tisdag 14 december 2010

Fotoproblem bl a

Jag är hemma igen. Jag trodde mig vara full av entusiasm, men finns det något mer demotiverande än när man har goda intentioner att göra diverse saker, men så kör man huvudet i väggen HELA tiden. Är man på ett jobb eller tillsammans i en grupp är det lättare att peppa varandra att ta nya tag och hitta andra lösningar eller så, men när man är själv hemma har man lust att strunta i allt och lägga sig i soffan med en bok istället. Stön.

Vad är det jag stönar om egentligen :) ? Nej, det är inget speciellt som hänt och ALLT går inte fel.

Redan innan jag åkte till Hamburg hade jag massor att skriva om här och jag har flera bilder att visa, så igår var det första jag försökte göra då alla de andra kommit iväg, att skriva ett inlägg här. Då gick det inte att ladda in fler bilder för på blogspot laddas fotona via Picassa och där är en begränsning för hur många bilder man får lägga in och den gränsen har jag nått nu. Sedan måste man börja betala (ja, detta förstod jag förstås inte förrän Rikard hjälpt mig att forska lite under kvällen).

Över till mailen istället, massor att besvara. Nej, då gick inte vissa mail att skicka. "Du måste editera för ditt mail fastnar i vårt spamfilter." Typ så skrev de. Det var några tack-mail jag skulle skriva, så jag tog bort den röda färgen på texten, jag ändrade här och där, men nix. Editera mera, typ fick jag till svar. När R kom hem och fortsatte felsöka visade det sig att man inte fick "döpa" sitt mail till "Good to see you!". SUCK! Är det ett uttryck för hemska glädjeflickor eller?

Igång med alla julkort istället då. Gick bra en stund ända till jag insåg att Rikard hade alla adresser som jag behövde på jobbet. Kollade upp en del på nätet och det gick ju bra, men det blev ingen struktur på ordningen av alla jag skulle skriva till.

Letade efter några saker jag visste att jag lagt på olika ställen, men kunde INTE hitta dem. När de andra kom hem visade det sig förstås att de "lånat" mina saker och "glömt" sätta tillbaka dem.

Datorn hade kraschat här hemma när jag var borta, så nu är alla mina internetsidor borta ur det automatiska minnet, eller vad man ska kalla det. Många sidor har man ju i huvudet, men inte alla...

Jag pallar inte de här små hacken i arbetet hela tiden. Ställde mig och gjorde barnens favoritjulgodis istället och när de kom hem från skolan sa jag att de fick äta upp nästan alltihop. SÅ populär jag blev och det kändes lite mysigare och bättre. Linnéa har exams hela veckan, vilket innebär att de inte ha några lektioner utan prov i alla ämnen. Varje ämne har en halvdag för prov. Vissa dagar har hon två prov, som igår då hon hade idrott på förmiddagen och matte på eftermiddagen. Idag har hon kemiprov på em, men hon åkte ändå med bussen i morse. Tycker väl det är kul att träffa kompisar under en ledig förmiddag eller att sitta och hänga och plugga lite i biblioteket. Helt ok.

Idag är vissa problem lösta, andra inte. Man får dock inte misströsta. Människan har en unik förmåga att bita ihop och komma igen. Nu ska jag till posten och skicka alla julkort från engelska Elaine som bor i Hamburg och skickade med dem i min resväska för att jag skulle kunna skicka dem härifrån. Mycket smart och billigare. Skönt för henne att vara klar med alla sina julkort...

Nu börjar julkorten trilla in här från alla ordentliga människor som alltid är tidigt ute. Jag ÄLSKAR att få julkort, verkligen. Tittar på de vackra bilderna och blir lika glad varje gång jag ser brevbäraren den här årstiden. TACK för kort Marit, Maria & PO, fam Nilsson, Elaine med familj samt Terttu & Raimo!! De senare är min moster och morbror i Finland (tror inte de läser min blogg :) ) och de skickar nästan varje år kort med korsstygnsbroderier som hon gör själv. Fantastiskt!

Kommer att bombardera er med inlägg om vad som hänt sista veckan så fort jag kan ladda in bilder igen.

