fredag 7 januari 2011

Hamburg

Backa, backa, backa tillbaka till tiden före jul då jag inte hade en kamera och därför hoppade över massa berättelser om vad som hände. Nu är detta lite inaktuellt, så hoppa bara över om ni lever i 2011 och har lagt 2010 bakom er.

Bakgrunden till min Hamburg-resa är att tre av mammorna på internationella skolan i Århus, har flyttat dit och så kom tre mammor som är kvar i Århus på att de skulle åka dit och hälsa på. Jag vet att det inte kommer att uppstå många tillfällen då vi kan samlas sju ISAa-mammor (ISAa=International School of Aarhus) på en gång, så jag ville ta chansen att hänga på. Som jag förstår det kommer ingen av de tre Århus-mammorna att vara kvar där nästa år, men det kan ju ändra sig. Alltså bokade jag en biljett och fick vänliga erbjudande om husrum hos flera Hamburgare.

Så bar det sig inte bättre än att med kort varsel blev en av mammorna i DK tvungen att åka till italienska ambassaden i Köpenhamn den aktuella helgen och en annan från DK fick en sjuk far att resa hem till, så plötsligt var Hilde ensam om att vara på väg från Århus till Tyskland. Det löstes med att hela hennes
familj hängde på istället.

Nåväl, jag kom iväg med TaxiRikard till flygplatsen fredag morgon så fort skolbussen gett sig av (vi är nu tillbaka på den 10 dec). Jepp det var underbart att resa själv och sitta och läsa på flyget! Tara hämtade mig och på vägen till deras hus hämtade vi deras barn på ISH (International School of Hamburg, ni ser hur det hänger ihop :) ). Deras skola är HELT nybyggd, har bara varit igång där i ca ett år (men skolan har funnits i många år i annan lokal). Det är en skolan minst lika stor som vår och naturligtvis helt i annan stil i och med att den är modern och vår gammal, men SÅ fin. Jättebra miljö både ute och inne, så jag förstår att de är nöjda med att ha sina barn där.Sedan kom vi hem till Tara och strax mötte Annie upp. Jag hade inte träffat henne sedan vi var i Hamburg sist, så det var såklart jättekul. Så småningom anslöt Hildes familj. Annie var tvungen att gå hem då vi andra mammor gav oss iväg till en restaurang någon tågstation bort.

Pappor och barn stannade hemma och hade det nog väldigt bra där. De lekte med "sugrörslådan" och efter att ha sett vad de gjorde var jag helt besatt av att hitta det att köpa till våra barn i julklapp, men tyvärr lyckades jag INTE. Undras om Rikards bror som nu är i USA har lust att köpa det och ta med hit till oss..... kanske inte. Men titta själva så roligt de hade när de byggde med det:


Restaurangen vi gick till var liten, mysig och serverade SÅ god mat! Hit hittar inga turister utan bara kräsna tyskar som vet vad de vill ha.

Här kommer visas fina matbilder när jag fått dem av Tara...

Vi pratade och hade så mysigt innan vi åkte hem och somnade så gott. Jag hade kattsällskap i sängen, men jag tror den märkte att jag inte var Michaela...

Lördag anslöt Elaine, Richard och Ben som är en av familjerna som flyttat från Århus till Hamburg. Hela gänget tog tåget in till Hamburg och på vägen dit passerade vi alla dessa gigantiska fina hus i området där Taras familj hyr två våningar i en STOR villa. Inget av dessa hus är dock Taras....
Frusna Ben och Elaine framför Gula huset.


 

Fyra mammor, tre pappor och åtta barn. Jepp, jag önskade att Rikard och barnen också kunde varit med mig. Tyskland är ju mästare på julmarknader, så självklart besökte vi en sådan. Då det var mammornas helg, tog papporna snällt hand om alla barnen medan vi gick iväg på eget håll.Ett av mina favorithus...

Ett annat av mina favorithus... Kanske skulle vi flytta till Hamburg härnäst :) .

Elaine, Tara och Hilde. Tre galna, roliga och snälla mammor från England, USA och Belgien, som tyvärr skingrats över Europa. Snyft!
Vi missade tyvärr tomten som varje dag klättrade upp i sin släde och åkte över alla människor upp till en stor gran.


