lördag 29 januari 2011

Oväntade presenter

Vi har underbara, fina vänner och familjer!!! Av och till kommer det faktiskt på ett eller annat sätt, paket hit. Jag är oändligt tacksam och måste erkänna att själv är jag inte lika bra att på det sättet, glädja mina medmänniskor.

Förra veckan kom det här hem till mig:


Överst till höger ser ni Vilmas Knäckebröd som Rikards mamma skickade med till mig. Hon vet att jag tycker att det är SÅ gott. Själv brukar hon servera det i bitar med ädelost på. Jag har nu ransonering på dem och äter ofta till lunch: två vanliga Wasa Husman och en Vilma. Det är ett lyxknäcke, som är lite salt vilket bryter så bra mot ost (det är inget man lägger leverpastej på...) . TACK Britt!!

Sedan skickade Karin hit en påse med två goda sorters te, chokladpraliner och PANODIL. Det är första gången jag har fått medicin i present :) , utan att ens vara sjuk. Boende här i utlandet är det dock precis att kunna förstå att en sådan här sak är jätteuppskattad att få, som Karin är så bra på. (Då vi fick löss för första gången i Danmark och jag fick lite panik i kaoset, skickade hon över ett mjukisdjur i form av en lus och lugnade ner mig. Bara en sådan sak.)

Jag skrev till Karin att jag nästan önskade att någon av oss skulle bli lite sjuk så vi kunde pröva medicinen. Så får man verkligen inte önska, jag vet. Döm om min förvåning när Malin nästa dag blev lite dålig (gick över till dagen efter). Jag blandade optimistiskt till denna Panodil, som var en pulverpåse, i nyuppkokt vatten och lät det svalna till dricktemperatur. Används till värk, feber och förkylning, stod det på kartongen. Svart vinbär och mentol. Jag tyckte det luktade precis som de där Vick-stiften man fick när man var liten. De skulle andas in i nästan och det kändes jättestarkt. Resultat: Malin tyckte det var det VÄRSTA hon druckit i HELA sitt liv! Hon grät och talade om att jag inte förstod hur äckligt det var. Jag tog en liten sipp och tyckte det var hur gott och ofarligt som helst. Tror att Malin, som är det av våra tre barn som är riktigt duktig på att svälja hela tabletter, ska fortsätta hålla sig till det...


Är tvungen att visa pralinerna i närbild. Har inte sett praliner med så fint tryck direkt på chokladen förut. Otroligt. När någon frågade innan vi flyttade utomlands vad jag skulle göra när jag var hemma, svarade jag alltid "ligga på soffan med en bok och äta chokladpraliner". Det har blivit VÄLDIGT lite av den varan. Borde lägga in det på schemat! Dessa praliner var fantastiskt goda!!! TACK Karin!

Denna vecka kom det här fina paketet med postbudet:Det var till Linnéa och Malin från deras vänner i Århus, systrarna Amanda och Isabella. Malin och Isabella var SÅ tighta sista året tillsammans och de passar verkligen perfekt ihop. Båda är kreativa, positiva, roliga och spralliga. Amanda och Linnéa är duktiga på att hålla fortsatt kontakt sedan vi flyttat. De har samma musiksmak (fråga mig inte vad den heter) och ibland köper L tidningar eller saker här i England till Amanda som R tar med sig på tjänsteresor dit.

Vad månde ett sådant paket innehålla? Danska "flödebollar" och godis! Det måste vara riktiga vänner som kommer på att skicka smaskiga saker ända hit för över 80 dkr. Tusen tack familjern Ö!

Som ni ser tyckte de om innehållet :) :


Ett liv utan människor som tänker på dig vore ett väldigt tomt och tråkigt liv! Att göra något för någon annan är lätt och roligt samt kan göra STOR skillnad! Jag försöker att göra skillnad så ofta jag kan.

Monika Häägg, TACK för award! Vad snäll du är!

Kram Ingrid

4 kommentarer:

Karin sa...

Stackars Malin! Här ska du få en teori (från amatördoktorn). En andel av befolkningen TÅL bara inte besk smak smak - dessa tycker t ex inte om brysselkål eller riktigt mörk choklad - medan andra älskar den smaken. Samma personer kan ha svårt för den sortens medicinsmak (ofta besk ju). Jag tycker själv att panodilpåsen är nästan god och väldigt välgörande, men en gång bjöd jag en övernattande gäst med hemsk halsont på min "dunderkur" och han sa: Så illa som det smakade bara måste det göra nytta!

http://vetenskapsnytt.blogspot.com/2006/09/hur-bittert-brysselklen-och-kaffet.html

Här luskammar vi förresten... men än så länge fria! Nu snart, ut och cykla med LC-Anna som nog hänger med på Tjejvättern!

Kram fr Karin

ps - DU gör skillnad!! - ds

Boktokig sa...

Man blir väldigt rörd när man får paket så där. När andra tänker på en!

Det var verkligen fina praliner. Sådana har jag aldrig sett förrut!

Vad är Danska "flödebollar" ?

Carcassonne är verkligen ett spel för alla! Kul att höra att dina barn spelat det på skolan och tyckt om det!

Kim M. Kimselius sa...

Visst är det underbart med "Röda Kors"-paket, som jag och min nya zeeländska väninna säger om de paket vi sänder mellan oss. Jag skickar svenska saker jag vet att hon tycker om och hon sänder mig speciella nya zeeländska saker som jag lärde mig älska när jag var där. Skönt med sådana vänner! Kram Kim

Astrid sa...

Det där med smaker och barn känner jag igen. När min äldsta dotter var liten och sjuk var det alltid ett företag att få i henne medicinen. Hon avskydde medicin i flytande form och vid varje halsfluss eller öroninflammation fick hon antibiotika med jordgubb eller hallonsmak, läkaren förstod inte varför hon inte kunde ta det. Likaså var det inför operation skulle hon ha flytande som lugnande, det slutade med att hon fick en spruta istället. Dagarna när fluortanten kom i skolan avskydde hon. Kram