tisdag 15 februari 2011

Alla Hjärtans Dag


Alla Hjärtans Dag. Jag hade inte ens tänkt nämna det, men jag blev helt överväldigad över att i princip ALLA andra bloggar jag läst ikväll tagit upp denna bemärkelsedag. Vi vill också skicka kärlek och hjärtan till vår familj och våra vänner. Vi tänker på er jämt, men inte speciellt just denna dag. På Kims blogg har jag lärt mig idag att vi firat Alla Hjärtans dag i Sverige ända sedan 60-talet. Tänk, jag har inget minne av detta från min barndom.

Här hemma har vi som ni förstår av ovan, inga traditioner för denna dag. Ibland får jag blommor av Rikard, ibland inte. Någon gång gör barnen något i skolan. På High School här kan man köpa Alla hjärtans dags-hälsningar till de man vill och då går sedan en person runt under dagen och delar ut dessa hälsningar som levereras med en kaka. Linnéa fick två sådana hälsningar. Från Lower School fick vi tydliga anvisningar om att barnen gärna fick skriva Alla Hjärtans Dags-kort till klasskompisarna OM de skrev till alla i klassen. Det gjorde inte Johan... Jag tror däremot att de i Johans klass gjorde ett kort som de fick ge till vem som helst (vet inte om det var valfritt om det skulle vara någon i skolan eller någon utanför) och J valde att göra sitt till en tjej. Detta berättade han i förtroende till en annan tjej, vilket hon såklart inte kunde hålla för sig själv, så i onsdags kom Johan hem och var ledsen för att några retat honom för det här kortet. Det blåste dock över till nästa dag. "Små barn, små bekymmer..."

I år hade jag köpt var sin "LOVE"-chokladbit till mina familjemedlemmar, men då jag skulle betala bytte jag ut Johans mot en chokladnalle-klubba (se ovan), för nallen var så lik hans favorit-build-a-bear. När jag köpte dessa tänkte jag inte på att vi skulle ha besök denna dag, så igår kompletterade jag med en annan vit chokladkaka med geléhjärtan till R. Han skulle upp kl 4.30 imorse för att flyga till Århus, så innan jag la mig inatt kl 2 (tjuvar göre sig icke besvär här som ni förstår, det är alltid någon uppe), så la jag ut var sin choklad på varje frukostplats (tänkte att jag skulle sova längst idag).


Sedan visade det sig att alla var ganska trötta imorse, så det var bara Johan av barnen som hade sett chokladen innan jag gick upp.

Rikard hade blivit väldigt överraskad och glad, då han åt frukost 4.45 :) .

Under dagen var det föga förvånande mest Malin som försökte vara extra snäll och hjälpsam med tanke på temat.

Ja, det var ungefär så mycket Valentine som vi åstadkom denna dag :) .

Jag hoppas verkligen att ni alla har upplevt värme och kärlek idag, på ett eller annat sätt!! Vi tänker på er idag och ALLA andra dagar!

Kim, jag förstår att du vill jobba undan nu! Tack för intressant läsning om Alla hjärtans dag! Jag talar om när jag startat en "Meetup"-grupp för bastubad, så kan du joina in :) .

Britt, ja nu har vi lov denna vecka. Här kallas det "Midwinter break". Malin har haft sin kompis Isabella här några dagar. Rikard är nu i Århus, han är inte ledig. På onsdag har vi bjudit hit en familj på middag och på torsdag kommer Anna med familj och stannar en vecka, så vi ska nog kunna roa oss. Mer detaljerade rapporter om vad vi gör kommer förstås efterhand, men som du märker är jag lite efter hela tiden.
Jag skrattar när du berättar om hur Sofia inte lyssnade på dig. Så är det här också när jag förklarar något. "Ja ja, bara läs nu", säger Malin när jag vill förklara något i en bok. (Ikväll var det "mor- och förföräldrar" som jag ville berätta om varför det skrivs så och att det även används när man t ex skriver "för- och nackdelar". Måste försöka klämma in lite svenska när jag kan, inser att så här många år borta från skolan hemma faktiskt kommer att "straffa sig", men Malin var måttligt intresserad. Såklart gav jag mig inte, utan berättade i alla fall :) .

Catharina, jag känner väl igen det du beskriver i form av stora planer som sedan rinner ut i sanden. Det var en av skillnaderna jag upplevde i Århus-klubben. Där blev saker och ting verkligen av. Första året jag var där åkte de till Island (jag var inte med) och merparten av medlemmarna deltog. Det klart att sådana regelbundna resor tillsammans svetsar samman klubben! Där var många diskussioner om hur många dagar de skulle vara iväg, kostnader etc (precis som vi har hemma), men skilladen mot hemma var att det inte hindrade dem från att när majoritetsbeslutet var fattat så följde alla med. Riga hade jag tyckt var väldigt spännande! Har ännu aldrig varit i något av de baltiska länderna.
Kalops är verkligen supergott!

Kärlek i natten från Ingrid.

4 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Jättekul att du gjorde dagen så fin för din familj, roligt att läsa om och att se fotona. Kul att du tyckte om mitt blogginlägg om Alla hjärtans dag.
Lite långt att åka till England för att basta! Jag brukar passa på när jag är i Finland och föreläser. Kram Kim

Karin sa...

Som du vet uppmuntrar jag kärleksyttringar! Härlig bild på tjejerna i headern också.

Kram från Karin

Monika Häägg sa...

Jag blev väldigt godissugen när jag såg din bild. Skall gå och ta en apelsin nu, för äter jag sådant som på bilden så sväller jag över alla breddar. Söt bild på tjejerna. Vilka fina kjolar!

Britt sa...

Hej Ingrid!
Vi fick för mycket godis och kakor och annat gott till jul och nu lever vi efter regeln att förbränna det man sätter i sig genom att hålla sig fysiskt igång.Inget godis jag tycker inte ens att det ser gott ut!!
Vilket underbart foto med Malin och hennes kompis. Har de handlat kläderna tillsammans?
Köpta i London?
Vi har inte firat Alla hjärtans dag men i tidningen påstod de att det var vanligt att ge bort rosor.
Nu kommer ni att ha mycket roligt tillsammans med Anna och hennes barn.
Kramar Britt