kul att vi var efterlängtade.

Måste naturligtvis berätta lite om kalaset M skulle på. Tre tjejer i skolan hade bjudit in alla 6:orna till sitt gemensamma kalas i någon lokal. Inbjudan kom via mail med foto och musik. Tillsammans hade de bestämt att de inte ville ha några presenter till sig utan istället skulle de donera alla saker, så alla uppmanades att köpa något som skulle gå till behövande barn och ungdomar i England. Vi fick ett medföljande brev som berättade om Barnardo's Believe in Children Christmas Giving Campain 2010 dit sakerna skulle gå. Vi fick veta att 4 miljoner barn i England lever i fattidom! Många har inga cyklar, kan inte bjuda hem en kompis på fika etc. Speciellt tonårssaker efterfrågades, då folk oftast skänker leksaker till yngre barn. Väldigt bra och behjärtansvärt initiativ och ÄNNU ett välgörenhetsprojekt bland MÅNGA som vi kommer i kontakt med här. SÅ annorlunda mot hemma. Jag är helt säker på att dessa födelsedagstjejer inte behövde ytterligare 50 saker var och tror och hoppas att de själva kände sig stolta över att göra detta val istället.

Vår fina Malin redo för fest!


Hemma fick vi ännu en myskväll med film. Vi har nu fått TV-kanaler här som barnen är lite happy med och bl a får vi några nya filmalternativ varje vecka, som man kan hyra för £4 per dygn. Nu prövade vi det för första gången och såg "How to train your dragon". Ännu en trevlig familjefilm, lite Ronja Rövardotter-handling över den. Barnet är hjälten, föräldrarna de dumma som till slut inser sitt misstag. Vet såklart inte vad den heller heter på svenska. Suck.

Hade varit smart nog att samordna skjutsandet till Malins fest med två andra familjer, så vi körde dem dit och sedan kom hon hem vid 22 med en annan familj. Perfekt också för barnen att komma varandra lite närmare när de åker tillsammans.

Karin, BRA jobbat med kommentaren!! TACK! Jaså, det var inte Snowman du ville se. Den som väntar på något gott... i nästa inlägg visas underverket, dvs jag, ha ha ha ha. Jaså du kallar det mouse-over, i min blogg kallar de det "hovring" och jag har just idag lärt mig vad det är.

Britt, har du gått igenom någon tidsomställning eftersom du är här på dagtid, inte alls likt dig :) . Kanske är det annat som drar på kvällarna... Vad konstigt att det har ändrat sig med hur du kan skriva kommentarerna! Jag har inte gjort några ändringar härifrån. Ska pröva lite själv ikväll och se om jag blir klokare, meddelar det i så fall! Tack för att du tar dig omaket och skriver ändå! Ja, det vore väldigt bra med tennisen, om vi fick till ett alternativ. ALL snö är borta så det var i alla fall inte det som orsakade krocken. Koko, alltihop. Huvudgatan är inte vid vår kyrka utan detta var i new town där alla vanliga affärer ligger.
Har du beställt huvud- och handmassage samtidigt hos frisören? Jag kommer ALDRIG att få något för lång och trogen tjänst hos EN frisör, så som vi flyttar :) . Dock väldigt trevligt tycker jag. Måste därför nämna hur kul det var när Karins man kom till pizzerian för ett tag sedan och slapp betala för att de varit så bra kunder under många år, ha ha. TROR Karin tyckte det var väldigt komiskt, eller? (Jag vet att hon läser här också :) .)

Ylva, hoppas nu att du ser denna hälsning... Tack för kommentarer! Nu förstår jag att jag inte kan skriva några hemligheter här mer, ha ha. Jag tror inte ens att det skedde i smyg utan A agerade nog tomte själv och hämtade sin present och gav till mig. Det var bara kul och jag tror säkert att du är nöjd med dina presenter.
Ser fram emot att träffas imorgon. Jättekul! Oj, vad vi ska snacka!

Ingrid, som idag bråkat med bloggen, men vann en halv seger till slut. Denna teknik!

6 kommentarer:

Catharina sa...

Oj vad du har varit flitig här!

Idag kom rätt sim-kort med posten så jag kan använda min nya telefon nu, eller leksak... Jag har ägnat hela eftermiddagen åt att försöka förstå hur den funkar. Nu är alla min kontakter på plats och jag har lyckats få iväg två sms :o)

Imorgon är det dags för LC's julfest. Hemligt, men jag har räknat ut att vi ska se Madame Butterfly på stadsteatern... dag, tid och pris stämmer och nu fick vi platsen där vi ska äta och det är Opera-resturangen som ligger vägg i vägg. Jag har bara sett opera en gång innan så det ska bli spännande.

Nu ska jag försöka hitta något vi kan äta innan Moa ska på sin dans...

Kram Catharina

Karin sa...

Du är duktig du som fick rätt på länken! Grattis!

Vilken bra idé med välgörenhetspartyt!! Vad gav Malin? Vad hade de andra med sig?

Kram fr Karin

Anonym sa...

Malin just looks great! Ready to "conquer the party"!

hilde

Britt sa...

Hej Ingrid!
Nej det var ett misstag att jag gick in på dagtid idag.Kan det vara så att huvudvärken försvann därför att du plockade upp alla lådorna? Känns det inte som en lättnad.
Vi saknade inte hyllpapper när vi sov över hos er. Det gick så bra i alla fall.
Frisören kan inte ge massage men han hyr ut till en dam som ger massage, gör vid naglar och dylika saker. Hon är tyvärr inte där så ofta därför att hon har ett yrke till. Att masserar hästar.
Malin blev du kvällens prinsessa? Så fin du är.
Kramar från Farmor

Anonym sa...

It works!!!

Karin sa...

Här en artikel som jag tror intresserar dig! Jag minns hur dina amerikanska vänner inte tyckte att danskarna var speciellt gästfria: http://www.sydsvenskan.se/danmark/article1321372/Dansk-fientlighet-skrammer-bort-hogutbildade.html