lördag 29 januari 2011

Beautiful Blogger Award

Otroligt nog har jag fått ännu en award! Jag blev väldigt glad, men nu får det räcka, för många utmärkelser kanske kan stiga mig åt huvudet... 

Motiveringen från Monika Häägg lyder:

Franz i England: För trevliga och intressanta inlägg i bloggen och ett genuint intresse för andra människor.

Motiveringen gjorde mig alldeles varm i hjärtat. Om det jag skriver uppfattas så av någon som inte känner mig vid sidan om bloggandet, är jag väldigt stolt eftersom jag verkligen har ett genuint intresse av andra människor och märks det tydligt är det fantastiskt. TACK Monika!


Jag delar utmärkelsen med följande två bloggar:

Böcker,böcker böcker: För många, många bra boktips.

IMK förlag: Till Inga Holm och hennes skojiga böcker om Älgen Gruffe.Med denna award följer att mottagaren ska svara på ett antal frågor och här kommer dessa med mina svar:

Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det där?
...more than twenty years Moors Valley has become one of the most popular...
(Ur "501 Great Days out in the UK & Ireland", har alltid guideböcker om detta land utspridda i hela huset.)

Vad var det senaste du såg på TV?
Stjärnorna på slottet (Marie Göranzon)
(Tack SVTplay och alla andra kanalers "play" möjligheter, som gör att vi ibland kan se detsamma som ni tittar på hemma.)

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Malin läsa "Diary of a Wimpy Kid Dog Days" för Johan.
(Älskar att höra att de läser för varandra! Detta är populära böcker här, men det är första gången något av våra barn läser en av dem. Detta är fjärde delen i serien... hade jag valt hade de börjat från BÖRJAN :) .)

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Igår kväll då jag hämtade Linnéa vid late late bus, från skolans simträning.
(Sker varje fredag kväll i byn bredvid kl 18.20.)

Vad har du på dig?
Jeans, långärmad tröja, lång kortärmad collegekofta.
(Lager på lager och långärmat är det som gäller i engelska kalla hus.)

Vilken var den senaste filmen du såg?
Juno
(Tonårsfilm om cool tjej som blir gravid. Jättebra! Hela familjen såg den och egentligen var det ingen film för Johan, hade nog inte låtit L se den i 8-årsåldern, men till tredje barnet har vi förfallit och OM vi tittar på filmer är det oftast de som passar Johan och ibland behöver vi andra omväxling från Wall-E och Shrek. Det var dock inga avancerade scener, utan mest temat som kanske inte var så intressant för honom, men det gick bra.)

Skulle du överväga att flytta utomlands?
Jag bor utomlands i England och är jättenöjd med det. Att flytta utomlands härifrån till Sverige längre fram kommer vi att göra. Att sedan flytta utomlands igen i framtiden kanske som pensionär under en period, skulle jag också kunna tänka mig. Att bo i Sverige är dock inte dumt, jag tycker Sverige är fantastiskt!

Hur många jag nu ska skicka den här utmärkelsen vidare till är oklart (jag har inte läst paragraferna för Beautiful Blogger Award ordentligt). Boktokig skickade till en, Monika till tre, Kim till fyra och Saltistjejen skulle skicka till sju, så jag tar mig friheten att välja två bloggar att skicka vidare till.

Hemma-hos-rapport från norrbaggarna, Lotta visar jättefina bilder från livet med hennes familj i Norge. Vi lärde känna varandra som barn, men nu träffas vi inte ofta. Tack var bloggen kan jag ändå följa med i hur de har det. Med denna award hoppas jag på ett inlägg mer mer text än hon brukar ha. Spännande. Kram Lotta!

The not-yet-desperate housewife, en bloggare som hittade min blogg i höstas, eftersom vi båda är svenskor som bloggar från England (jag vet inte om hon fortfarande är här och läser). Hon skriver underhållande och då vi båda är trebarnsmammor från Östergötland som bildade familj i Skåne och förra sommaren flyttade till England (HUR lustigt är inte det), tycker jag det är roligt att följa deras liv och jämföra lite med hur vi har det.

GRATTIS TJEJER!

Karin, SÅ intressant med vetenskapliga studier angående preferenser för beskt!! Jag vet ju från mitt arbete att det finns en tydlig gräns mellan just de som gillar det beska såsom grapefruktdrycker och de som hatar det som pesten och då (ofta) mer gillar en sötare dryck som t ex Hallon/Björnbär. Dessa smaker är alltså inte ALLS utbytbara mellan varandra om du t ex lägger ner en variant och lanserar en annan. Jag har dock inte tidigare läst om rent fysiska skillnader hos oss som ligger til grund för det här, utan trodde det var en ren fråga om smak. Själv gillar jag broccoli och brysselkål, men inte rädisor och kaffe. Är jag då en PAV/AVI-människa...? Malin blev väldigt glad då jag berättade det här för henne! HUR hittade du det där blogginlägget??
Vi har slutat luskamma för LÄNGE sedan (peppar peppar) och är glada så länge vi slipper tänka på att dessa djur överhuvud taget existerar.
TACK för PS!

