torsdag 17 februari 2011

Idrottstävlingar

Då alla vi andra roade oss med svenskar och danskar, var ju Malin iväg och spelade en basketmatch och det bör uppmärksammas att de då VANN sin första match. Glädjen var STOR både för hela laget och för Malin personligen som fick två straffar och satte BÅDA. Bra gjort, när nerverna spelar in.

Samma vecka fredag kväll var det tävlingsdags igen. Vad gör de flesta tonårsfamiljer en fredag kväll klockan 18.30-22.30? Här åker vi iväg till en av de andra ACS skolorna (det finns tre) för där var det simtävlingar mellan fem internationella skolor, fyra i England och en i Holland. Vid närmare eftertanke när vi såg hur kul alla simmare hade när de pratade, hejade på varandra, blandade sig med de andra lagen och simmade för allt vad de kunde, så kände jag mig plötsligt alldeles LYCKLIG, TÄNK vad mycket ANNAT de skulle kunna göra en fredagkväll som skulle vara så mycket sämre...

Linnéa simmar ryggsim i sin medly.
Malin hade en läkartid kl 17.30 på fredagen (remember?). Direkt efter den körde vi till ACS Cobham där tävlingen skulle vara, L var redan där då de hade åkt buss direkt från skolan. Cobham är den största av ACS skolorna och där finns även en del internatelever på High School. Linnéa sa en gång när hon varit där "mamma jag trodde vår skola var den finaste skolan i världen, men Cobham är ÄNNU finare" :) . Nu var det TYVÄRR mörkt när vi var där, men vi såg naturligtvis lite grand. Jag tror dock L framför allt tycker det är helt otroligt med en skola som har egen simhall och jag måste såklart hålla med.

Här är en bild från Cobham som jag hämtat på skolans hemsida. Simhallen är i byggnaden nordväst om tennisplanerna, det som är "nedsänkt" i marken:Simhallen verkade nästan nybyggd för hela byggnaden med omklädningsrum, danssalar, gym, skolshop mm mm var SUPERFRÄSCHT.

Jättefin simhall!


 Snygga dörrar.

Varje skola med självaktning har förstås ett prisskåp...

När simtävlingarna blev för långsamma gick J ut i korridoren med ett spel...

Trots att skolan i Danmark var så liten, så är det faktiskt en elev till därifrån som flyttade till England och började på ACS samtidigt som oss, nämligen Jack som nu är internatelev på Cobham. Hans bror började där redan ett år tidigare och föräldrarna var aldrig nöjda med skolan i Århus, nu däremot är de helnöjda.

Det roliga är att deras killar också valt simning som sport denna perioden (basket och rugby är alternativen) och just denna helgen var föräldrarna (som ännu bor i Århus) över här och hälsade på, så jag fick chansen att träffa mamman Helen igen för första gången sedan vi flyttade hit. Jättekul!!

Dessutom var båda familjerna vi åt middag tidigare i veckan med, på plats för att heja på sina duktiga simmardöttrar, så vi höll den skandinaviska "fanan" högt i vårt lilla högkvarter av läktaren.

Simhallen var utrustad med bästa tänkbara utrustning och tävlingarna flöt på minst lika effektivt som tävlingarna L var med på då hon var tränade i en simklubb i Sverige. Det förvånar mig eftersom jag tror att föreningar som enbart ägnar sig åt en specifik sport ska vara mycket bättre på allt rörande den, än en skola som har det som en periodaktivitet. Får nog konstatera att jag inte fattat hur viktiga och integrerade de här idrotterna är med skolan. Det är nog väldigt likt som det fungerar i USA, där många elever endast gör sporter genom skolans försorg och det idrottsföreningsliv vi har så välutbyggt och SÅ bra fungerande i Sverige, är inte alls så omfattande där utan det är skolorna som täcker upp behovet för den breda träningsverksamheten.

Bra fungerande resultattavlor.
 Hur gick det då för Linnéa? Helt ok. Hon tävlade mest mot de som är äldre än hon, så konkurrensen var tuff, men det viktigaste var att se hur KUL hon hade under hela tävlingen!

Nu gör jag det man inte får, men som bara jag verkar supernoga med att leva efter, jag lägger ut en bild på Linnéa med några av sina lagkamrater, utan att dessa godkänt det. Förhoppningsvis tycker det att det är ok och sannolikt kommer de aldrig att märka att de finns på bild här, om inte ni skvallrar.
 

Visst ser man hur roligt de har?!

Så det blev en riktigt lyckad fredagkväll i alla avseenden!

Karin, ja som jag diskuterade med en apoteksanställd om Försvarets hudsalva i julas. Jag visste att en apoteksanställd hade sagt till mig i somras att produkten skulle läggas ned, men denna dam hade aldrig hört talas om det. Jag tror apoteksomläggningen har varit lite rörig och förvirrande även för personalen... De som tillverkar sticken sa att några apotek ska ha kvar produkten, men jag har inte fått svar på min fråga om vilka.

Kim, förr eller senare kommer vi att träffas, det känner jag på mig. Jag tror alla någon gång drabbas av att en favoritprodukt läggs ned. I mitt arbete kom jag regelbundet i kontakt med konsumenter som var bedrövade över att "jag" lagt ned någon produkt de var "beroende" av. Tyvärr handlar det oftast om efterfrågan, vill inte tillräckligt många köpa en sak, så försvinner den... Det är alltså lika viktigt att handla sina favoritprodukter så det blir kvar, som att rösta i Let's Dance så att din favorit inte åker ut, ha ha ha ha ha ha.
Jag får pröva Lancome, tack för tipset!! Wilma knäcket är farligt gott! Fast nu  är allt mitt slut :( , får skicka bud efter nytt så snart som möjligt.

