fredag 10 september 2010

Spionverksamhet & Gräddhylla för träningsfreak

En ny sysselsättning jag börjat ägna mig åt nu är spioneri. Jag har ju försökt ta reda på vilka på skolan som bor i vår by och var de bor. Först kunde jag inte hitta någon, men senaste veckan har det utkristalliserat sig ett par familjer i alla fall. Några har pratat om ett område där många ska bo, men jag har inte vetat var det är.

SÅ nu har jag tagit till en drastisk och möjligen något pinsam åtgärd för att bli klokare. Jag förföljer intressanta föräldrar. Det är för övrigt en väldigt bra metod för att lära sig hitta bättre i byn samt upptäcka nya delar.

På lunchen med Johan på skolan i början på veckan pekade en mamma ut en annan mamma som skulle bo i vår by. Sagt och gjort, när vi skulle åka hem såg jag henne hoppa in i sin bil och sedan följde jag på bästa spanarmanér efter henne på avstånd (och det var verkligen tvärs igenom hela vår by och långt ut på andra sidan) tills hon svängde in i ett område där jag förstod att hon bodde och då släppte jag spåret och åkte hem.

Igår kväll var jag på skolan på möte IGEN. Det var informationsmöte om hemspråksundervisning som vi anmält våra barn till. Där fanns också föräldrar till japanska, tyska, holländska och franska barn. Jag satt med mamman till en av L's kompisar. Den familjen har bott i många år i Malmö där barnen gick på den internationella delen av Bladins skola. Mamman är egentligen fransyska, men pratade perfekt svenska (hur bär sig dessa människor åt som lyckas med det???) Pappan är svensk och jobbar på Skanska. När det var dags att gå hem började hon prata franska med en annan mamma och presenterade oss för varandra. Den mamman var tysk, men hade bott utanför Paris i många år och sedan ett halvår bor de nu i vår by.

"Malmömamman" var tvungen att åka, men tyskfranskmamman och jag pratade en lång stund. Hon berättade att i Frankrike umgicks de BARA med svenskar och några andra skandinaver för de var absolut bäst på att festa och roa sig. Dessutom hade hon varit i Stockholm två gånger och tycker att det är den finaste staden i världen. Hon har fyra barn varav de två yngsta är tvillingflickor i sjuan. Så nu ska man leva upp till partyryktet också...

Av tyskfranskmamman fick jag också veta lite mer om boendet i byn, för de bodde i det här speciella området jag hört talas om där många från skolan bor. Det är ett avstängt område med grind och vakt för att du ska få köra in där och ca en tredjedel av de som bor i det området har barn på vår skola. Hon berättade att det var ganska snobbigt där (nähä) och hon tyckte INTE det var positivt. Hon tyckte vi hade en SÅ bra hyra (deras var typ dubbelt så hög och då ska ni veta att vi tycker vår är SKYHÖG). Hon var väldigt trevlig och undrade om jag tränade (hon ville ha någon att träna med, jogga?, tennis?). Jag sa att jag var intresserad av museum i London och det gick lika bra. Det visste hon att "Malmömamman" var också, så tyskfranskmamman sa att vi tre skulle hitta på något.

När vi var klara gjorde jag det igen. Spionerade. Det klart att jag var tvungen att forska i vart detta speciella område låg och det lilla som gick att se från vägen innan spärren tog vid, var att det var fint med stora hus.... MEN det låg inte nära centrum varken till gamla eller nya delen och där fanns ingen charmig pub i närheten, så jag tycker faktiskt att vårt hus ligger mycket bättre till. Ha! (Nej, jag är inte avundsjuk :) .)

Jag gillar i alla fall bägge de här mammorna utifrån första intrycket, så vi får väl se om det är något att bygga på. Som den sportfamilj de senare verkade vara (vi pratade om att hyra en privat tennistränare för hennes tvillingflickor och L eftersom det bara skiljer ett årtal mellan dem), så var de medlemmar i någon sportklubb. Det var dyrt sa hon men det var som att åka på semester varje gång de kom dit med pool, golfbana, tennisbanor, gym etc etc. Nu har jag varit inne och kollat "clubens" hemsida......!!!! DET är nog inget för oss. Jag lyckades först inte få fram vad det kostade att vara medlem, men det behövdes inte för att jag skulle förstå att vi inte har råd :-)))) . Nu har jag hittat priserna och det finns otaliga varianter på medlemsskap men under 100 000 kr per år för vår familj kan man inte komma och det verkar inte vara problem att komma upp långt över det tredubbla om man vill kunna komma dit alla dagar i veckan och spela både golf, tennis, simma, spa'a, gympa, äta etc. (Kanske skulle fundera på att börja jobba i alla fall och dra in lite extra fickpengar till familjen...) Absolut något för gräddan härikring och JÄTTEFINT är det ju! TUR att jag är så ointresserad av att träna, ha ha.

Maria J, HEJ vad kul att du hinner titta hit! Så bra att det funkar med kläderna, fast jag tror ju inte att loppan gått upp ett gram på bredden i sommar, fast hon kanske har växt proportionerligt så kläderna passar :) . Vi tar tacksamt emot allt ni inte behöver till Johan.
Såg du mitt svar till dig på din förra kommentar som jag skrev den 2 sept??

Britt, ja usch vad det regnat i augusti! Sista veckan här har dock varit superfin! Riktig Brittsommar kanske :-) . Jag tror du skulle varit en UTMÄRKT lärare även här! Det kan ju inte heller stämma som L sa att de får sluta om inte barnen presterar, men det var lite kul att de sagt det till studenterna.
Nej, jag är inte någon fikaperson överhuvud taget egentligen. Jo, om jag får cheesecake :)  Jag sitter gärna och fikar, men hoppar över de sju sorterna. Jag är ju en chokladperson och eftersom man inte får/bör äta allt onyttigt man kommer över, så väljer jag godiset före kakor och chips. Så det var ingen uppoffring att hoppa över muffinsen, men jag tror att den var god för det var chokladbitar inuti.

Karin D, ja jag bearbetar infon så fort jag hinner och nu ska det bara vara ett kvällsmöte nästa vecka och sedan lugnar det ner sig ett tag innan alla frivilliggrupper man kan engagera sig i, drar igång. Skönt, tycker jag! Jag får fördomar både bekräftade och förkastade nästan varje dag här. Båda är kul på sitt sätt, men skolmaten var väldigt bra att den överträffade förväntningarna.

Catharina, hur är det med dig? Är du här? Jag hoppas att du bara har varit busy sista tiden och att det inte är något annat som hänt och som gör att du inte hinner läsa och skriva här... Jag kanske skickar ett mail nästa vecka. Tänker på dig! Kram.

Trevlig helg allihop!
Kram Ingrid

1 kommentar:

Catharina sa...

Hej Ingrid!
Jag är här och kikar ibland, men i mitt nya liv ingår mindre datatid... Tack för att du tänker på mig :o)
Mail kommer snart!
Kram Catharina