fredag 3 september 2010

Bank holiday

Måndag var en dag för arbete i huset och läxor, MEN så var det ju Farmers market i byn på lördagen och då fick vi veta att det var Country Fayre i byn den dagen, så det kunde vi inte missa. Vi förstod inte riktigt vad det var, men det skulle vara något kul arrangerat av kyrkan, RT, Rotary, Lions och ett hospice...

Barnen var förvånande nog inte så intresserade av att gå dit, men vi övertalade Linnéa och Johan att komma med. Malin kände sig hängig och gick och la sig (har under veckan utvecklat sig till förkylning hos både henne och Johan). Naturligtvis var det jättekul när vi väl kom dit, det var bara några hundra meters promenad från vårt hus och en stor del av aktiviteten var marknad. TREDJE! marknaden där på en vecka! Hemma är det Lejonmarknad ordnad av Lions en gång om året...

Vi fastnade i första bokståndet där de sålde JÄTTEBILLIGT. Linnéa plockade på sig en del. Johan hittade ett fotbollsspel med tillhörande bok, som han köpte. Jag insåg snart att Malin skulle ångra att hon inte följt med, så efter en stund hämtade Rikard henne. En aktivitet var att gå upp i kyrktornet och det är ju rätt kul när man är nyinflyttad. Det är uppenbart att vi bor på historisk mark. Det finns gravar ända tillbaka till 1600-talet på kyrkogården och de här var från början av 1800-talet:
Nej, det ligger inga männisor i stenarna, det är bara dekoration...
Kyrkan var vacker både på insidan och utsidan:
Det var sköna dynor på bänkarna så jag tror de här vackra kuddarna är till knäskydd när de knäböjer...
Och på kyrkogården underhöll en orkester...
På kyrkogården underhöll också en clown och folk hade picknick och det var billig försäljning. Inte riktigt så vi använder kyrkogårdarna hemma...


Från kyrktornet kunde man se hur grönt det är runt omkring där vi bor:


Jepp, det är Wembley Station ni ser i horisonten som en båge.


 Och här är en liten del av "Old town":

Begie hus: Puben där vi åt första kvällen och träffade flyttgubbarna.
Hörnhus till höger: Fin brudklänningsbutik.
Hus till vänster som puben: Vår lilla jourbutik.
Vägen mot nordväst uppåt i bild: Till New Town där stationen och de moderna butikerna ligger.
Något märkligt lopp genomfördes också. Fyra karlar springer utklädda och bär på en bår med en kvinna...


Två gånger tog våra pengar slut! Jag förstod ingenting för jag hade bara köpt en liten kortlek att ha i handväskan för 10 pence (ca 1 kr) och en "Finn 8 fel"-bok med ca 40 svåra fotoutmaningar för ytterligare 10 p... Men lunchen och glassarna kostade tydligen desto mer... och så köpte vi ju massa böcker, och så köpte jag faktiskt jättefina kort och KYRKAN hade vett att ta bra betalt för utsikten... 

Rikard pratade en lång stund med en Rotaryan (de var alla modell äldre gentlemän) och jag fångade en RT-kille för att få info om LC (finns ingen i denna by, men han skulle maila, jag undrar om han kommer hålla reda på vår mailadress tills han kommer till en dator...). 

Malin fyndade en detektivlåda och den lekte hon och Johan sedan med hemma ute i det efterlängtade solskenet i flera timmar. De höll på med fingeravtryck och jag vet inte vad. Linnéa kastade sig över en bok hon köpt. På kvällen studerade Malin en spanskbok hon köpt och gick in på en hemsida de hänvisade till där hon kunde lyssna på uttal. Perfekto!

Efter tre shoppingdagar i sträck har vi kört budgetmat hela veckan, tur att det är så många OFFERS i alla matbutiker ;-))))  och skickat iväg Rikard på tjänstresa för att tjäna in lite mer pengar till alla våra äventyr (tack Rikard!, vi saknar dig här). Fast Ben&Jerrys glass är ju inte budget...., men det var ju SÅ billigt, under 2 pund och i DK kostade den förpackningen 56 kr (danska! n b), så jag kunde inte låta bli arr köpa 7! förpackningar........(Rikard det finns till dig också när du kommer hem :-) ).