Monika, du är inte ensam om att inte tåla parfymer i produkterna! Faktum är att just det dry stick jag vill ha kommer de att behålla i varianten utan parfym. Jag köper också oparfymerade produkter ibland, bara för att det inte ska bli för många dofter som blandas samtidigt.

Britt, åh vad kul att du tycker så mycket om bilden på tjejerna, då låter jag den vara kvar lite längre än jag tänkt! Håller verkligen med om att de fick till det så snyggt fast de blandade så många olika mönster. Jag har haft sovmorgon denna vecka då barnen inte ska till skolan, så det har inte varit så farligt att jag varit uppe sent. Idag tänkte jag lägga mig tidigare, men det blev inte så... :) . Hittills har det snarare blivit besvärligare med apoteken efter att de blev fria, än tvärtom, men det är bra att kunna köpa näsdroppar i ett vanligt varuhus, det uppskattade vi i Danmark. Apoteket är bäst på parfymfria produkter! Ja, jag försöker verkligen ge även positiv feedback, det har jag ju gjort med våra fyrkantslimpor t ex. Det brukar inte ge något, men det känns bra att inte bara vara en gnällspik. Att få deo stick var en positiv överraskning och det har jag inte varit med om förut. Däremot har jag fått ersättningsprodukter när jag klagat på något som varit dåligt. Det har jag gjort ett par gånger sedan jag slutade jobba, innan hade jag ALDRIG tid med det.

Ylva, klart man ska ha minst en dalahäst om man bor utomlands :) !! Blommigt kommer som sagt när som helst... Jag fick bara lämna tillbaka Australia, Malin ville absolut behålla den andra och för 3 pund så fick hon såklart det. Du får de filmer du efterlyste när vi ses nästa gång. Hoppas ni har haft en bra dag!

Nu orkar jag inte läsa igenom vad jag skrivit, för jag ska i säng. Jag är säker på att ni förstår allt även om jag skrivit något tokigt någonstans.

Imorgon kommer en av mina bästa kompisar med familj hit. Vi har känt varandra sedan 8:an. Det ska blir SÅ kul!

Kram Ingrid

6 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Jättekul att läsa om hur skolorna fungerar och få se foton därifrån. Dina barn är lyckligt lottade som har fått möjligheten att gå i sådana fina skolor och få syssla med så mycket idrott. Som du skriver, det finns värre saker de kunde ha sysslat med en fredagkväll.
Köpte Vilma-sticks igår, ska bjuda på det till soppan på lördag. Kan nog bli gott!
Kram Kim

Anonym sa...

Nasta gang vi ses far du Australia av mig. Det ar en LAANG film. Vendela tyckte alla dina filmer verkade jattebra. Vad Linnea ar duktig pa simning. Visst ar Cobham en imponerande skola plus att de har svenska pa sitt utbud av sprak. Nu ska tjejerna ivag in till London for shopping (att de aldrig far nog). Jag ska satta pa mig gummi stovlarna och ga ut pa promenad med Gudrun, Susanne G, Liselott och jag (saknar dig). Det blir sakert trevligt! Kram Ylva

Karin sa...

Wow! Det ser ut att vara en jättefin simanläggning. Roligt att Linnéa kan hålla liv i simningen. Saknar hon konstsimmet? Mmmm, förstår att hon stormtrivs ihop med de något äldre lagkompisarna...

Kram fr Karin

Britt sa...

Hej Ingrid!
Skönt att byta ut den vanliga fredagen mot en sådan trevlig kväll för er alla (utom Johan).
Jag trodde inte heller att det fanns en finare skola än den som barnen går på.Sådan fin och fräsch simhall har jag nog aldrig simmat i.
I Eslöv har de problem med sin simhall.De flesta i simklubben som tränar har fått astma. Nu ska det göras en undersökning vad det kan bero på. Svett och urin bildar tillsammans ett ämne som reagerar med klor och kan ge astma. Det är alltså i så fall den dåliga hygienen
som är orsaken. Det tror jag för så dåligt folk duschar och även bär underkläder under sin baddräkt. Vi får se hur det går i Eslöv.
Roligt att Malins lag vann och att hon la 2 straffar.
Kramar från Britt

Boktokig sa...

Det ser jättefint ut på den skolan. Vad kul att dina barn sportar också förutom att spela instrument och läsa böcker.

Boktokig sa...

Du har nog rätt i att det är svårt att skriva om kärlek. Jag skulle aldrig klara det!

Gissa hur mycket jag tycker om dig är en favorit här hemma också! Så härligt när kaninbarnet ställer sig på händer och beskriver sin kärlek ända upp i tårna!

Vi hade en fin alla hjärtans dag jag och barnen!

Ja, Pippi Långstrump är en bra förebild... men jag tror ändå inte att jag skulle vilja vara henne. Jag vill inte bo ensam i ett hus. Du ser... Jag är alldeles för kräsen i mina val och ändå så tycker jag inte att mitt liv är perfekt. Konstigt det där. :)