torsdag 20 januari 2011

Halvårssummering

Innan jag stänger 2010 känns det passande med en liten summering. Jag klarar inte av att göra någon årssummering, våren i Danmark känns avlägsen och det blir så splittrat att försöka få ihop det till en helårsrapport. Istället har jag bestämt mig för att göra någon sorts summering i olika kategorier över vårt första halvår i England d v s aug-dec 2010.

Det här är en summering för hela familjen. En del saker har vi gjort tillsammans, andra har bara någon/några varit med om.

Besökta museum:
Victoria & Albert Museum
Tate Modern
Sir John Soane's Museum x 2
Science Museum
Wimbledon Tennis Museum
Natural History Museum
Industrialiseringsmuseum (L på skolresa)

Musicaler/Teatrar:
Oliver
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat
Don't Stop Believin'

Biobesök:
Linnea x 2

Turistattraktioner:
Madame Tussaud's
Legoland
London Eye
Bekonscot
Thorpe Park

Kalas/Party:
Johan hos James
Linnéa hos Amanda
Linnea hos AJ
Malin 2 skoldanser
Malin hos 3 klasskompisar

Antal turer till London:
22

Antal turer till Oxford:
2

Restaurang/Pub/Café-besök:
TGI Friday (amerikanskt)
White Hart (engelsk pub i byn)
Café Rouge (fransk)
Strada (italiensk)
Jamie Oliver's Fifteen (italienskt)
Rainforest Café x 2 (familj)
Ethorpe x 2 (engelskt)
Kina restaurang Baker street, minns ej namnet
Royal Standard Pub x 5
Pub nära Svenska kyrkan, minns ej namnet
Dumplings i Chinatown x2, minns ej namnet
Basmati x 2 (indiskt i byn)
Moo moo's x 2 (milk shakes)
Frankie's (italienskt)
Achimi (japanskt i byn)
Café Tate Modern
Foyles (engelskt)
The Old Town Café x 2 (byn)
Pizza Express x 7 (byn)
Zizzi (italienskt)
Hummingbird Café (cup cakes)
Villandry x 2 (franskt)
Spagetti House (italienskt)
Starbucks, Pret a Manger & Costas (många gånger...)

Gäster:
Karin, Julia & Kata
Lena i London
Mormor & Morfar
Familjen W från Århus
Kerstin, Erica & Jenny
Familjen E J
Farmor och Farfar
Daniel, Anna, Sofia & Lina
Naemi

Antal tjänsteresor för Rikard:
20 (till Sv, DK, DK, Sv, Sv, Sv, Irland, DK, Sv...... typ, ni fårstår hur spännande det är :)

Utlandsresor:
Linnéa till Paris (med fotbollslaget)
Ingrid till Hamburg (träffade ISAa mammor)
Johan till Sverige (farfars födelsedag)
Alla till Sverige för att fira jul

Antal "möten" på skolan:
20

Besökta marknader:
Hall Barn
Notting Hill Carneval
Farmers market

Antal aktiviteter för barnen:
9 (Minskning med 5 mot DK och med 7 mot hemma.)

Träffar med "svenskorna":
4 (3 coffee mornings & 1 skogspromenad)

Övriga utflykter/upplevelser:
Bonfire
Bicester Village x 2

Andra extraordinära händelser:
Sålde vårt hus i Sverige
Punktering på bilen en fredagkväll
Röstade till riksdagsvalet på Svenska ambassaden
Linnéa började konfirmationsläsa i Svenska Kyrkan
Skolan stängdes tre gånger pga snö

Antal läxor:
Nej, jag skojade. Så höga siffror finns inte på mitt tangentbord.

Det är ganska bra att summera, för jag tror att vi alla gör mycket mer än vi tror.

Det ser verkligen ut som om vi äter på restaurang HELA tiden. Intressant, speciellt med tanke på att jag i veckan pratade med en annan mamma och de går ut och äter med familjen varje fredagkväll och det är ganska vanligt här, men de menar att då de bor i USA går de ut och äter MYCKET oftare (för att det är så mycket billigare). Då hävdade jag att vi INTE går ut så ofta, för vi går väldigt sällan på restaurang bara för att gå ut och äta med famlijen, utan vi äter ute då vi är borta och inte kan äta hemma.

Astrid, du är så snäll! Tack för dina gulliga ord! Ja, vi är nog duktiga på att fylla vår tid och med två heltidsarbetande föräldrar och flera barn, så är det inte svårt :) . Jag kan tro att ni tyckte vi var lite tokiga med vårt farande och flängande. Det är säkert lugnare på gatan nu, ha ha. Hemmablind blir man ju dock lätt, så nya ägare är ofta bra för husets renoveringsbehov.
Jag ser så småningaom fram emot lika fina vårbilder från Dalby som vinterbilderna du visat tidigare!

Saltistjejen, vad kul med en hälsning här från dig, Tack! Det är kul de gånger man har tid att anstränga sig lite extra för någon fest och planera några saker/utmaningar att göra tillsammans. Jag brukar vara rätt duktig på att göra det till barnens födelsedagar, men annars blir det inte så ofta.

Britt, TACK för knäckebröden!! Jag hör gömt dem för att bara ha till mig själv. De är riktiga lyxknäcke och SÅ goda.

