söndag 2 januari 2011

Gungeligung, gungeligung

HEMMA! Åh, så skönt det var att kliva in genom dörren till vårt hus för en dryg timme sedan. Resan hem har gått bra, till skillnad mot på resan till Sverige, då snön på vägarna var ett aber, så var det nu båtresan som var lite jobbigare.

Vi var alla trötta då vi kom till båten eftersom det var sent på nyårsafton och tidigt upp på nyårsdagen. Resan till Esbjerg gick helt smärtfritt och eftersom vi hade marginal på tiden hade vi alltså ett par timmar att slå ihjäl där. Vi bestämde oss för att hoppa över buffén på båten och istället hitta någon mysig restaurang. Det gjorde vi, Dronning Louise på torget (med tyvärr frestande skridskoåkning som stängde då vi kom dit annars hade det ju passat bra för barnen). Där fick jag underbart Stjerneskud och de andra mumsade på god pasta, nachos, hamlagade jättefina hamburgare och bruschetta. SÅ gott!

Inne på båten kl 19 la sig alla knäpptysta på var sin säng. Det lästes, spelades lite spel lyssnades på musik. Ingen gick utanförhytten. DINGDONG i den ständiga högtalaren, så fick vi bl a veta att det väntades 3 meter höga vågor under hela natten. Malin började genast känna av det lite så hon fick en tablett. Kl 20 hade alla pyjamasar på. Kl 21 sov två tjejer och jag hade släckt. Det var nog rekord sedan jag var sjuk i influensa i två veckor för 5 år sedan.

MEN så var det ju Johan. Han verkade plötsligt inte trött alls. Han klättrade mellan sängarna, myste, vi lästem han bytte säng och till slut var jag inte trött längre. Nåväl, Rikard blev trött i alla fall och somnade. Snart sov också J. Kvar låg jag och tittade hur familjemedlemmarna rullade fram och tillbaka i sina bäddar av vågornas krängande. Som tur var mådde jag inte dåligt, men sova, NIX. Jag kunde verkligen absolut inte sova när det gungade så. Vid 3.15 gick jag upp och drack vatten och sedan somnade jag ett par timmar för jag insåg när jag vaknade vid 5 att jag hade drömt.... och sedan sov jag lite till.

God frukost vid 9 efter BÄSTA duschen någonsin (tänk att man ska behöva åka tradig färja för att uppleva det (bra tryck, hög värme och inget stänk i resten av badrummet). Sedan läsning och UNO-spel till vi var framme i England. Morgonen var mycket lugnare på sjön än natten. I bilen hem läste jag 8:e boken om Baudelaire-barnen. HELA familjen gillar dem, ÄVEN om handlingen ibland är ologisk.

Bilen var FULLPACKAD!! Mer fullpackad än möjligt, men under hotet att jag sa till Rikard att jag kunde få in mer än han sa att vi kunde, så fick han plötsligt in HUR mycket som helst. BRA jobbat, R! Vantar och mössor samsades med reservdäcket. Själv hade jag packning upp till hakan. Att då få komma hem för en stund sedan och veckla ut benen som var både domnade, stela och medvetslösa var FANTASTISKT!! Dock gungar det fortfarande väldigt mycket för Malin och mig när vi går omkring :) och det är inte baksmälla från nyårsfirandet som ni förstår.

NU är hallen PROPPFULL med väskor, inköp och julklappar. Ett rejält ryck på det nu och sedan lite mys med familjen innan vi går tidigt i säng. Det är vad som väntar.

TACK för en jättehärlig jul hemma till båda våra helt unika och underbara familjer!!! KRAM! Vi saknade er redan på Öresundsbron...... :-(

Bilder, hälsningar och mer detaljer från lovet kommer längre fram.....

Hallen var full av julkort när vi kom hem! Jätteroligt! TACK kusin Annika & Co, Martin J (jag mailar snart), nyårsvärdarna, Marion and her family, kusinerna i Orlando, Charlotte (det kom före jul, förlåt att jag inte nämnt det!), Karin S med fam samt Stina med barn!!

Kram Ingrid

2 kommentarer:

Tara sa...

Mys. That word doesn't translate on my computer but I know what it means! I'm so Swedish. :)

PS. I can't read in the car for more than five minutes or I get sick. Good job!

Miss you!

I have five Swedish Chef plates in a box in the trunk... ready to mail just as soon as I find time to stop by the post office!

Britt sa...

Hej Ingrid!
Hur lång tid tar egentligen själva båtresan.
Så bra att Malin klarade sig eftersom hon är åksjuk.Jag är sjösjuk och har legat på golvet på Bornholmsbåtarna flera gånger.
Hur är det nu med värmen i huset? Nu har du ett par vetevärmare att lägga om dig.
Jag kan verkligen intyga att ni satt tajt. Ni hade saker överallt och man kunde inte få en knappnål.Här hemma hämtade de soparna i dag och det var nästan l månad sedan de tömde och dessutom hade vi julafton med så många paket.
De var snälla och tog allt.Nu har vi börjat att vänja oss med att vara ensamma men det var fruktansvärt tomt den första dagen. Det går så bra att få plats med er alla fem.
Amerikafranzarna är i Disneyworld nu och har det bra.
Kramar från Farmor