Tojis, hej, tack för hälsning! SÅ kul! Jag lovar att meddela när jag vet vad man ska göra med nagellacken. Har inte hunnit forska vidare än och mina flaskor står kvar i badrumsfönstret...  Bra att du påminner mig om att jag är lyckligt lottad, du har rätt. London och Hamburg, vilken kosmopolit jag är :) . För de mesta gnäller jag inte utan värdesätter verkligen allt positivt jag har, stort som smått. Kram.

Karin, jag håller med, Lucia är stämningsfullt och ligger så lagom i tiden före jul. Våra barn lussade här igår morse och eftersom jag missade svenska kyrkans luciatåg, blir det mitt enda Luciafirande år. Så avancerat med så svåra sånger för Malins klass, de är ju inte så gamla. Bra jobbat!
Bra med Londonsjuka, då kanske hon tjatar hit sin mamma igen :) . Jag hade aldrig haft is i magen att kolla bloggar om vi försovit oss! Kanske var jag utvilad på bilden, INNAN alla hack igår, ha ha.

Britt, tack, det är skönt att vara hemma igen (trots det jag skriver ovan :) ). Vi klarade oss undan det mesta regnet i Hamburg och det var kul att se alla igen.
VILKEN konstig dansföreställning! Jag håller med dig! Ibland blir det så modernt att man inte fattar någonting och det känns nästan som Kejsarens nya kläder. Det blir nog MYCKET bättre på Nallekonserten på lördag! Hur var Lucia på Bullen?
Det borde ju mindre bilar och bättre med parkeringar när citytunneln är klar...? Har ni premiäråkt ännu?
Så gulligt med Lina hos Hansatomten! Var hon imponerad?
Namnsdagshälsning till Malin framfördes!

Naemi, du är supergullig!! Vi får väl se om tomten kommer till dig med ett extra paket eller ej... :) .

Catharina, som tur var slapp vi nästan allt regn, det var underbart att sitta på flyget och läsa i lugn och ro. Tack för fina bilder på barnen! De är SÅ lika er, en av varje :) .
Det som en trevlig kväll på teatern! Vad kul ta fram en egen pin!! Designar du den?
Johan Glans är så rolig! Tänk så kul när han var hos oss på LC i Eslöv. SÅ underhållande!
Jag vill gärna läsa artikeln om svenska kyrkan i London! Hoppas du kan få hit en länk.
Spännande med ombyggnad av stugan! Vad har ni nu på gång?
Jag älskar paté ;) !

Boktokig, jag tycker det är kul när du betygsätter böckerna. Det ger en fingervisning i kombination med den skriftliga recensionen.

Mot posten! (Jösses, jag låter verkligen som en hemmafru! Dagens stora aktivitet, gå till posten. Hjälp!)
Kram Ingrid

5 kommentarer:

Karin sa...

Hahaha jag skrattar åt spamfiltret. När Peter jobbade på ett annat ställe (knutet till försvarsmakten) hade de väldigt stränga regler. Jag undertecknade ibland mina mejl med "Puss" och det var tydligen för nära samma ord med ett y på slutet... och jag ser att du skrev SUCK i inlägget - hade GARANTERAT fastnat. Inte nog med att mejlet fastnade i filtret - jag blev också klassad som en spamspridare. Då började jag skriva "P fr K" och det använder jag forftarande.

Hopppas att allting rättar till sig som känns hackigt! Jag har saknat dig både här och på min blogg men nu ser jag att du som alltid kommenterat flitigt - roligt!

Många kramar fr Karin (som just gjort klart men inte postat julkorten och jag TROR att jag är klar med julklapparna - endast rimmen återstår men dem kan man göra hemma - det är målsättningen att slippa gå utanför huset de sista dagarna innan jul!)

Britt sa...

