måndag 14 februari 2011

Bastu upphittad!

Det bär emot att erkänna det, men nu har Rikard faktiskt hittat ett badhus med bastu. Visserligen ingår inte bastun i priset när man går in på badhuset, utan det kostar extra, men jag inser att även om jag åker dit och betalar extra för att bada bastu varenda dag från oktober till april, så blir det FÖRMODLIGEN billigare än att köpa 50 miljonershuset MED bastu som jag visade er. SUCK! Kanske kan man ändå slå till och se det som en bra investering... det är fortfarande till salu, det betyder kanske att det finns lite prutmån...

Badhuset med bastu ligger i Windsor och Rikard var där med Malin och Johan förrförra helgen. Det var det bästa badhuset vi hittat i närheten med vattenrutschkanor, vågmaskiner och till skillnad mot förra stället var det varmt inne i badhuset.

Interactive water feature

Själv var jag inte med, just den dagen hade jag storbak här hemma och gjorde rulltårtor och muffins. Linnéa var med sin konfirmationsgrupp både lördagen och söndagen. Hon trivs bra, de är nio konfirmander och för första gången var alla där samtidigt. Det är bara två tjejer, Linnéa och Linnéa :) . På lördagen åkte L, efter konfirmationsundervisningen, själv till en klasskompis som bor i London. Sedan åkte hon själv hem med tunnelbanan på kvällen. Det var första gången vi lät henne göra det. Hittar och klarar sig gör hon, men det är inte bara hon som är ute i Londonvimlet... Regeln är att kompisen möter och lämnar vid tunnelbanestationen.

Ulla A, tusind TAK for din hilsen her!! Jeg blev virkelig superglad!! Du kan vare helt bevisst pa at det er noet meget särlig med LC19! I har virklig lykkets med at få til det hele og jeg vil aldrig glemme mit förste möde da du tog meg imod vid den store byggning i havnen, flott og smilende som du sidden visede deg väre nesten altid!! Håber alt er riktigt fint med deg, pa job og hjemme?! Alt godt og håber vi ses inom rimelig tid! KNUS!

Boktokig, jag förstår verkligen att det var kul att gå på Panos-festen. Kanske var precis vad som behövdes i vintervädret, att drömma sig bort till sol och värme för en stund?! I vilken egenskap var du inbjuden? Som bloggare eller för deltagande på bokmässan eller något annat?

Eva, jag VISSTE att du inte drack fyra flaskor själv, ha ha. Det är väl både tur och viktigt att ha olika grupper av vänner. Jag är helt säker på att de har stadgar i LC här! Jag lovar att hålla dig uppdaterad! Visst undrar man ibland över hur en del total ointressanta diskussioner med barnen kan bli SÅ stora...
Hur många "anställda" har du i "Evas matkasse"? Vilka bitar gör du själv? Låter jätteroligt!

Britt, fy vilka tråkiga nyheter du kom med idag! Sten Stensson Sten, hur kan det inte finnas något behov av ETT hotell i hela Eslöv, där finns ju ändå ett antal storföretag... fast visst är det nog trevligare att bo i Lund och ta bilen till Eslöv om man ska dit på affärsresa. SÅ mycket jag har varit där med jobbet, julfest, konferenser, utvecklingssamtal, luncher. Riktigt vemodigt!
När det gäller barnen kan jag bara hoppas att det ska gå bra. Tror också att det (som vanligt) blir lättast med trean, då är man lite coolare, dessutom är han ju kille och det sägs vara lite lugnare under tonåren. Å andra sidan är han då vår sista och det kanske blir ännu svårare att släppa taget då... Det är väl TUR att vi i efterhand kan skratta! Se så BRA det gick för dina killar :) .
Vad tyckte ni om Trassel? Alla verkar se den hemma nu.

Karin, usch ja när du skriver det som om att vi försökte arrangera play date låter det ännu värre än vi upplevde det, men kanske var det något barn som kände så. Skicka du ett mail, så ska jag läsa med stort intresse! Jag vill också kolla in bloggen! Jag tror minsann du har rätt, vår M kommer nog också GILLA att bli kallad tonåring, ha ha. Ibland är det kul att tänka tillbaka på händelser, det är ganska svårt i vardagen för det känns alltid som barnen sett ut som de gör just för tillfället...

Märtha, jag förstår verkligen att du kan le när du hör mig lägga ut om stora barn! Jag är redan där när jag hör folk prata om småbarnsproblem (been there, done that, tänker jag). Om det inte är något helt speciellt med ett barn, så tror jag inte skillnaden är så stor om man har barn, det är ungefär samma saker alla ska igenom och det är bara att lösa det på bästa sätt, men när man är mitt i det känns det ibland övermäktigt. Det är väldigt skönt att höra att du tror våra barn kommer att klara sig igenom även tonåren på ett bra sätt, det får mig att känna mig lite lugnare. Tack och kram!

Kim, ja vi har nog försökt att hellre ge barnen upplevelser än saker (fast de har rätt mycket saker också...). Det behöver absolut inte vara stora, dyra saker, men att få teater/bio-biljetter i present och gå ensam med en förälder är också värdefullt. Har du "jobbat" hela helgen?

Imorgon ger sig R iväg till Århus kl 5 på morgonen. ALLA vi andra ska sova MYCKET längre, eftersom lovet börjar.

Ingrid

2 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Javisst har jag "jobbat" hela helgen. Är ju inne i min mycket kreativa fas då jag inte gör något annat än skriver. I mars börjar föreläsningar, mässor, signeringar etc och till dess vill jag gärna ha kommit så långt som möjligt med mitt arbete. Dessutom kommer alla mina kära så fort vintervägarna är bara och fina igen och då vill jag ha tid att umgås med dem!
Hade en bastu i vårt tidigare hus och jag saknar den grymt mycket. Kram Kim

Britt sa...

Hej Ingrid!
Har ni lov. Heter det sportlov eller februarilov eller något annat.Tänk vad mycket ni ska hitta på och så skönt.Ni kan åka till simhallen så att du får basta.
Nästa vecka är det sportlov här och Sofia och Lina ska åka skidor. Vi är alla bättre nu, inte riktigt bra. Lite hosta och snuva kvar.Daniel klarade sig.
Trassel var en typisk Disney produkt för flickor.
Fullt i salongen och popcorne och godis.
Sofia satt helt koncentrerad och upptagen av filmen som varade 1.40 minuter.Ibland ville jag förklara viss saker för henne men hon bara nickade och tittade inte på mig. Bara filmen.
Jag tyckte nog att den var ganska bra men mycket rosa och så levde de lyckliga i hela sitt liv.Sofia skulle tänka mer på den under kvällen. Den gick också med 3D men vi såg den vanligt. Tror att de kan bli rädda om de är för små.Tänkte på Malin och Coraline.
Ja jag tycker att det är tråkigt att de lägger ner Sten Stensson Sten men jag visste inte att du har varit där så många gånger.
Haz ett trevligt lov önskar Farmor