fredag 10 september 2010

Var är det här för ett instrument?

Det är inte bara sport och hårda studier som gäller på skolan. En stor bonus är också det stora och väl utvecklade musikutbudet som finns. Barnen kan välja att spela massor av instrument efter skolan, men vi har valt att hoppa över både gitarr och piano denna första termin.

Ett ämne eleverna på High School och Middle school ska välja mellan är Drama, Musik, Band eller Art. Malin har valt art och Linnéa valde någon musik. När det drog igång visade det sig att det blivit något fel med L's musikval och hon hade hamnat i Band. Där var man tvungen att kunna spela ett instrument för att vara med och det gjorde inte L och ett par andra. Under de kommande dagarna var det en febril aktivitet kring hur de skulle lösa det här. Det musikämne L valt fanns inte denna termin.

Så plötsligt en dag för en dryg vecka sedan kom L hembärandes med en stor låda innehållande det här instrumentet:

Det är MYCKET svårare än det ser ut att blåsa rätt!

Det visade sig att de bestämt sig för att även de som inte spelade instrument skulle få vara med i bandet och lära sig spela ett instrument. De kunde själva vara med och välja instrument och två andra hade valt tvärflöjt och L var så nöjd med det här. Varken hon eller jag visste dock säkert vad det var för ett instrument, men efter en del googlande på nätet under kvällen kom jag fram till att det är en Basklarinett. Visste ni det? L lyckades få ljud i den direkt och "undervisade" glatt Johan i konsten också, så det var livat hela kvällen. Nu har hon börjat spela små melodier och det låter riktigt bra efter två veckor. Häftigt!

Vem är störst, Johan eller basklarinetten?

Ser fram emot att höra L spela tillsammans med ett helt band längre fram, det verkar jättekul, så jag tycker det löste sig på bästa sätt till slut.

De har ett eget hus för bandträning och där finns också en musikstudio där de kan göra inspelningar. Huset är ett mycket populärt ställe att tillbringa raster på.

Britt, jag håller HELT med, jag vill komma iordning lite mer innan vi börjar få hit folk, men förståeligt nog börjar barnen bli otåliga. Ständigt denna kamp mot tiden :-) .
Bra att tandhygienisten sa det där! Det visste ju dock vi redan och alla vi känner tror att du är minst 20 år yngre än vad födelseattesten säger! Det gäller både till utseendet och sättet tycker jag!
Malin är bättre i örat idag och har varit i skolan, men vi har satt igång penicillinkuren ikväll eftersom hon fortfarande hade ont.

Ingrid

4 kommentarer:

Karin D sa...

Coolt instrument! Jag som själv har spelat klarinett i orkester kände ändå inte igen det. Men om det låter lite som klarinett men djupare (som jag gissar) måste det kunna bli perfekt i bandet!

Tara sa...

Don't puff your cheeks when you blow. :) Did you know I used to play the saxophone? :) Michaela started guitar last week, but no instrument for Sierra since she is pretty busy on the traveling school Volleyball team. Very cute. Sounds like you guys are enjoying the school! I hope you find some nice moms too... I really will call this week and catch up. I'm not very good on the computer lately... too many things to keep track of!

Britt sa...

HEJ INGRID!
Det här är 3:de försöket att svara. De 2 första gångerna blev Error.
Häftigt med klarinetten. Men Linnea har ju spelat piano och även flöjt.
Men hon sjunger så vackert .Kan hon inte bli vokalist
Kramar från Farmor

naemi sa...

Hejsan!!
Du är så cool Linnéa!! Du kommer bli grym på basklarinett :D