måndag 20 september 2010

Malins sleepover

Det blev lite körigt hem efter mammalunchen eftersom Malin skulle komma hem med sin kompis Laura efter skolan. Fyra gånger om året har de dans på Middle school och första gången var i fredags. Därför hade tjejerna bestämt sig för att göra sig iordning hemma hos oss innan. Temat var maskerad och visst är det märkligt att de hade så välmatchade kläder:

Välmatchade tjejer!

Det syns inte på bilden, men de hade masker på sig och om man var "utklädd" enligt tema så kostade dansen £2 annars £3. De sminkade sig och målade sina naglar också. Här är Malins fingrar:


Malin hade bestämt att vi skulle äta pannkakor, så jag stekte för glatta livet till de hungriga barnen. Tyckte väl inte att det var någon fullvärdig middag, men det kändes bra att Malin fick bestämma och det är väl bättre att de äter mycket av något halvnyttigt än dåligt av något nyttigt, när de har kompis över för första gången.

Rikard körde dem till dansen och hämtade samtidigt hem L från fotbollsträningen. Vi hann bara mysa en kort stund innan det var dags att hämta på dansen igen. Den varade mellan 18-20 och de dansade, kunde köpa lite smått att äta och leka i sporthallen. Linnéa och jag hämtade och jag tror att vi båda var överraskade över att se hur trygg och inne i allt Malin var. Massor av elever sa "Bye Malin" när vi gick mot bilen och L sa spontant "Jag visste inte att du hade så många kompisar Malin".

Sedan bullade vi upp med fredagsmys. Malin med kompis i bäddsoffan framför TV:n vid en film. Vi andra i ett annat rum trängdes framför en datorskärm för att se lite av Idol som gått tidgare i veckan. Uppenbarligen tar det på krafterna att dansa, för tjejerna orkade inte se färdigt en hel film utan däckade efter ca en timme :) .

Laura verkar vara en jättetrevlig tjej och vi är glada för Malins skull att hon fått en så rolig kompis så snabbt!

Nu är det måndag och ny vecka. Dags för lite lunch, undras vad det gömmer sig för rester från helgen i kylen....

Ingrid

1 kommentar:

Britt sa...

Hej!
Ooooh vad ni är fina båda två. Hoppas att ni hade roligt.
Kommer att tänka på att du och Johan gick på danskurs i Danmark. Finns det inte något liknande i London? Ni var så duktiga.
Men nu har ni kanske redan alldeles för många aktiviteter.Kan ni se någon svensk kanal på Tv.?
Kram från Farmor