Karin D, TACK för "tjuvläsandet" och erbjudandet, men stl 40 går tyvärr inte. Hälsa Julia att Oxford är nära :-) , räkna 30-60 min från oss. Vad vill ni se för musicaler? Är det West End som gäller eller kan det vara någon annanstans? Har ni några förslag på vad ni vill se? Jag har snabbt kollat runt på lite andra teatrar jag känner till hittills (Windsor, Oxford, Wimbeldon) och till exempel går det här i Wimbledon de datum ni är här: http://www.ambassadortickets.com/1892/679/Wimbledon/New-Wimbledon-Theatre/Dont-Stop-Believin Om tjejerna gillar Glee, kanske det kan vara något. Å andra sidan kanske ni verkligen vill till West End när ni är här en gång. Vad vet jag? Dit finns alltid biljetter till väldigt varierande priser. Låt oss stämma av mer detaljer via mail i helgen.

Anna, du får gärna lämna jackan till m & p, så kan de ta med den hit och jag förmedlar den vidare till Kerstin eller Tara som har lite yngre killar än Johan. Ha en riktigt trevlig kväll och hälsa från mig!

Trevlig helg alla!
Ingrid

4 kommentarer:

Karin sa...

Skrattar när jag läser om marknaderna. Vi brukar ju tycka att Morden i Midsomer är så överdrivna med alla sina marknader, men det är tydligen så på riktigt också (minus mord då, hoppas jag). Vad bra att du åtminstone fick valuta för pengarna i kyrktornet och tog foton på utsikten! Det ser så vackert ut!

Nu är jag borta hela helgen men ska tacksamt spana in din länk. Vi kan absolut tänka oss något mer lokalt (i synnerhet om det skulle roa någon av er att hänga med - OBS att jag vet att ni inte avser att turista med alla era gäster men det är ju kul om något klaffar!) än West End. BRA att det är så nära till Oxford (Julia sa att hennes iPhone sa att det var 45 min med bil så hon verkar ha någorlunda rätt).

Anonym sa...

Åh, vad mycket kul ni gör! Men jag MÅSTE få veta vad Malin menar med "tigweh"! Det var de tre saker hon skulle berätta om sig själv i skolan, och de andra skulle gissa vad som var fel. 1.Jag har bott i Finland. 2. Jag har gått i en skola med 45 elever. 3. Tigweh. Jag har inte slagit upp det nu, men jag vill minnas du stavade det så. Det var alltså rapport från första skoldagen.
Hjälp mig!!!
Märtha

naemi sa...

Hej!!

wow, det är verkligen fint där ni bor!! Jag hoppas att jag kommer kunna komma och hälsa på. :) Lät roligt med torgdagen elr vad det var ;)
Har fortfarande inte ätit Ben and Jerry's ännu... får se till att göra det! Fast på Hemköp kostar en burk 50 spänn...

Ha en bra helg ni med!! :D

Britt sa...

HEJ Ingrid.
Jag har läst båda dina inlägg nu men har inte hunnit svara.Ni tycks ha väldigt trevligt och har redan hunnit med så mycket. Det är på samma sätt i Frankrike att man har fester och karnevaler musik och träffas ute i den lilla byn eller stan.Det brukade vi alltid njuta av.
Så häftig du är Johan med din nya jacka.
Jag ska inte köpa några kläder här hemma . Jag väntar tills jag kommer till London.
I SDS var det en så roligt artikel om jyllänningar kontra köpenhamnarna.Det är en man från Randers som har skrivit en bok.
Så avslöjas en jyde:
han tycker att neonskyltarna på Rådhuspladesn är coola
har morötter i fickan för att mata polishästarna
har udda dialekt expediten frågar dig om du är svensk eftersom du talar så roligt.Jag sparar den till er. Ni känner er kanske inte som danskar längre.
Kramar från Farmor