tisdag 22 februari 2011

Isabella och Malin

Förra helgen var det dags för ett MYCKET efterlängtat besök. Malins bästa kompis Isabella skulle nämligen komma till England. Faktum var att hela familjen skulle åka hit, även hennes storasyster Amanda som är kompis med Linnéa. Dock är det ett speciellt band mellan Isabella och Malin, de klickade direkt då Bella kom till klassen i Danmark och även om de hade fler kompisar i klassen var det tydligt att just dessa båda tjejer hade något speciellt tillsammans eftersom de båda är lillasystrar, tokiga, pyssliga, utåtriktade och GLADA.

Familjen skulle bo på hotell i London och de skulle inte bara träffa oss, utan även andra vänner som bor här, men vi fick glädjen att "låna" Bella ett par dagar. Det var bestämt att efter Linnéas tennis skulle vi åka in till London och möta den danska familjen som då skulle ha landat och tagit sig till sitt hotell, sedan skulle vi spendera dagen tillsammans. Eftersom jag visste att Johan skulle bli lite femte hjulet under vagnen, samtidigt som jag är angelägen om att han ska få träffa några kompisar från skolan, men vi har inte riktigt fått till det, så tänkte jag att vi skulle ta en chansning. Många skolfamiljer gav sig iväg utomlands på lördagen eftersom lovet började, men vi ringde David i Johans klass och frågade om han var intresserad av att leka med Johan. OM han var!! Johan blev ÖVERLYCKLIG! De bor mitt i London på Baker street, så jag tyckte det var så bra att vi kunde åka dit och lämna Johan medan vi andra umgicks med danskarna.

Efter ganska mycket problem lyckades vi sammanstråla på en järnvägsstation och tjejerna blev SÅÅÅÅÅÅÅÅ glada över att se varandra!

Sedan gick vi direkt och åt en lättare lunch tillsammans på Starbucks. De stora tjejerna, Amanda och Linnéa hittade ett bord för sig själva där de tjattrade på och uppdaterade sig om allt möjligt:


De andra två hittade också ett eget bord :) :


Sedan gav vi oss iväg mot det viktigaste första målet, nämligen Drop Dead-butiken, framför allt Amanda hade verkligen sett fram emot att komma dit eftersom det är ett klädmärke som designas/lanserats av en kille i ett band som hon gillar:

Vilka tramsiga och spexiga tjejer :) !
Jag tror barnen kunde gått i butiken hur länge som helst, men till slut hade i alla fall Bella och Malin bestämt sig för att köpa var sin likadan kjol. M valde mellan den och en tröja som jag var väldigt tveksam till, så även om hon redan har en kjol som liknar denna var jag glad att Bella övertalade M om att ta kjolen. Som  ni sett överst i bloggen lyckades tjejerna sedan matcha kjolarna med tröjor och tights ur Malins garderob, så att de blev så här fina:På vägen till Drop Dead hittade vi den svenska restaurangen FIKA, som jag trodde var ett mysigt café där man kunde få kanelbullar, men när papporna valde att sätta sig där istället för att gå till Drop Dead visade det sig att det var en restaurang/pub, men merparten av personalen talade i alla fall svenska.

Två glada och busiga tjejer i en telefonkiosk.
Då vi var färdiga med klädshoppingen och pappornas öl på FIKA, begav vi oss till The Forbidden Planet, som är en gigantisk butik med Manga-böcker, Science fiction-böcker, seriealbum, spel och saker kopplade till serier. Själv kan jag inte roa mig någon lång stund, då dessa områden föga intresserar mig, men Amanda och Linnéa botaniserade länge bland Manga-böckerna och deras mamma i Science fiction-avdelningen. Under tiden åkte Rikard och hämtade Johan hos David och de hade haft det SÅ roligt. Byggt lego, varit ute i parken och massor annat. När lovet nu är över ska jag kontakta dem och se om David vill komma med hit en fredag efter skolan och sova över till lördagen då vi kan ta med honom till London.

Vi skiljdes från våra danska vänner, men behöll Isabella. Klockan började bli mycket, inte minst med tanke på att de stigit upp klockan 3-4 på morgonen och kört från Århus till Hamburg för att ta flyget därifrån, så vi åt på Pizza Hut, vilket gjorde barnen glada. Även vi vuxna hittade något nytt i menyn som smakade riktigt bra. Väl hemma i huset bäddade vi till Bella och Malin i gästrummet och de gick till sängs och somnade nästan genast.

