söndag 27 februari 2011

CHELSEA v EVERTON

Givetvis skall det ses en riktig match i detta fotbollens förlovade land. Ett perfekt tillfälle att se fotboll var med våra gästande vänner. Micke hade mailat mig någon vecka före angående detta och vi försökte få tag på biljetter till en match som gick under den vecka de var hos oss. Det visade sig att det gick två matcher, både Chelsea och Arsenal hade match och var således en möjlighet.

Nu är det så att alla biljetter, till bägge matcherna, givetvis var slutsålda. Förmodligen naivt att tro att vi kan få tag på biljetter till en match två veckor innan det var matchstart. Man kan ju tycka att om arenorna tar över 40.000 personer, så borde det inte vara slutsålt.... Nej, så naiva var vi faktsikt inte och det går att få tag på biljetter! Det finns ett antal hemsidor som säljer redan köpta biljetter, helt lagligt. Det är bara att gå in och beställa.

Vad kan en sådan biljett kosta? Om vi börjar med säljpriset, ligger det på £25.50. Sedan skall det läggas lite vinst, spelbolagen (hemsidorna) skall ha sitt, posten sitt och så säkert en del annat som gör att slutpriset ligger på ca £120 eller så. Om ni förstår så ligger det en otrolig avance i att sälja biljetter i andra hand! Som alltid, finns det en risk i att biljetterna inte säljs. Men med 10 miljoner fotbollstokiga i upptagningsområdet torde risken vara tämligen låg.

Micke hade satt sin gräns på £70, vilket givetvis var mycket pengar i jämförelse med originalpris, men som han tyckte var rimligt för en match beställd i sista minuten. Jag tyckte att hans resonemang var ok, men det är en bit upp till de ca £120 som det gick att köpa biljetter för.

Således bestämde vi oss för att chansa och köpa biljetter utanför arenan. Samtidigt valde vi att gå på Chelsea mot Everton som spelade sin match på lördag eftermiddag.

Chelsea har sin hemmaarena på Stamford Bridge. Den rymmer ungefär 42.000 besökare.

Stamford Bridge

Matchdagen kom och vi tog tunnelbanan dit. Det gick snabbt att konstatera att vi inte var de enda på väg dit. Matchen var slutsåld och om jag minns riktigt var det 41113 besökare. Så fort vi kom ut ur tunnelbanan hittade jag en man som sålde biljetter. Proceduren var fylld av lite spänning och hemlighetsmakeri och barnen var lite nervösa att det skulle gå fel.
En riktig biljett till Chelsea!

Men vi fick tag på 7 biljetter på långsidan. Vi såg perfekt där vi satt och även om biljetterna var en bit upp gick det utmärkt att se.

Chelsea, Chelsea, Chelsea...

Det är en mäktig upplevelse att komma in i en gigantisk stadion som kokar av fans som jublar, skriker och sjunger. Det var fanor, storbildtv, musik och journalister. Inte bara jag utan alla tyckte nog att det var häftigt att komma in.

Uppvärming på arenan

Avspark och stämningen var helt fantastisk! Det går inte att beskriva hur 41000 fans låter när de sjunger och skrålar. Egna flaggor är förbjudet, men det går ju alltid att låta Chelseas flagga flyta genom folkmassan. De flyttade den framåt. Coolt!

Besökarna lät flagga glida framåt.
Barnen var i extas och ALLA ville gå och se fler fotbollsmatcher. Malin önskade sig en biljett i födelsedagspresent. Efter matchen var slut gav vi oss hemåt, långsamt som för att njuta av den sista atmosfären. Resultatet blev 0-0. Lite av en besvikelse, men det saknades inte målchanser och då lyftes taket. Undrar hur det låter om det blir mål....

Vi och laget
Utanför fotograferade vi oss med laget. När de hörde att det var vi så ställde de upp på lagfoto. Jaså, ni tror mig inte? Okey då - det var en bild på väggen.

En fantastisk dag upplevelse var till ända. Men det blir flera matcher, som jag kommer att beställa på nätet i god tid!

Rikard

2 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Fotboll måste vara väldigt populärt i England. Ja, t.o.m. den sådan total nolla på fotboll som jag har nog förstått det. Men vilka publiksiffor! Och vilka priser på biljetter!
Jag kommer ihåg en dokumentärfilm jag såg för väldigt länge sedan. Den handlade om Everton och en äldre fotbollsfan som dog. Begravningsbilen körde ett varv runt arenan med honom.

Britt sa...

Hej!
Rikard var det den första fotbollsmatchen för dig? Själv har jag varit en enda gång.Det var en MFF match här i Malmö.Jag förstår att det är härligt med en sådan stämning. I Malmö hade vi Melodifeslivalen på Arenan.Den var ni på förra året. Det var också en härligt stämning och säkert också svårt att få tag på biljetter.
Sofia och Lina har kommit hem och vi var och såg Duvungarna. Det var första gången för Lina.
Du kan berätta det för Malin. Det var flera nya små talanger med den här gången. Den yngsta 6 år. Kramar från Britt