söndag 30 januari 2011

Nattkräm på dagen?

Jag har redan tidigare erkänt att jag inte är någon storkonsument av skönhetsprodukter. Alltså är jag inte svårövertalad då jag är på SPA och de rekommenderar några väldigt exklusiva natt- och dagkrämer, som i kombination passar min torra, känliga hud perfekt. När jag använder SÅ lite produkter är det väl viktigt att när jag väl använder något så är det supereffektivt och av bästa kvalité (som om allt som är dyrt = bra, ha ha).

Nåväl, ANTAGLIGEN är alla nattkrämer drygare än dagkrämerna (för det har säkert inget att göra med att jag använder dagkräm oftare än nattkräm...), med följd att jag alltid har flera nattkrämer stående i skåpet, då dagkrämerna tar slut fortare.

Frågan är då. Kan man använda en nattkräm de dagar men känner sig extra trött och går som en zombie genom tillvaron? Eller känner krämen att man inte ligger still i horisontalläge och därmed verkar den inte?

Jag inser att det är TUR att jag skriver detta efter att jag fått mina awards, för med den här typen av inlägg är det nog som Eva Rydbergs Magda Munter säger: "Det där får du nog inte Nobelpriset för".

Vad innebär dagens söndag för er? Här är Linnéa på konfirmationsundervisning, Rikard är med på gudstjänsten i Svenska kyrkan, Malin, Johan och jag gör läxor, bakar, städar, läser, gör experiment, tvättar samt scrapbookar (Malin), gör glue-tavlor (Johan) och stryker (jag).

Astrid, TACK för uppskattningen! Vad roligt att ni tycker om att läsa det jag skriver. Tack för mailet! Det är precis den informationen jag också besparar bloggläsarna :) , svarar separat på det. Hälsa snälla Tor!

Kim M Kimselius, tusen tack för två svar samtidigt på min fråga om Mons texter!! Jag trodde detsamma, men att någon skulle protestera mot ALLA namnen verkade så konstigt. Jag tycker nästan det är som om någon skämtat när de byter ut (jag vet inte vilken text som kom först) Petersson mot Stefansson, Fågelsjö mot Örnsjö och Skogså mot Roxå... Och att detta BARA är utbytt på författarens egen hemsida! Inte någon annanstans där de skriver om den. Får se om jag får iväg en fråga till dem, eftersom jag är nyfiken och har svårt att inte avsluta saker.
"Röda kors-paket" var en väldigt bra benämning! Vilka saker finns i paket som går mellan Sverige och Nya Zeeland? Våra amerikanska vänner vill att vi skickar Pågens Gifflar Kanel :) (jag undrar vilken produktchef som kom på att det var mycket bättre att kalla det Gifflar Kanel istället för Kanelgifflar... förstår precis att det var för att de skulle kunna ha en produktlinje med Gifflar och så ser det likadant ut på alla påsar men man kan byta ut Kanel mot Saffran, Kardemumma eller något annat, men för vanliga konsumenter ser det SÅ roligt ut..., jag är verkligen en fackidiot, när det kommer till livsmedelsförpackningar).

Melanie, varsågod, det var så lite :) . Vilken tur att "din" ton är en så bra ton!! Jag tycker det är kul att läsa vad du skriver och om vad ni gör, förhoppningsvis kan vi också träffas någon gång, det vore "wowlit" (ska läsas som "roligt" sägs på östgötska).

Karin, det var en bra förklaring! Vilken lång cykeltur! Då var väl Kata glad om hon fick med sig mamma på shoppingtur :) .

Britt, istället för den dåliga filmen du såg skulle du nog sett den här som Karin såg (du kan klicka här så kommer du dit): Filmtips .

Mot experimenten!
Ingrid

4 kommentarer:

Hanneles bok-paradis sa...

jag fick rynkkräm av min mor :)

Karin sa...