Boktokig, flödebollar är det som i Sverige har många namn (i DK har de bara ett :) ). Jag tror vi kallar det skumbollar eller kokosbollar, men om jag säger mums-mums, så tror jag att du vet säkert vad jag menar. De är JÄTTEPOPULÄRA i Danmark och finns i alla storlekar samt har stort utrymme i matbutikerna. Godisaffärer "skryter" med att göra sina egna och "skalet" utan på äggviteskummet kan vara väldigt varierande och inte bara choklad med eller utan kokos.
Jag förstår inte heller varför din man skrattade.... TÄNK vad du skulle hinna läsa om du bara gick hemma här! Fortsätt övertalningsförsöket, ha ha. Vad tråkigt att ni inte är ordentligt friska ÄN, men roligt att du gillade boktipsen.
Pralinerna var SÅ fina och GODA. Det är fantastiskt när någon tänker på dig och talar om det :) .

Kim M. Kimselius, ja det är ett väldigt trevligt sätt att umgås, att promenera tillsammans. Du som har hund går alltid mycket, men det gör inte jag på samma sätt. Istället för att bara fika ihop är det trevligt att ge sig ut och gå. Ibland pratar vi också bättre om känsliga saker när vi vandrar, gåendet gör oss mer avslappnade tycker jag, man sitter inte och tittar på varandra (eller undviker att titta på varandra), utan är i rörelse och kan slänga in ett "titta där" för att lätta upp samtalet. Rätt bra med stora barn, som då inte är distraherade av telefoner, datorer, syskon eller annat. Hoppas att det snart blir "säkrare" för er hemma att ge er ut i skogen.
Såg du mitt inlägg "Bokförvirring 2" om de konstiga texterna kring Kallentofts böcker? Har du någon förklaring till olikheterna?

Britt, jag gissade att du tycker det är bättre att jag håller mig till hotellverksamheten :) ! Mina överflödiga kilon kommer alltså nu att rasa i detta kalla hus, det var väl i så fall åtminstone NÅGOT positivt i sammanhanget, ha ha. Skulle trott att det var tvärtom annars, att kilona försvann när det var varmt... Både du och Karin har gjort mig klokare via förmedlingen av vetenskapliga upptäckter! Energikostnaden är nog ingen fördel här, för jag tror trots låg inomhustemperatur inte att vi förbrukar lägre energi, det är nog mer av "elda för kråkorna" det handlar om.
Tack för nyhetsuppdatering! Jag har inte läst något av Henschen. Har du? Tyckte du i så fall om det? Kamprad hade jag däremot hört om. Ylva som jobbat på IKEA (och träffat honom någon gång) var SÅ upprörd att hon skrivit till Smålandsposten (tror det var dit). Hon håller på Ingvar! Hoppas att ni har en bra helg också!

Livet är spännande!
Kram Ingrid

5 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Grattis till Blogg awarden! Har svarat på din fråga angående bokförvirring två: Den enda förklaring jag kan ge på det här är, att någon har protesterat mot namnen, och tvingat förlaget att byta ut dem. Eller... Så har någon gjort ett misstag när baksidestexten skulle fräschas upp inför en nyutgivning. Men jag tror mer på det förstnämnda. Skriv till förlaget och fråga! Det är nog fler än du som undrar.
Kram Kim

The not-yet-desperate housewife sa...

Tack!

Det var väldigt snällt! Främst skriver jag för att "skriva av" mig, men självklart är det ju roligt om texterna uppskattas. Någon jag känner som läser min blogg sa att det var en så bra ton jag fått på bloggen. Jag fick svara att det var dessvärre den ton det fick bli. För det är min ton. Jag kan ingen annan. Jag ser mig inte som en skrivare.

Tack igen,

Hälsningar Melanie

Karin sa...

Jag hade hört om studien innan, kanske för ett år sen, typ på vetenskapsradion och så slog jag "besk smak" på google. Tog ca 30 sek att hitta något som på ett enkelt sätt förklaradee vad jag hört om.

Kramar i all hast, efter 28 km cykling, några timmars shopping med Kata, innan tjejträff på stan, fr Karin

Astrid sa...

STORT GRATTIS till dina awards. Du är verkligen värd dem. Det är såå roligt och inspirerande att läsa din blogg och om hur ni har det i England.

KRAM

Anonym sa...

Tack =)
Jo, jag kan ju bli førsøka bli lite flitgare i berättandet. En bild säger mer än tusen ord sägs det ju - det är det jag trøstar mig med i vardagen när allt ska gå så fort. Att skicka iväg en mobilbild i bara farten går fortare än att sätta sig ned och skriva.. Då tror jag inte det hade blivit så mycket från min sida.
Fattar inte hur du hinner Ingrid... Eller vad väljer du bort;) Två pojkar och två kamrater på besøk= känns som ett helt dagis runt benen. Ljudnivån är enorm. Men de har iallafall kul tillsammans. Jag førsøker steka 2 kg køttfärsbiffar med jag snurrar runt av virvelvinden när de jagar varandra genom køket. Nu är det färdigbloggat før denna gången och middagen väntar på bordet. Kram från Norge =)