onsdag 1 december 2010

Bilder från Farmors födelsedag

Som de flesta av er flitiga blogg läsare vet så fyllde Farmor Britt år i helgen. Rikard lyckdes överraska med att dyka upp på restaurangen de var och åt på. För att lyckas med överraskings momentet ringde vi från England på morgonen och sjöng för henne. Inte skulle hon misstänka att Rikard skulle kunna vara i Malmö några timmar senare och överraska. Men 10 minuer senare satt han i en Taxi, på väg på Malmö.

Tanken var att Rikard skulle vara på plats innan alla kom till restaurangen, men tyvärr var SAS försenat från London. Dock blev Farmor o Farfar så här glada när de såg honom.


Visst är det roligt att gå på restaurang

Efter middagen åkte vi hem till Daniel o Anna som hade förberett en supersmaskig tårta. Till den kaffe och annat gott. Mums! Bilden är lite mörk, men som plåster på såren lägger jag ut en förstoring på tårtan.


Hemma hos Daniel o Anna
 
Yes! Den är hemgjord!

Kvällen avslutades med lite julmys. Farmor, Sofia och Lina gjorde pepparkakshus och vi andra drack glögg. Bra arbetsfördelning!

Pepparkaks hus á la Franz

Många glöggar blir det

Slutligen måste jag bara berätta om Sofia som hade ordnat en Skattjakt. Vi hade ju en dylig i London för ett par veckor sedan och Sofia hade gjort en helt fantastisk Skattjakt i deras hus. Hon hade gömt bilder och gjort en karta som vi alla följde. Jättemysigt!


Ser vi stegen till övervåningen?

Ingrid är fortfarande jättedålig! Hon tror knappt någon är här och läser, så är ni det, är det nu eller ALDRIG ni ska skriva en hälsning till henne!! Hon hostar fram ett stort tack till Karin, Catharina och Britt. Vissa dunderkurer ni föreslagit är under prövning! Vi hoppas de biter på blixtrande huvudvärk också.

Rikard

6 kommentarer:

Astrid sa...

Vilken härlig överraskning det måste ha varit, jag lovar inget är roligare än när barnen kommer helt överraskande hem och gratulerar! Det syntes att farmor hade en fin och glad födelsedag, och vilken tårta sen!
Ingrid jag känner verkligen med dig och fler kurer har jag nog inte, whisky eller toddy tillsammans med en god bok kanske. Krya på dig nu!

Anonym sa...

Hej, sjuklingen! Det är verkligen synd om dig! Tips: ha en liten scarf runt halsen på natten, gurgla dig i wiskey på kvällen, det räcker med tre långa gruglingar, sådör bakterierna. Detta har räddat mig flera gånger. Krya på dig, det går snart över! Skriver Märtha efter två veckors förkylning, men NU är hon bra och ska "gå på kören". Har också bakat fyra sorters julkakor och fryst in.

Britt sa...

Hej Ingrid!
Stackars dig. Du får ta dig en rejäl whisky.Jag tror fortfarande att vatten och sömn är det bästa.När jag kom hem från Sydafrika blev jag väldigt sjuk och fick gå till läkare och jag blev inte bra förrän jag hade fått penicillin.
Ja jag blev både glad och helt överraskad när Rikard dök upp. Han kom hem till Lennarts födelsedag och sedan firade vi i London så jag trodde absolut att han inte skulle komma hem.
Sofias skattjakt var mycket lyckad.
Tårtan var underbar med färska hallon och blåbär.
Nu åker vi till Frank o Katrina. Kram från Britt

Catharina sa...

Tack för trevlig rapport från födelsedagen, Rikard! Vilken trevlig överraskning för dina föräldrar!

Hälsa Ingrid att visst är jag här och läser! Nu när hon är sjuk och det inte kommer flera nya inlägg varje dag så hinner jag med ;o)

Jag hoppas att hon snart kryar på sig! Jag vet precis hur synd det är om henne! Jag är själv väldigt ynklig när jag är sjuk!
Ge henne en stor Krya-på-dig-kram från mig!
Mot huvudvärk hjälper bara CocaCola!

Kram Catharina

Karin sa...

Tårtan var verkligen vacker!!

Krya på dig Ingrid! Tur att du har en stand in-bloggare i Rikard... Kanske att du bara behöver komma hem till Sverige och ha lite jullov? Man kan ju bli sjuk av längtan också...:-)

Kram fr Karin

Anonym sa...

Hej pa er!

Trodde bergsakert att din forkylning skulle vanda nar vi sags i onsdags. Da ar det bara vilolage som galler och mycket karlek. Det far du sakert mycket nu nar barnen inte har nagon skola och ar hemma...hur mycket sno har ni i B-Field? vi har typ 1.5 cm har i Gerrards Cross. Paulinas skola ar oppen. Kram Kram Ylva