fredag 21 januari 2011

Skolstarten

Eftersom barnen började skolan tisdagen den 4/1, så blev det en kort vecka. Ganska bra efter julhelgen.

Alla fick vardag direkt, inte minst för att de fortfarande var inne i första terminen. Här bryts terminen ett par veckor in på det nya året, så att det blir lika många dagar på varje termin. Detta gäller i alla fall för High och Middle school, för Lower vet jag inte eftersom det inte är några förändringar då en ny termin börjar, utan de följer samma schema som tidigare.

Johan som har haft extra engelska under hösten, ska nu minska ned på det och första steget är att han inte längre ska vara med i den gamla stavningsgruppen, utan går in i vanliga klassens stavningsgrupper (där har de ett par olika nivåer, beroende på hur duktiga barnen är).

Min första vecka bestod i att blogga och blogga :) , men även att svara på massor av mail som samlats under julhelgen. Det kom såklart nya lass med papper från skolan, bl a en del trevliga inbjudningar till vinprovning, arbetsgrupper på skolan samt en "fin" fest på taket, dvs en fest i maj för föräldrar och skolpersonal på en restaurang/nattklubb/trädgård på ett tak i London. Det är Europas största takträdgård och VÄLDIGT fint.

På onsdagen hade vi vår första coffee morning med svenskorna, hemma hos Ulla. Vi var ganska få, för alla var inte tillbaka från julfirande och en del hade inte "landat" så de hann inte, ytterligare någon var sjuk. Det var i alla fall trevligt. När jag väl kom dit. Just denna dag var R tvungen att ha bilen, så jag skulle gå till fikat. Det var ingen fara med det även om det var ett gott stycke iväg. Men när jag skulle iväg kunde jag inte hitta vår husnyckel. Kom strax på att den var i bilen, där även vi har vår extranyckel. Stön. Strunt samma, jag smällde igen dörren och gav mig av utan plan på vad jag skulle göra efter kl 13 då fikat var slut och jag inte kunde komma in igen.

Som TUR var kom Sanna som jag inte sett på länge, till fikat. Verkligen superroligt! När det var slut åkte vi tillsammans in till byn, där vi pratade och gick i affärer. Sanna fyndade på rean. Själv hade jag ca 5 pund att roa mig för eftersom vi fortfarande var kortlösa efter att de tog vårt bankkort i julhandeln OCH att banken inte beställde nytt som de utlovat. Eftersom vi precis kommit hem hade vi inte hunnit ta ut så mycket kontanter.

Då Sanna var tvungen att åka hem, släppte hon mig utanför vårt hus där jag glatt (nåja) fick vänta nästan en timme till Rikard kom hem och släppte in mig. Brrrrrr! Så det var faktiskt lite i-landssynd om mig. Ingen bil, ingen husnyckel, inget bankkort och inga pengar.

På fredagen kom Johans klass iväg på utflykten till Reading som före jul blev inställd pga snö. Där studerade de Bayeux tapeten som finns i en komplett, väldigt fin kopia och J tyckte det var SÅ roligt. Han har lärt sig massor om engelsk historia och det är verkligen kul att höra honom berätta om "Battle of Hastings", alla kungar och MASSOR av detaljer om själva Bayeux-tapeten, såsom vad den är gjord av, vad som finns på den, varför den gjordes etc.

Hyfsat välklädda förväntas barnen vara då de är iväg på utflykter från skolan, så vi undviker definitivt jeans då. Dessutom passade det bra att använda jackan J fick av vännen Gustaf då han hälsade på i höstas. "Matpakken" från DK åkte också fram och fylldes till bredden. Visst syns det att J var uppåt då de gav sig iväg :) .


Vardagen kom alltså igång lugnt och smidigt.

Ingrid

1 kommentar:

Boktokig sa...

Vad kul att barnen förväntas vara välklädda när de är på utflykt. Här är jag förvånad över hur barnen är klädda när det är fotografering. Då tänker man ju att de i alla fall ska vara finklädda för en gångs skull. Men det finns de som kommer i den tröjan som de alltid brukar ha på sig - till sina vanliga jeans och håret rufsigt som vanligt. Och då tänker jag inte på tonåringarna som klär sig som de vill, utan de små ettorna och tvåorna. Men visst finns det flera barn som är finklädda också. Till utflyktsdagar skulle det nog vara ännu svårare att få se välklädda barn. Ibland är man bara glad att de har nog mycket kläder på sig när man ska vara ute hela dagen. Så olika det kan vara!