tisdag 11 januari 2011

Linnéa 14 år

Konstigt att det känns som om Linnéa blivit stor fortare nu de senaste åren när jag varit hemma och haft mycket tid med henne, än när jag jobbade och såg henne mindre... Jag tror det beror på att hon ändrat sig så mycket under de här åren, verkligen blivit stor, som en nästanvuxen, en tonåring som plötsligt gillar helt annan musik, som är rädd för andra saker än förut, som ser på killar på ett nytt sätt och som ifrågasätter saker hon aldrig gjort förut.

Linnéa var OTROLIGT snäll, lugn och nöjd som baby och förskolebarn. Många gånger fick jag höra att "vänta bara då blir hon dubbelt värre i tonåren", men jag lyssnade inte så mycket på det örat. Nu när vi är där, har jag inget att jämföra med, då hon är först ut i vår familj, så vi får väl se vad mitt facit blir om ett antal år då vi vet mer. Än så länge är hon i alla fall en riktigt finfin tjej.

Juldagen är hon i alla fall född och i år var vi så trötta att någon julotta innan firandet blev det inte.

Två yrvakna trötta kusiner i julaftonsnya pyjamasar.
Av farmor och farfar fick L en efterlängtad gitarr, så nu är det nya musiklektioner som gäller.

Vid lunch anlände Rikards bror med familj igen, för att fira födelsedagsbarnet. Vi hade lagat mat och det blev mera prat och spel. Alla barnen fixade och lekte med sina nya saker och vi vuxna lyssnade på Daniels och Annas planer för deras USA-resa som de gav sig av på dagen efter.

Linnéa ägnade sig åt självstudier:


Malin fotograferade sådant som man inte själv tänker på att föreviga, såsom inredningsdetaljer hos farmor och farfar. Kul!


På annandagen gav vi oss iväg tidigt till Motala, där firandet av L fortsatte tillsammans med mormor & morfar, mostrar, morbror och kusiner. Å ännu fler fina presenter fick hon!

En jättefin tårta till L's ära.
Även här var kusinerna jätteglada att se varandra och eftersom de bara hade ett dygn på sig innan min syster Kerstins familj skulle åka hem, så blev det intensivlek.

Malin fortsatte att fotografera roliga saker. Här är ett julpynt som mamma gjorde då vi var små (kanske är ni fler som känner igen det?). Vi tyckte att det var så roligt med de små risgrynen som gröt och NU tycker barnbarnen precis detsamma. Kul att Malin förevigat denna tomtemåltid:

Bildkvalitén är sådär, men ändå.
Till middag blev det en av julens höjdpunkter, Kalkonen! Min pappa står i köket och lagar mat hela dagen (helst ska alla hålla sig undan, så att han kan lyssna på sin CD-bok, men det funkar sådär med sex barnbarn, ha ha). Förutom den goda brysselkålen ser alla fram emot MURKELSÅSEN. Gott, gott, gott!

På kvällen spelade vi såklart spel innan Rikard och jag smög ut i natten till gäststugan i trädgården där vi bodde så varmt och skönt, ett litet gulligt hus med liten adventsljusstake i fönstret och inneslutet av snö. Sovmorgon varje dag. GÖTT!

GRATTIS Linnéa på 14-årsdagen!!! Du är världens finaste!

Ingrid

2 kommentarer:

Karin sa...

Du kan verkligen vara stolt över Linnéa (och de andra barnen förstås!). Hon är i en härlig tid; påminner mig lite om Julia - klok och full av funderingar och nästan lite som en kompis. Fina bilder och jag hade inte sett de söta tomtarna förut!

Britt sa...

Hej Ingrid!
Linnea har alltid varit lätt att vara tillsammans med.Fantastiskt duktig och trevlig.
Jag hämtade henne på dagis kl 14.00 och hon stod alltid och väntade på mig. Hon hoppade och vinkade med båda armarna.Farmor, farmor och om jag kom 5 minuter över så sa hon. -Du är sen.
Linnea du älskade och se Pippi på tv. och du och jag köpte alla 6 filmerna.
Lycka till Linnea önskar Farmor