Vi mammor gick till en restaurang vid vattnet där Elaine upplyste mig om att deltagarna i engelska The Apprentice (det enda TV-program vi sett hittills på engelsk TV, vi måste ändra på det!), var under sitt utlandsuppdrag. Elaines familj har också följt programmet (och förhoppningsvis missade de inte de tre sista avsnitten som vi gjorde, TYPISKT!), så det var väldigt kul att de åkte från London till just Hamburg. Det var ett trevligt ställe med jättegod mat.

Elaine och Hilde
På kvällen skulle vi göra "pakkelegen". Det vill säga paketleken med tärningar. Eftersom vi var en decimerad skara hade Tara bjudit in tre av hennes nya Hamburg-vänner, alla från USA. Det var några riktigt roliga, pratglada töser som jag förstår att Tara passar bra ihop med och har väldigt kul tillsammans med. Kul att de ville joina oss och de hade aldrig gjort paketleken, så det blev väldigt lyckat, men jag tror nog att både jag och Hilde saknade Gabi och Cristina!!

Tara bakom alla paket innan spelet började.
Mina inköpta paket blev uppskattde (ett ENGELSKspråkigt glassigt magasin, konstig engelsk jelly samt dvd-filmen Nanny McPhee 2, som Hilde efteråt bytte till sig från Tara). Själv var jag väldigt nöjd med mitt fina träbokmärke och ett chokladmonopolspel. Fick jag något mer så har jag glömt det.

Sedan blev det natt och dags att sova. Rikard skickade mig sms kl 2 på natten (får skylla mig själv, brukar hävda att man kan skicka sms till folk mitt i natten för de behöver ju inte läsa dem när de sover...) och kl 3.15 eller så hade jag förolämpat katten genom att stänga dörren så jag hoppade upp och släppte in gosedjuret till mig då han mjaouade så halva huset kanske vaknade :) .

På söndagen åt vi lugn frukost. Tara skämde bort mig och kokade ägg varje morgon för att hon vet och kommer IHÅG att jag gillar det. Sedan kom familjen Elaine och hämtade mig för att de snällt erbjudit sig att köra mig till flyget. På vägen körde vi förbi deras splitter nya trevåningsradhus, dit de precis flyttat från Århus och det var superfint! Annies familj bor bara ett par dörrar vid sidan av. Perfekt!

Flygresan hem gick toppenbra och det var underbart att mötas av Rikard och gulliga vinkande Malin och Johan då jag kom fram. Hela bilresan tillbaka till huset berättade de om den fantastiska Alice i Underlandet-musikalen de sett på skolan framförd av High School, samt det vackra lucia-tåget i Svenska kyrkan.

A late but HUGE THANK YOU TARA for having us over!!!!

Minsann fortsätter julkorten att trilla in!! Jag ÄLSKAR det! Tack Edström (jättekul att läsa om vad som händer hos er nu när vi inte hörs av så ofta! Grattis till nya jobb, båda två!!) och Krook!

Tara, I took some photos from your blog (Thanks!), but strangely you didn't publish any dish-photos.... and I have been going through your WHOLE blog trying to find a picture of your house, with no luck, I can tell you there are tons of photos from your trampoline...

Elaine, thanks for the ride and company during the weekend!

Hilde & Co, Thanks for the company! We look forward to have you over during the spring!

Annie, good to see you! If you want more of us, feel free to come over!

Anna, jag såg kommentaren från Nora och jag hoppas att ni såg att jag skrev tillbaka till henne?! Något nytt...?

Ingrid

3 kommentarer:

Tara sa...

You DO love me!!! My feeling are not hurt anymore... with or without a Christmas card. :) I think I will post a link of this post to my blog. You are much better at writing than I am. I've gotten pretty lazy about it lately. :)

SEE you soon!!!

Boktokig sa...

Vilka underbara hus! Ett sådant skulle jag gärna bo i. ;)

Sugrörslådan såg roligt ut! Det måste jag hålla ögonen öppna efter!

The not-yet-desperate housewife sa...

http://anthony.liekens.net/index.php/Misc/GeodesicDome

Jag hittade den här lösningen. Den ska jag visa för mina barn. Det verkar jättekul! Iof så är det säkert mer stabilt med hårdplastkopplingar, men så länge...