Jag TROR att nattkrämerna är lite fetare och kanske skulle se lite blanka ut på dagen? Jag har extremt torr och besvärlig hud och den enda krämen som fungerar för mig är Elisabeth Ardens Visible Difference som kostar 700 kr för en burk på 75 ml. Min svärmor gav mig första burken i 40-årspresent och då förstod jag inte hur dyrbar den var så då var jag lite slösaktig med den. Nu använder jag den med andakt. Ibland får man tag på den billigare på tax free och då köper jag, eller så önskar jag mig den av svärmor, som i julas. Den gör i alla fall underverk! Att det blir nattkräm över tror jag är för att det är på morgonen när man ska iväg som man inser att NÅGOT måste göras. På kvällen tänker jag ofta att det nog ska lösa sig under natten, om huden ser lite trist och flammig ut...

Britt sa...

Hej Ingrid!
Grattis till awarden.Du skriver så trevligt och roligt.Det kanske blir ditt nästa yrke.
Tack för tipset av film. Jag har läst om den och det är en kvalitetsfilm. Ibland går de inte så länge och just den här kvällen ville vi se något roligt och inte för sorgligt och hemskt.
Har man börjat använda krämer, måste man fortsätta. Jag känner mig så torr i huden annars.Ibland använder jag dem tvärtom natt o dag och det märker jag inte förrän efteråt.Huvudsakligen är att man tål dem. Hittar man någon bra så får de kosta . De finns krämer som kostar flera tusen kr.Jag tycker om Body shops
aloe vera som kostar ung. 200 kr /burk.Ingen parfym och inga konserveringsmedel.
Kramar från Britt

Catharina sa...

Jag känner att jag inte kan kommentera så mycket om krämen... jag använder inte så mycket av den varan. När Yvonne Ryding var här så köpte jag ett kit med lite olika krämer... dagkrämen använder jag varje dag, men dom andra... är det nog dags att kasta ;o)

Min söndag har varit jättebra precis som hela helgen varit. Igår hade vi stilla dag med katekumenatsgrupperna och det var så skönt att bara vara några timmar. Förra gången vi hade det var jag ensam ledare och kunde inte koppla av på samma sätt. Nu ser jag verkligen fram emot en helg i mars då vi ska åka på retreat med våra grupper. Tänk att vara tyst en hel helg och bara äta vegetariskt... du lär få veta mer om det när det är dags ;o) När jag kom hem därifrån var här undanplockat, städat och förrätt fixad (vi skulle ha gäster på kvällen, vänner som skulle komma blev sjuka, men vi fick tag på nya gäster) så jag kunde betala räkningar och sortera lite papper utan stress. vi hade en trevlig kväll med vännerna och planerade inför vår gemensamma skidsemester. Idag har jag varit kyrkvärd på förmiddagen och det var en mycket fin gudstjänst med dop av världens sötaste lilla kille. Jag tror att de flesta i kyrkan hade en tår i ögonvrån! När jag kom hem bakade barnen scones som vi åt till lunch, sen tog jag en snabb promenad medan barnen var i trädgården och lekte (Lars har varit på VM-matcherna i handboll idag) när jag kom hem satte jag mig och skrev två artiklar till kyrknytt... som skulle varit inne i fredags (jaja, jag kan inte lyckas alltid) sen ringde Lars hem och frågade om vi sett honom på TV...hmmm var skulle vi börja leta ?!?! Han berättade var han satt så vi kunde spana efter honom på finalmatchen. Jag körde och köpte kinamat till mig och barnen. Mums! Det brukar vi festa på när vi är själv och mamman inte orkar laga mat... Nu ska jag ta en mysstund med Moa framför TV'n innan jag ska skriva sista artikeln... sen stupar jag nog i säng efter en rörig vecka som gått i 190. Som det ser ut nu kommer det att bli en lugn vecka som kommer och jag räknar med att hinna MASSOR hemma...hahaha det tror jag inte ens på själv!

Kram Catharina
Ojdå... det hade visst inte gått iväg. Nu har jag haft TV-mys med Moa, nattat Hugo och ska själv gå och lägga mig. Natti natti