onsdag 15 september 2010

Vi har röstat!

Vi har uppfyllt vår medborgerliga plikt och röstat. Ja, jag tillhör dem som tycker att det är allas plikt att ta någon sorts ställning och gå till val.

Vanligtvis brukar vi alltid rösta på valdagen. Jag tycker att det är något speciellt att gå till vallokalen och låta barnen följa med och prata om varför vi röstar och hur viktigt det är.

Här i England kan vi inte rösta på valdagen, men väl i förväg på t ex ambassaden eller svenska skolan i London. Det verkade rätt kul det också och eftersom vi inte hade varit på ambassaden, så valde vi det.

Nu är tiderna för att kunna rösta lite begränsade och min plan var att vi skulle göra det i helgen, helst på söndagen när vi ändå skulle till London, men då var ambassaden stängd. På lördagen var vi uppbokade, men så kom Rikard på att vi kunde åka in på fredagen då barnen var i skolan. Han kom nämligen med flyget från Irland på morgonen och så kunde vi ta det på vägen innan han skulle jobba. Riktigt på vägen var det inte och försenad var han (bagaget som försvann för honom en dryg vecka tidigare har han heller inte fått tillbaka ÄN!).

Till slut kom vi i alla fall till ambassaden en halvtimme innan de stängde röstandet:
Svenska flaggan syns inte, men de tre kronorna kom ju delvis med i bild.
Jag vet inte vad jag väntat mig, men lika positivt och trevligt som det var att komma till Svenska kyrkan första gången, lika trist var det att komma till ambassaden. Jag trodde det skulle vara ett öppet trevligt ställe, bland annat för representation och ett ställe för svenskar att mötas och få hjälp, men nix. Inte i entrén dit vi kom i alla fall. Ett ganska trist ställe.
Det gick i alla fall väldigt bra och enkelt att rösta (även utan röstkort) och två unga trevliga tjejer gjorde processen kort och effektiv, så den faktiskt väldigt långa raden av röstare, betades av i gott tempo.

Barnen är lite upprörda av att inte få veta vad vi röstade på, jag har till och med glömt att fråga Rikard vad han röstade på, ha ha. Har förstått att det är väldigt svenskt att inte prata om vad man röstar på. Bland amerikanerna på skolan vet alla vem som är demokrat och vem som är repulblikan. Det viktigaste är dock att alla röstar efter sin övertygelse!

Vi övervägde kort en trevlig lunch inne i London, men båda var vi rätt stressade hemåt, så vi köpte färdig suchi och tog med istället. Ganska många timmar blev det totalt för att kunna vara på ambassaden i max 15 min och rösta...
Nu har ni ert kvar (jag vet att en del av er redan poströstat). Rösta på allihop!

På söndag är det valvaka i Svenska kyrkan. Hur blir det när alla röstar på olika partier... ingen kan vara glad för någon annan kommer alltid att vara besviken... Jag tror vi hoppar det.

Britt, usch ja, vad det kan hända mycket om man glömmer spisen! Vi trodde heller aldrig att L skulle spela fotboll, men Cross Countryn var ju som du vet inget alternativ och Volleyboll ville hon inte. Hon tycker överraskande nog att det är väldigt kul och i november byter de. Då är det tre nya sporter som tar vid över vintersäsongen. Då väljer hon säkert simning.

Karin, det har jag aldrig tänkt på men såklart kan det börja brinna från en vanlig spis också om man har otur! Hemskt! Du har rätt. Mikron är ett bra alternativ och couscous och pulvermos funkar med hjälp av vattenkokaren :) .
Ingrid

2 kommentarer:

Catharina sa...

Hej Ingrid!
Jag ska börja skriva korta kommentarer till dig när jag är här inne och sluta tro att jag kommer att ha mer tid en annan dag :o)

Hugo går i 4:an nu och höstens tema-arbete handlar om valet. Han läser tidningen och har satt sig in i de olika partierna och lite mer i ett som dom fick i sin grupp. Han tillhör centerpartiet och tycker att jag ska rösta på dom, folkpartiet, kristdemokraterna eller socialdemokraterna...
Han kommer att följa med oss och rösta på söndag och han har redan räknat ut att inte nästa gång vi röstar utan gången efter då får han också rösta.
Kram Catharina

Britt sa...

Hej Ingrid!
Jag har också trott att ambassaden var otroligt fin och speciellt den i London.
Vi har redan röstat men inte poströstat utan på ICA Maxi. Vi talar gärna om vad vi röstar men inte här.Kram från Britt