torsdag 27 januari 2011

Bastu!

Äntligen! Jag har hittat ett hus med bastu!

Som jag har letat. Har kollat finska ambassadens hemsida. Finlandssvenskars bloggar. Frågat på skönhetssalonger och bland utvalda bekanta. Vanliga simhallar har inte bastu som standard här, snarare är det icke-standard. Mitt finska blod i kombination med engelsk vinter i dragiga hus, gör att kroppen skriker efter BASTU.

Så nu allesammans ska ni klicka på nedanstående länk och se något alldeles unikt i Storbritannien, nämligen ett hus med bastu! Allt som är sällsynt kostar och därför har priset dragigt iväg lite, men men. Jag känner ändå att om vi stannar här länge, kan jag nog bli så här desperat.

Finländare har förstås sett BETYDLIGT större, häftigare och mer unika saunor, men vi får hålla det på Englandsnivå. Okey, klicka nu (jodå, ni hinner) och kolla bastun.

Länken -> Hus med bastu!

............... så, hej igen! Vad tror ni? Köpa eller inte köpa?

Det ligger i byn bredvid vår (den men flest miljonärer (miljardärer?) per capita, eller högst genomsnittsinkomst, eller vad det nu var, den där Ylva bor). Bra pendlingsavstånd till skola och R's jobb.

Står något om att huset blivit framröstat 2010 som Best Property in Buckinghamshire, men när jag forskar efter vad det är för någon "award" hittar jag inga stor artiklar om det, så det är nog ett mäklartrick.

Känner att jag är VÄLDIGT bastusugen, borde nog slå till i alla fall, chansen kanske inte kommer igen...

Boktokig, ja jag trodde också på teparty, men det blev inte såsom in Alice i Underlandet :) . Kok/bakböcker är HELT fantastiska och också roliga tidsdokument när man tittar tillbaka.

Karin, har tyvärr inte fått svar rörande de konstiga boktexterna. Håller tummarna för att någon läser min fråga och kan avslöja mysteriet för mig. Nu har jag prövat det andra teet! Smakade mer apelsin än granatäpple (vilket är rimligt då det senare inte har en så tydlig smak). Betyg: 4 och det första fick betyg 5.

Britt, kom på att teet jag fick av Daniel och Anna tyckte jag var VÄLDIGT gott, nästan bättre än Himlagott. Det hette Malmö Te och kom från The Spice Tree (var är det?). Hoppas att du fick mitt mail om vidare reseplanering :) .

Märtha, tack för tips om blogguppdatering! Kollade förra veckan och nu var det jättekul att läsa allt. Tosca, det är verkligen gott! Bra med fika en gång per termin, det gillar jag mycket bättre än att alla ska ta med sig lite varje gång! Vi var på en fantastisk requiem konsert i Prag, VÄLDIGT pampigt, men jag har faktiskt glömt igen vad definitionen på requiem är... låter som dödsmässa...
Jag har tyvärr inte varit i Rom! Nu har du ännu en anledning att komma hit och hälsa på :) , inte alls så långt som till Australien! Vårt gästrum väntar på dig och London, Oxford och Windsor är fullt av sevärdheter. TUR att jag inte behövde GÅ upp i Uppsala kyrkotorn, då hade jag nog svimmat!

Go Sauna!
Ingrid

3 kommentarer:

Britt sa...

Hej Ingrid!
Jag förstår dig med bastun.Själv bastar jag 3 gånger i veckan på Bulltofta eller Burlövsbadet och när vi åker på semster till Turkiet sitter vi i Hamamen.Allt i marmor och otroligt tjusiga.
Köp huset, nästan lika fint som de många vackra villorna i Aarhus. Undrar om det är dragigt där också. Jag mailar. Kramar från Britt

Karin sa...

Men VAD funderar ni på??? Det är väl bara att åka dit o skriva på? Ett fynd, verkar det som!

Intressant att de visar huset alldeles tomt. På hemnet ser det alltid bebott ut.

Det andra teet (som du nämner ovan) hade jag inte testat själv, men jag tyckte att det verkade lovande. Kul att du kunde uppskatta bägge sorter! Just nu dricker vi chai-te på morgonen - tog lite tid att vänja sig men nu gillar jag det.

Kram fr Karin

Anonym sa...

Fint hus! men Ingrid finns det inte nagot billigare och effektivare satt att ta en bastu (smalanning japp det ar jag det). Det borde finnas typ friggebods bastus som man kan placera i sin tradgard. Finns det inte borde det finnas. Kanske en ny affarside? Eller.. Kramar Ylva