Så här kan man ligga länge och mysa på morgonen!
På söndagen var det utlovat mera shopping. Malin ville visa henne "vårt" shoppingställe, alltså inte London utan High Wycombe. Jag åkte dit med tjejerna (Linnéa hängde också på) och de gick till Primark för budgetshopping, Claire's för pillmojsgrejer till värsta rean, affären med amerikanskt godis, milkshake på Moo Moo's och en del annat.

Coola tjejer i solen med nyfyndade glasögon.
Efter middagen, gav sig Rikard iväg med tjejerna igen för ett nytt försök när det gällde fiskarna. Nu hoppades vi att vattnet var perfekt ur alla synvinklar och en svart, en vit och en prickig molly-fisk införskaffades.

Här hemma var Isabella och Malin mest för sig själva och njöt av att prata, pyssla och fixa med sina nyköpta saker, måla naglar och dylikt. Några nattugglor var de verkligen inte utan tidigt i säng även denna söndagkväll.

I måndags var det ju Alla hjärtans dag som jag redan berättat för er om att vi inte firade med mer än de fina chokladbitarna jag köpt. Så här glad blev Johan för sin klubba:


Eftersom Isabella skulle tillbaka till klockan 14, gjorde vi inget speciellt med tjejerna den dagen, utan de fick bara vara. Rikard var i Danmark medan Linnéa respektive Johan njöt av den första riktiga lovdagen och slappade hemma hela dagen. Efter en pannkakslunch åkte vi till skolan. Malin ville gärna visa den och även om det är lov jobbar den administrativa personalen, så det gick att gå in på skolan.

På skolgården.

Hela skolans lekplats för sig själva!
På tåget till London fick vi en hel vagn för oss själva ganska länge och tjejerna apade sig där inne som värsta vilddjuren och för en gångs skull lät jag dem hållas :) .

Cool Bella

BusMalin

Klapplekar

Kärlek

När vi kom till London mötte vi Isabellas familj där vi träffades ett par dagar tidigare. Det blev ett tårfyllt farväl mellan tjejerna, men de kan trösta sig med att det bara är ett par veckor till vi ska till Danmark och då ses de igen.

Det var VÄLDIGT kul att vi fick ha Isabella hos oss ett par dagar!

Karin, vad häftigt att du hade hört talas om Pinky tidigare! Det är så kul att lyssna till sådana personligheter!

Morfar, hoppas att ni får rätt på "kommentarerna". Går det bra med Gustav? Kram.

Britt, ja nu får jag börja experimentera  med recepten i kokböckerna. Spännande... hoppas jag :) . Malin är bra igen. Annas familj var på Roald Dahl museumet idag och tyckte det var jättefint och sevärt. Jag hade tänkt att vi skulle gått dit i helgen med dem, men vi hann inte så vi har det kvar i vår familj.
Vad intressant med lägenhetsvisningar! Jag är inte förvånad över att ni tycker de är dyra, för det är ju ALLT nybyggt. Samtidigt är det ju väldigt bekvämt och praktiskt! Bra att ni håller er uppdaterade. Ser fram emot att höra mer längre fram kring hur det såg ut. Alla tio har det bra än så länge :) .

Kim, Potatis & kycklingsoppa låter verkligen jättegott!! Var det en klar eller krämig soppa? Såklart att Vilma var bra till! Jag lovar att återkomma med rapporter kring mitt indiska matlagande. Resande och möten med människor är alltid väldigt spännande, men det är inte alltid man har turen att stöta på någon som Pinky. En stark kvinna!

Sov gott!
Ingrid

2 kommentarer:

Karin sa...

Underbara tonårsbilder! Man kan nästan hör fnittret trots att det bara är bilder...

Britt sa...

Hej Ingrid!
Jag förstår att Malin och Linnea hade det underbart. Så mycket ni redan har upplevt i London.Ja chokladgodiset ser så gott ut.
Cup cakes ,som du fotograferade tidigare har blivit så populära här också. Både Femina och Allers har haft recept och man kan köpa dem på flera ställen här i Malmö.
Kramar från Britt