tisdag 28 september 2010

Alla har en doktor!

Tredje gången gillt! Nu är vi alla inskrivna hos en och samma läkare här. Först gången gick det ju inte så bra för att vi inte kunde få den läkare vi ville då han inte hade inskrivning i augusti. Andra gången för två veckor sedan kunde alla utom jag bli inskrivna eftersom jag inte kunde BEVISA att jag verkligen bor här. Barnen behöver tydligen inte bevisa det.... där kan de lita på vad vi säger, eller förmodligen var RIKARD säger efter han är den pålitlige som kan BEVISA att han bor här.

Förutom alla papper som man fyller i och uppvisande av pass, måste man kunna bevisa att man bor på den uppgivna adressen. Det gör man genom att ta med en räkning i sitt namn. Alla våra räkningar kommer i Rikards namn och när jag nämnde det för de svenska mammorna fick jag veta att det var nykomlingars största fel och BIG NO NO! "Du MÅSTE se till att några räkningar kommer i ditt namn, du kommer att behöva bevisa att du bor där flera gånger, i alla möjliga sammanhang!"

Vi har letat brev som kommer från skola och annat, jag har skaffat mig ett Tesco kort (ungefär som Med Mera), men denna vecka som räddningen. Ett brev från Brittiska TV-licensen och NU kan jag bevisa att jag fått ett seriöst brev i mitt namn hit, så att de förstår att jag VERKLIGEN bor här. TÄNK att man kan bli så glad över att få betala TV-licens för program som man inte har hunnit se 5 min av hittills. Har ingen aning om hur man får igång TV:n med lokala program ännu, ha ha.

Jajamen, igår gick vi dit igen och jag blev inskriven tillsammans med de andra. Ett par dagar innan oktober då en ny läkare gäller. TUR! I DK har jag haft en annan läkare än resten av familjen vilket ledde till att jag inte visste vem och var han var, så jag gick aldrig dit.

Puh, ska känna efter om jag inte har lite ont någonstans, nu när jag vet att jag är i trygga händer...... NEJ, jag är visst i toppform just idag :) !

Då är det väl bara att ge sig iväg till skolan på möte då. Idag är det information om MYP (Middle Years Program) som gäller.

Lennart, GRATTIS på namnsdagen! Födelsedag och namnsdag samma vecka. Inte dåligt!

Britt, BRA att det funkade med kommentarerna för dig igår igen!! Vem är det som inte är effektiv? Ja, denna gång var det faktiskt chefen, men ingen skugga över honom, det brukar inte vara hans fel i det här fallet, ha ha.

Ha en finfin dag ni också!
Kram Ingrid

PS På tal om TV-licens, så är det obligatoriskt att betala det här, precis som hemma. Skillnaden är att de som INTE betalar får alla besök för att de ska kontrollera att de verkligen inte har TV. Inget behov av pejling här inte, utan bara pang på. DS

2 kommentarer:

Karin sa...

Nu hoppas jag bara att ni ska slippa uppsöka läkaren så mycket det bara går. Knäppt med en räkning som bevis på bostadsadress.

Har just klämt en underbar spätta med hemlagad remoulad (ja, hemlagad av kocken då). Mycket fint men hur ska jag orka jobba? Får väl lösa ett korsord på engelska för att väcka hjärnan först :-)

Britt sa...

Hej Ingrid!
Är det läkare på en Vårdcentral ni har fått. Påminner det om vårt system?
Då finns det även privata. Kostar det mycket. Är det gratis för barnen?
Det tycks vara mycket tuffare i England. Då får ni ingen liten kör som sjunger. Tack ska ni ha för att ni har betalat er Tv-licens.
Lennart har köpt gul färg och håller på att måla om det bruna garaget til gult.
Lite chockartat eftersom alla har brunt.
Kramar från Britt