tisdag 11 januari 2011

Veckan före jul


Ok, veckan före jul gör väl alla samma sak? Skriver de sista julkorten (ja, jag fick många över av de 370 jag köpte :) ), handlar de sista julklapparna, barnen har tid att leka med lite kompisar och på andra sätt njuta av jullovet, vi gör julgodis (eller förbereder julmat) och vi packar för eventuella resor till släkten. Allt detta gjorde vi med.

Eftersom detta var den vackra, fina snöveckan var barnen förstås ute och njöt i snön (Johan mest här hos oss) och Malin och Johan fick till en fin ljuslykta utanför köksfönstret för att jag skulle kunna se den, gulligt!


Julpyntar gör väl de flesta med, fast vi var rätt dåliga på det, adventsljusstakar, julhanddukar, julljus och dekoration av spisen var ungefär det vi gjorde. Enda fördelen med det är väl att det inte är mycket att plocka bort nu när julen är över. Jag var i alla fall väldigt glad när Rikard äntligen på Irland hittade den grangirlang (eller vad kan det kallas...) som jag sökt efter på flera ställen utan att hitta. De som fanns här var redan dekorerade med diverse pynt, men jag ville ha en neutral och R lyckades få en låda att stoppa den i och få med den på flyget hem. Eftersom spikar och häftmassa är the big NO NO på väggarna i hyrhuset, söker vi ständigt nya lösningar för hur vi ska göra sådant som man i vanliga fall använder väggarna till... Nu gällde det julkorten som jag på detta vis kom på att jag kunde sätta upp i granriset över spisen. Det blev jättefint. Inte alla, men många julkort fick plats där. De andra står i ett annat fönster.


Rikard gjorde också ett jättefint pepparkakshus med barnen. Vid något tillfälle fungerade det inte att sätta ihop, så R tog till riktigt lim.... så nu tvekar vi på om barnen ska få äta upp delar av det eller ej...


Vinterdäck upptog också en stor del av vår tid sista veckan. Rikard ringde 32! firmor innan han hittade en som hade fyra nya däck till oss. Fram till dess hade ha hittat en som hade två, men jag stod på mig, fyra skulle vi ha! Jag var med barnen på stan och köpte julklappar och klänningar till tjejerna, så när vi gav oss iväg till Rikard för att ta oss till bilfirman för att byta däck, till på köpet i en annan by där vi aldrig varit, så blev vi sena pga att klänningsaffären gjorde fel med betalningen och jag rusade dit för att rätta till det och snön gjorde att trafiken gick långsamt. I en BRANT uppförsbacke körde jag fast (som tur var hade vi då hämtat R), så R och tjejerna fick putta loss mig. Det var läskigt som bara den att köra där och vi hann inte fram i tid till bilverkstan. Dagen efter var sista dagen hemma, men R hann dit och vi fick våra nya däck. Vilken lättnad!

Jag lyckades också boka in barnen och Rikard hos den not so billiga frisören. Vi upptog nästan hela salongen en hel förmiddag, dagen innan vi skulle åka. Det var rätt mysigt. De är trevliga och de som inte klipptes satt i mysiga fåtöljer och läste med varm choklad eller te. Jag har redan glömt vad det kostade denna gång ;) .

Vi tyckte veckan före jul var något lugnare än vanligt, men att slå in alla julklappar (och födelsedagspresenter i icke julpapper) tog ÄNDÅ så mycket längre tid än vi trodde. Det tar liksom ALDRIG slut. Rikard la sig nog vid 2 och jag var säkert uppe till 3.30, men vi blev klara.

Snipp snapp, snut, så var England 2010 för oss slut. Vi körde till hamnstaden varifrån vi skulle ta båten. Vi hade god tidsmarginal och rusade in på en bank för att beställa nytt kort för det som jag i förbifarten nämnde för er att de tog i nästsista julklappsinköpsbutiken. Irriterande! När vi nu kom hem från Sverige, visade det sig att de inte hade betställt kortet rätt, så trots vår goda plan, har vi fortfarande inte fått skickat ett nytt kort till oss.

Det braiga med båtresan var att vi fick en hel natt då vi kunde sova ut, så vi var pigga och fräscha då vi kom hem. Vi tittade på filmen A Christmas Carol av Charles Dickens och den var jättebra. Johan var lite för liten, men han hade sett den i Disneyversion och det gjorde att han visste handlingen och därmed tyckte att den var jättebra. Super!

Ingrid

1 kommentar:

Karin sa...

NU är jag i kapp och så har du väl publicerat 5 nya inlägg under tiden? Så trevliga berättelser att man nästan sörjer att julen är över! Bra att du lyckats glömma summan av klippningarna men kanske en förklaring till att betalkortet klipptes?

Jag vet att du säger att man inte behöver läsa allt men jag VILL!

Nu, dock, sängen!