måndag 27 september 2010

Joseph !


I helgen var Malin, Johan och skrivande (pappa) och såg Joseph and the Technicolor dreamcoat teatern. För er som känner till Joseph musikalen är detta en 2 timmars lång härlig upplevelse i färg och sång. För er som inte känner till den är det faktiskt exakt samma sånger och färger :).

Musikalen skrevs av Sir Andrew Lloyd Webber för ganska många år sedan (1967). Han gjorde den som en skolmusikal och inte för "West end". Dock var den omåttligt populär och han och låtskrivaren Tim Rice la till några låtar och gjorde den som en stor musikal. Till skillnad mot många av de stora musiklerna kan man ansöka om att sätta upp denna på en del olika sätt, i både mindre och större uppsättningar.

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat
Joseph i Windsor

Vår uppsättning är en som har varit runt på en del olika ställen i England och nu kommit hit. Den gick på Theatre Royal Windsor, som faktiskt ligger precis nedanför Windor castle. Flaggan var hissad så drottningen var där. Detta tyckte Malin var rätt häftigt att ha varit typ 100 m från Englands drottning.


Ser ni Windor Castle?

Joseph är verkligen en färgstark sångupplevelse för alla åldrar. De spexar, sjunger och uppträder så att alla blir GLADA. VI kom dit och var förväntasfulla och kom hem överlyckliga och uppfyllda av musikal.

Till de mer ordningsamma av läsarna kan nämnas att vi hade en genomgång innan av själva Joseph historien innan avgång till Windsor. Fram med barnens bibel och så läste vi historien för dem. Hur många av er kommer ihåg den!

För er som undrar vad de andra gjorde och varför de inte var med så kan ni ju fundera på det.

Ja just det. Ingrid och Linnea har ju sett musikalen hemma i Sverige tidigare. Så det var därför de inte var med igår. De njöt av att vara hemma och gick på en Sushi restaurang i närheten istället. Stackars dem!

Sov gott
Rikard


VIll ni ha lite njutning av en 'go' låt följ länken

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Testing testing. Jag har förstått att det varit problem att skriva kommentarer här idag, så jag testar bara själv...

Anonym sa...

Har försökt flera gånger att skriva till dig,men det har inte gott

hälsningar Astrid

Anonym sa...

Hej Ingrid!
Ja nu kanske det går att skriva några rader till dig. Det är alltid härligt att läsa om hur ni har det overtheir och att ni tycks trivas bra. Alla möjligheter ni har och utbudet av musicals. Igår var en speciell dag i Dalby då Dalby kyrka firade 950-års-jubileum med pompa och ståt. Närvarande var biskopen från Roskilde och Lunds biskop. Ny musik hade skrivits till mässan och kyrkan pryddes av nya textilier. Ja, det var fint o ståtligt.
Annars i Lund gick valet bra och de borgerliga fick egen majoritet.
Nu hjärtliga hälsningar och kram till er alla
Astrid o Tor