Hej Ingrid!
Jag förstod att det hade hänt något eftersom du inte skrev. Jag blir också helt deprimerad när det tekniska inte fungerar här hemma. Just nu lägger Lennart om telefonerna. Vi ska byta och det är lite märkvärdigt eftersom vi har larm.
Imorgon kommer de från Sectra larm och byter och vi ska också byta mailadress. Meddelar senare.Tyvärr har vi inte skickat något julkort till er eftersom vi träffas här.
Bullens Lucia var underbar. De är bara så söta alla. De sjunger på riktig skånska med diftonger.Både Lina och Sofia var Lucior och det fanns pepparkakor och en festlig snögubbe.
Förra veckan släppte Malmöoperan biljetter till
Les Miserables . Premiär hösten 2011 och jag köpte biljetter redan igår.Alla helger är redan slut och jag fick en torsdag. Ikväll är det dammiddag med mina gamla arbetskamrater.
Linnea Lycka till med alla dina prov och det är så trevligt att ha sett er skola. Jag förstår att man kan var där l förmiddag bara för att mysa.Kamar till er alla från Farmor
Tur att du är gift med en tekniker

Catharina sa...

Nu har jag kollat upp var man kastar nagellack och det ska (enligt dom kommuner jag kollat...) kastas på bemannad återvinningsstation, farligt avfall.

Haha jag är inte klar med mina julkort... satt med dom till kl 23 igår och kommer att fortsätta ikväll. Det var "utlänningarna" som kom iväg i tid i år... det har nog inte hänt innan ;o)

Kul att någon tycker att barnen är lika mig, alla säger att båda är en kopia av sin pappa. Och dom som kände Lars mor säger att Moa är en kopia av henne.

I mig har du en kollega som du kan ringa eller maila för att kräka av dig eller få stöd eller hjälp med beslut. Jag förstår precis vad du menar i ditt inlägg! Jag stortrivs hemma, men ibland kan det bli ensamt med allt... Idag har jag varit på planeringsmöte i kyrkan och vi tog oss tid att fika med resten av arbetslaget och det var jättetrevligt! På torsdag är jag bjuden på lunch i församlingshemmet som tack för mina insatser under året, samtidigt ska jag hämta min julklapp där. Jag har själv valt julklapp i år så det blir inte någon överraskning. Istället för mer prylar så valde jag en stor matkorg. Det är trevligt med gemenskapen i kyrkan, det är nog därför jag fortfarande trivs hemma och inte längtar efter något annat!

Det är jag som fixar kontakten med hon som ska ta fram en pin till oss, men designat den har jag inte gjort. Men av alla förslag vi fick så valde jag ut den vi ska ha...

Kul att du nämnde när Johan Glans var hos oss i Eslöv. Jag berättade det för våra vänner i torsdags att jag fortfarande kommer ihåg hur söt han var där han stod och drog i sina koftärmar bland alla oss tjejer.

Kram Catharina

Boktokig sa...

Jobbigt med sådana där dagar! Jag vet hur det känns! Det är sådana dagar som man vill krypa ner i sängen, dra täcket över huvudet och inte komma fram igen förrän den dagen är över.

Nej, jag förstår att ni inte köper nya luciakläder om barnen inte har luciafirande på skolan. Man kan ha samma luciaklänning länge! ;) Brukar de lussa hemma?

Jo, min favorit vann. Fast tvåan var faktiskt jättebra hon med. Hon växte för varje gång i mina ögon. Så hon hade varit en värdig vinnare också. Jag hade inte blivit besviken om hon vann. Jag är övertygad om att det kommer att gå bra för henne!

Jag håller med dig om att det är viktigt med en blandning av böcker. Jag måste också växla mellan olika typer av böcker. Jag blir less om jag bara läser t ex biografier. Men jag kan komma ihåg den där härliga känslan man fick som barn när man snöade in på en genre. Fast som sagt så fungerar det inte på samma sätt idag.

Vad kul att du tycker att det är roligt med betygen på böckerna! Jag har upptäckt hur svårt det är att sätta betyg. Men jag brukar gå på "magkänslan". Det blir bara konstigt när jag försöker diskutera fram ett betyg med mig själv. Ibland avvaktar jag till och med att lägga ut en recension eftersom jag inte riktigt vet vilket betyg jag ska sätta. Fast det brukar falla på plats efter ett tag.

Hade du trevligt i Hamburg?

Boktokig sa...

Nej, i år läste jag inte Kalle som Lucia för klassen. Men däremot förra året. Mina egna barn har fått höra den.

Jag läser snabbt. Det är nog den största anledningen till att jag hinner läsa så mycket.