måndag 24 januari 2011

Författarbesök

Förra fredagen var det författarbesök hos treorna på skolan. Vi fick information i god tid. Det var fotbollsförfattaren Tom Palmer (nix, hade aldrig hört talas om honom) och han skulle gärna signera böcker, men inte ha några med sig till försäljning, så ville man ha en signerad bok fick man köpa en innan och ta med denna dag. Annars kunde eleverna såklart bara få en vanlig autograf också.

Johan är intresserad av läsning just nu efter att ha deltagit i skolans "Read Around the Library" och som ni förstår är jag angelägen att göra allt för att läsintresset ska hålla i sig, speciellt hos sonen, eftersom jag vet att killar tenderar att ha ett lägre läsintresse än tjejer. Alltså köpte vi gärna en av dessa fotbollsböcker då Johan ville ha en, trots att han inte är särskilt intresserad av fotboll. Det blev Striking Out, som syns längst till vänster nedan. En av Palmers serier heter Football Academy och här ser ni några titlar ur den serien:


book cover of 
Boys United 
 (Football Academy, book 1)
by
Tom Palmerbook cover of 
Reading the Game 
 (Football Academy, book 4)
by
Tom Palmer

Innan Tom kom till klassen hade de förberett sig genom att fröken läst en av hans böcker och Johan gillade den. När väl författaren var på besök pratade han mycket fotboll och om att han reste för att kunna skriva sina böcker.... hmm jag fick faktiskt inte någon riktigt bra redogörelse från Johan om vad författarbesöket innehöll. De gjorde någon frågesport... och man behövde ha läst mycket tidningar för att kunna göra den...

Ja ja, Johan tyckte det var kul och själv hoppas jag på fler författarbesök, vore jättekul om det kom någon till Middle school också och kanske någon som inte skrev om fotboll... ;) .

Här är Johans signerade bok:


Britt, ja det är verkligen så att jag fått uppleva mycket och lära känna väldigt många trevliga personer, tack vare de här klubbarna/föreningarna. Det har kommit både familj och vänner till del, då jag sett någon ny plats eller varit på någon trevlig restaurang med LC, eftersom jag sedan kan tipsa om de ställena eller upplevelserna till någon annan. Jag kommer t ex aldrig att glömma Psykologiska museumet i Århus. Så intressant!
Det låter väldigt lockande med konstfokus på Tyskland! Jag tror aldrig jag varit på något konstmuseum där..., vet inte varför, jag har varit i det landet flera gånger. Ska bli otroligt kul att höra vad du tycker om det och var du rekommenderar att man ska ta sig, för att se bra och kända konstverk! Nu vill jag snart ha samma bok själv :) !!
Tänk att Långa farbrorn fortfarande visas! Mysigt.

Märtha, hur har ni det? När flyttar Helen till Sydney?

Tara, we are planning for the Easter break with my parents, so I will come back to you with more detailed information Monday or Tuesday. Hope that is fine?!

Kim M. Kimselius, tack för bloggutmaningen, det är den första jag fått faktiskt. Lovar att anta den snarast!

Dags för ny vecka! R åker imorgon bitti klockan 5 till Stockholm, så jag tror jag ska stämma av lite med honom innan sovdags.

Kram Ingrid

2 kommentarer:

Boktokig sa...

Vad kul att de fått träffa en författare!!!

Vad spännande att vi har så olika smak när det gäller spännande framsidor! Men vi har lite lika också för de du nämnde tycker jag är fina/vackra framsidor! :)

Ja, det var så härligt att få gå på bio bara vi två. Det är andra gången på 6 år, så då blir det extra speciellt!

Jag kan tänka mig att de andra Hettyböckerna också är bra! Jag ska hålla dem i minnet tills dottern blivit större!

Boktokig sa...

Vad kul att jag lyckats tipsa om spel du inte hört om! Hoppas jag ska ge dig ännu fler speltips! :)