måndag 31 januari 2011

Linnéa tar gitarrlektioner

Linnéa fick en gitarr i julklapp av farmor och farfar. Hon blev verkligen glad då hon önskat sig en ganska länge. Självklart innebar det ett direkt behov av att hitta en gitarrlärare, även om jag hittat denna bok till självhjälp som hon också fick i present:På skolan finns gitarrundervisning, men eftersom det är flera som vill spela, passar inte alltid tiden man kan få med övriga skolschemat. I den riktigt bra musikaffären i byn, köpte Rikard gitarrstämmare, ställ och lite annat, samtidigt som han fick en lång lista på personer som ger lektioner. Ingen bodde i vår by, men flera i byn bredvid och det är inte långt dit. Då R var på posten fick han se en lapp om någon som gav gitarrlektioner i vår by, och vi bestämde oss för att börja pröva med honom. Sagt och gjort, han ringdes upp och bokades, för en dryg vecka sedan, in på en första provlektion för att båda parter skulle se om det passade.

Vi hade inte funderat så mycket på vad vi väntade oss, men förmodligen att någon medelålders man med sin akustiska gitarr skulle komma. Det riktigt lyckade var nämligen att han kommer hem till oss för att hålla lektionerna. INGET skjutsande för mamman som i gott minne har allt körande i DK med bl a tisdagar i bil kl 14-19.30 VARJE vecka (oj, vad många CD-böcker jag han lyssna på under turerna till barnens fem aktiviteter den dagen).

Punktligt ringde det på dörren och in kom en ung kille som skulle platsat på vilken catwalk eller i vilket rockband som helst. Det senare hade han redan åstadkommit och när han berättade att han turnerat med Linnéas engelska favoritband (Bring me the Horizon), var han anställd som gitarrlärare i huset, utan att ha spelat ett enda ackord.

När han inte spelar i sitt band, så studerar han musik på Oxfords universitet och sannolikt tar det mer tid än turnerandet, så han är helt säkert en seriös kille, speciellt som han gärna tog emot en kopp av det serverade teet (ni ser, jag har fått styr på det där med te-serveringarna nu).

Ungdomarna stängde in sig i brasrummet och 40 minuter senare kom en strålande Linnéa ut. Hon var SÅ nöjd och har övat flitigt sedan dess och igår kväll var det dags för andra lektionen. Även den gick bra och L var väldigt nöjd med att hon lärde sig massa nya saker att träna på till nästa gång. Hon börjar redan kunna spela några "riktiga" sånger och jag tror detta blir väldigt lyckat. TÄNK vad ett besök på posten kan leda till!

Det serverade teet dracks upp igår också. Min fortfarande varma, nybakta syltmuffins som jag satte in till honom var borta då han gått, men pappret var inte kvar. Jag tolkar det som om han kanske tog den med sig... Vet däremot inte om jag ska tolka det i sin tur som om han inte trodde sig gilla den och inte ville visa det eller om det helt enkelt inte är så lätt att äta muffins när man undervisar, så han valde att spara den till senare... Ska kanske hålla mig till en liten torr kaka i fortsättningen.

Karin, jag deltar nästan aldrig i några tävlingar, kommer inte ens på tanken, det kanske man skulle... Du har alltid en enastående tur (och ofta säkert en del skicklighet) i tävlingar, det har inte jag, kanske är det därför. I det här fallet visste jag inte ens att det varit en tävling förrän jag såg att de utsett en vinnare. Vilka bra saker du vunnit!

forgot, varför heter du så...? Nix, jag är helt oberoende, ha ha.

Catharina, pizzan är absolut värd att pröva, tills ni kommer kanske de får till snitsen ännu bättre :) . Jag skickar aldrig in till tävlingar! Vad mycket du skrivit! Jättekul att höra! Förstår att du ser fram emot resultatet! Ska verkligen bli intressant att höra om din retreat-erfarenhet längre fram...

Ingrid

5 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Oj, det låter som om hon inte kunde ha fått en bättre lärare. Ibland ska man ha tur! Risken kanske är att hon kärar ner sig i honom... Kram Kim

Britt sa...

Hej Ingrid!
Så roligt att ni har fått en gitarrlärare, ung,bor i er by och kör till er. Det är rena drömmen.Linnea lycka till !
Han uppskattade säkert muffinsen och du är perfekt med att bjuda på te.
Vi har precis haft ett 10 minuters besök av Rikard. Lite hjälp med någon el-ledning som skulle kopplas.Vi bjöd honom på kaffe och en fastlagsbulle.Zoegas kaffe ska det vara här i Skåne.
Kramar från Britt

Tara sa...

When I come visit can I please have a guitar lesson? :) He sounds WONDERFUL. :) HEE HEE Not sure why I'm so amused with a cute young guy... maybe it's a midlife crisis setting in. HA!

Catharina sa...

Kul att Linnéa gillar att spela gitarr. Hugo tycker det är roligt, men vi får påminna honom om att träna... han har också en ung snygg lärare,men det imponerar givetvis inte på honom ;o)
Han ska spela med i en "orkester" så nu ska han träna två gånger i veckan = måste träna ännu mer! Under vecka 10 - 15 har dom olika grupper istället för den vanliga undervisningen så då ska han vara med i två gitarrgrupper. Han är verkligen musikalisk så jag hoppas att han fortsätter spela framöver! Även om han bara tränar en gång på läxan så kan han den klockrent nästa gång.
Inte så som när jag kämpade med att spela elorgel i tre år. Min kompis som också spelade samtidigt kunde spela melodi med en hand, ackord med andra handen och även små melodier på fotpedalerna. Så därför är jag glad att barnen ärvt Lars musiköra.

På kulturskolan här har dom böcker som heter gitarrbus, pianobus etc och dom är jättebra. Det är kända låter så det är kul för dom att spela. Vi köpte 3 pianoböcker som vi tog ner till stugan när vi fått ett piano som vi ställde där. Hugo spelar ganska mycket gitarr på somrarna.

Vi har förresten fått vårt bygglov nu, så nu hoppas vi att snön och frosten snart försvinner så vi kan sätta spaden i jorden! Imorgon kväll kommer byggaren hit så Lars och han ska gå igenom vad vi ska göra nu. Nr 1 är nog att beställa fönster för där är längst leveranstid.
Jag kan inte vara med imorgon för jag ska köra in till Ystad och hälsa på LC-klubben där. Jag träffade dom jättemycket under mitt DO-år eftersom vi hade DM där, så det är min andra klubb och nu krockar det oftast med mina samtalskvällar, så nu när det inte krockar så åker jag dit :o)

Nu ska jag läsa ditt nästa inlägg... du är så flitig så jag hinner inte med ;o)

Kram så länge

Anonym sa...

Har kommer forgot igen. Det var ju sahar att jag inte hade nagon google email adress da Vendela erbjod sig att jag kunde ta hennes nar jag skrev upp mig for min blogg. varfor hon har dopt den till forgotforgot har inte den blekaste ...Forresten har vi ett tag letat efter en bra gitarr larare till henne hmm, kanske vi ocksa kan hyra in honom? Han verkar ju bade snygg och duktig.