onsdag 8 september 2010

Jag omänsklig? No no.

Karin skrev så roligt i sin kommentar till busseländet att "ni blev lite mänskligare när inte allt går på räls". Som om jag skulle ha det bättre än er andra....

Jag som är arbetslös, jag väger också några kilo för mycket, just nu är jag väldigt förkyld, jag är invandrare med allt vad det innebär, jag har ingen vän här som jag kan skriva upp som emergency contact för skolan, vårt kök har knäppt planerade skåp så att tallrikar och glas måste stå i ett nederskåp, endast ett av våra tre barn har mobiltelefon, vi äger snart inget hus, böckerna jag lånade från Danska skolan till Johan över sommaren skulle lämnats tillbaka av Rikard i måndags men hans bagage försvann och har inte kommit fram än hur pinsamt är inte det!,  jag har haft samma joggingskor i över tio år, vi har bara en bil och tre glasgrejer har gått sönder i flytten.

Fotot som Rikard efter påminnelse från mig i sista minuten kom ihåg att ta av vårt danska hus gick sedan inte att få ut ur skrivaren för JUST då tog ALLA färgpatroner slut och den vägrade skriva ut, så Johan fick rita sitt hus själv istället (men det blev jättefint).

Hur mänsklig blev jag inte nu? :-)))) !

Men jag är en obotlig optimist som är bra på att tänka positivt. Jag har en fanatastisk familj och underbara vänner och många av dem brukar ringa mig, maila eller skriva en kommentar här. Det är jag väldigt, väldigt glad för.

Som tur är, är de bra dagarna oändligt många fler än de dåliga och det är jag tacksam för.

Smile everybody! Hoppas det här blir en bra dag för just dig!!!

Många varma kramar,
Ingrid

PS Var GLAD att du  inte är sopgubbe här (jag är säker på att de inte kallas "renhållningsarbetare")! Just nu går de utanför mitt fönster (jag duckar då jag fortfarande är i pyjamas (med hål i dessutom, bara en SÅDAN miserabel sak) och här finns INGEN automatisk soptunnelyftmaskin på bilarna utan man ställer alla sopsäckar på marken ute vid vägen och så hoppar de ur bilen (alla med en cigg i mungipan) och bär varenda soppåse manuellt och slänger upp i bilen!! Det ni. DS

3 kommentarer:

Karin D sa...

Äsch, du förstod väl att jag bara skojade med att ni skulle vara omänskliga? Men det som (för mig) utmärker er familj är er härliga approach att kunna vända allt till det positiva. Jag jobbar själv på det viset men har min överkvinna i dig. Jag brukar t ex svara när någon klagar över en jobbig dag: "Men vilken tur att du är hemma nu då där allt är så skönt och alla tycker om dig", etc. Idag slutade dock frukosten i ett verkligt kaos - sugen på att blogga om det men vet inte om jag ska hänga ut mina raringar... Men inlägget ovan var väldigt mänskligt - det håller jag med om :-)

Många kramar från Karin

Ingrid sa...

Hej du! Och du förstår ju att jag skojar i inlägget ovan. Det har varit så mycket rapporterande om vad vi gör här på bloggen så det var befriande att skriva något helt annat. Du är verkligen också väldigt positiv! Jag förstår din fundersamhet kring att hänga ut familjemedlemmarna på bloggen, det är mycket lättare att hänga ut sig själv...Om du inte bloggar om det kan du ju alltid maila mig istället, jag kommer inte att berätta för dina raringar att jag känner till deras dåliga sidor, ha ha. Kram!

naemi sa...

men hallååå!!
Du e en glad o rolig o härlig person!
kram :)