tisdag 1 februari 2011

Ny termin, nya ämnen

Här har nu vårterminen startat. Jag är inte SÅ efter som ni kanske tror. Här är de nämligen noga med dagarna och skolåret bryts inte vid jul, trots lov då, utan andra terminen börjar först den 19 januari. Detta säkert med tanke på att vissa ämnen byts ut efter halva halva året och för att det ska bli lika mycket tid till varje ämne, går den kortare höstterminen en bit in i januari. I Sverige är det väl bara slöjden som skiftar vid jul och det kanske inte är så noga exakt hur många timmar det blir av varje. Det borde det inte vara här heller, men så är det.

Två ämnen var för Malin och Linnéa ändras. Johans schema rullar på som tidigare. Nya terminen innebär också för Malin att hon lämnar lektionerna med extra engelska även på denna skola, för att nu gå in i ordinarie klass, det kommer att bli en betydligt mer avancerad engelska i den gruppen, å andra sidan har extra engelskan varit lite för lätt för henne. Johan har också lämnat vissa lektioner i sin grupp för extra engelska och har börjat i en svårare spelling-grupp med ordinarie klass.

För Linnéa innebär vårterminen att Historia byts ut mot Geografi (hon har själv valt dessa två ämnen av tre där ekonomi är det tredje) samt att Design Technology blir Music Technology.

För Malin byts Art ut mot Drama...... trodde vi, men så kom hon hem och sa att den gruppen var full, så hon hade fått kör istället. Drama var verkligen något hon sett fram emot hela hösten och redan innan vi började på skolan, så jag höll precis på att elda upp mig lite inombords, då Malin sa att kören varit SÅÅÅÅÅ rolig och att det absolut inte gjorde någonting. Hon har också pratat länge om att hon vill börja sjunga, så kanske är detta svaret på den önskningen, som gör att hon inte har ett så stort behov av att hitta någon möjlighet till sång utanför skolan än. De har nu haft ett antal körlektioner och hon är fortsatt väldigt glad och nöjd varje gång hon kommer hem och berättar om vad de sjungit och hur de över skalor och annat, så det blev riktigt bra. Dessutom byter hon Music Technology mot Design Technology och hon fick samma lärare som L hade, vilket är ett lyckokast då hon är fantastisk.

De är inne i den nya terminen och allt rullar på, alla är nöjda och glada och för det mesta tycker de allt de gör är ganska kul. Toppen!

Ingrid

3 kommentarer:

Karin sa...

Det märks att du varit ur svenska skolan ett tag! Även här periodläser eleverna och "några timmar hit eller dit" skojar man visst inte med. Detta resulterar i att i slutet av terminen är vissa ämnen slut och det blir massor av håltimmar. Nu tror jag att du har läsare i skolans värld som kan förklara bättre!

Ämnena låter roliga iaf!

Kram fr Karin

Britt sa...

Hej Ingrid!
Lycka till alla barnbarn med er nya termin.
Roligt för er att byta ämnen och jag vet att ni har en underbar fin skola.
Kramar från Farmor

Boktokig sa...

Det låter så kul med alla val. Vad skönt att hon är nöjd med att det blev kör istället!!!