Karin, ja grönt är riktigt fint som en färg i köket. Vi har fler vänner som har den färgen, i kombination med vitt och inslag av kornblått. Supersnyggt! Det var lite jobbigt för framför allt Malin att komma hem till huset. Det är konstigt att det är hennes kompis hus nu och att de har ändrat så att det inte känns som vårt hus längre. Men jag har inga större problem med det. Tycker att det löst sig så bra som det kunde. Jag beundrar också de som vågar, själv vet jag att vi inte kommer att orka göra om det snart igen, så våra förändringar blir alltid ganska "safe".
Det är verkligen sant att det är skönt att missa den långa töperioden med grått och eventuellt regn. Hoppas att vi inte får alltför många bakslag, det är ju trots allt fortfarande januari :) .

Hannele på Hisingen, tack för hälsning! Ja, det är onekligen underbart att se de första vårtecknen, det väcker alltid en speciell känsla om nya tider och nytt hopp.

Catharina, uterummet är det BÄSTA med hela det huset!! Det är ingen diskussion, jag tror aldrig vi får något liknande igen, utan vi får hoppas på att nästa hus har massa andra fördelar istället, ha ha. Tack för uppmuntrande ord! Jag tycker också att man måste inse sina begränsningar. Jag vet att vi inte hade gjort det Mette gjort om vi kommit hem nu, så därför är jag inte avundsjuk utan bara glad för deras skull.
Sätt genast igång och använda din vetis och skaffa en värmedyna. Rekommenderas :) !
Hoppas att du just nu har en riktigt bra dag på jobbet!

Nu blir det bara 2011 :) !

Ingrid

5 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Wow! Vilket halvår! Kul att läsa! Kram Kim

Karin sa...

Nu blir jag imponerad igen! Kanske inte mest för allt ni hunnit med (fast det är också imponerande!) men att du hållit koll och noterat allt!!! För du har väl inte allt i minnet? Fantastiskt. Och jag är inte så lite nöjd över att stå överst på gästlistan :-) Det var verkligen en rolig resa som vi pratar om ofta (allra mest Kata)

Britt sa...

Hej Ingrid!
Nu är jag tillbaka igen efter mycket datastrul.
Rikard hjäpte till när han var här i måndags. Han var trött och hade tänkt lägga sig och sova och ha det bra. Men de satt uppe till 12.30 med datorn.Jag har varit inne och läst dem jag hade missat.
Vackra vårbilder och jag måste berätta om en vit julros som slog ut i vår trädgård i november. Sedan kom snön och begravde den mer än l månad. Nu har snön töat bort och julrosen står lika underbar ännu.
Roligt att läsa din halvårssummering.
Ni har verkligen hunnit med mycket och vi har varit med på en del av dem.Det gladde oss mycket att Johan kom med på Rikards besök.
Kramar från Farmor

Catharina sa...

Wow så spännande med en halvårssummering! Det skulle jag kanske göra någon gång... eller inte?! Skulle då inse hur mycket tid jag lägger i kyrkan... fast det är bara kul tid!

Det var jättekul att jobba igår! Många trevliga föräldrar och gulliga barn!

Men så stressigt det blev när jag kom hem! Var hemma 16.45 och då ringde Karin S för att fråga om vårt intercity på kvällen... sen ringde jag Tina i vår klubb för att fråga en sak... sen ringde jag till Lars för att kolla om han kom hem i tid för Moas fotboll... värmde rester till barnen... letade fram träningskläder... Lars kom hem... sen åkte dom... jag åt en banan på väg ut i bilen och hämtade en klubbis 3 minuter sent, jag var hemma mindre än 1 timme! Nä, jag insåg att så stressigt vill jag inte ha det varje gång jag ska iväg, så jag kommer inte att börja söka jobb!

Vi hade en jättekul kväll med Lund och Ystad tjejerna och en del gäster igår! Vi var 26 tjejer totalt. Kul!
Vi hade hyrt en bygdegård (eller inte vi... mina klubbisar... jag är inte med i styrelsen i år och anstränger mig för att inte lägga mig i!) och fixat dit en dansare och en trummis från Malmö för att lära oss Afrikansk dans. Det var jättekul, jättejobbigt och jättesvårt! Vi lärde oss en dans som (tror jag) heter zinit eller nåt liknande. Det var 6 turer (eller vad det heter) och inte helt lätt att hålla reda på. Idag har jag träningsvärk lite överallt och framförallt i skrattmusklerna och koncentrationsmusklerna ;o)

Nu ska jag gå och koka potatis... Lars är med Hugo och spelar tennis och när dom kommer hem ska vi äta varmrökt lax som Lars köpt på väg hem från stugan där han suttit och jobbat idag.

Trevlig helg! Jag ser att jag har en hel del att läsa ikapp här... ännu en anledning till att inte börja jobba haha

Kram Catharina

Boktokig sa...

TGI Friday är min favoritresturang i stockholm. Nu låter det som om jag varit där massor med gånger, men det har jag inte. jag tror det är tre gånger!

Vad kul att vara på museum! I sommar var vi på museum i Skellefteå med barnen och mina svärföräldrar. 5-åringen tyckte det var så intressant! I vår måste jag och min man ta och försöka planera in något museumbesök när vi nu bor så nära stochholms museer. var det något av de museum som du rekommenderar speciellt att man besöker om man är i England?