onsdag 16 februari 2011

Att blanda engelskt och svenskt

Onsdag för en och en halv vecka sedan var det dags för coffee morning i svenskgänget igen. Denna gång hos den sprudlande Ing-Marie med två utflugna barn. Jag tittade på foton som hängde på väggen hos värdinnan och såg att dottern var en kopia av sin mor och sonen en kopia av prins William. Då jag påpekade det berättade hon att han blivit tagen för William flera gånger då han varit ute :) .

Ing-Marie bor i byn bredvid oss och har varit väldigt aktiv i svenskgruppen SWEA i London och hon startade upp en ny grupp då de bodde i USA. Det var verkligen god uppslutning denna morgon och kul att träffa flera tjejer jag inte sett på månader.

De flesta jag varit hos på dessa coffee mornings har bott i England länge. Ofta 10-20 år. De bor genomgående i stora, vackra hus, men det som jag tycker är mest roligt att se är hur de blandat svenskt med engelskt, för det gör de naturligtvis och så ska det vara. Nästan ALLA har en eller flera dalahästar. Jag tycker ofta att deras lampor är väldigt engelska medan deras ljusstakar ofta är svenska. Trots att vi nästan fann det omöjligt att hitta ett hus utan heltäckningsmattor genomgående i hela huset, så har dessa svenskor ofta flera rum utan heltäckningsmattor, men de har också lärt sig att GILLA dessa i vissa rum, ofta i sovrum och vardagsrum. Det är väldigt kul att se hur stilar/kulturer blandas till något personligt!

Själv inser jag att det bara är en tidsfråga innan jag köper något blommigt, som jag tycker är väldigt engelskt och normalt ganska fult, men nu har jag redan börjat tycka att blommigt porslin han vara SÅ fint...skumt! För att inte tala om en del tvålar och andra badrumsförpackningar med lavendel, magnolia eller hemska tanke ROSOR på. Vid lotteriet på American Women's club senast gick kuddarna med engelska flaggan på först och jag måste erkänna att jag hade också valt dem om jag vunnit...

Och ja, vi har också två dalahästar som numera fått en mer framskjuten plats, på spiselkransen, ha ha.

Jag fortsätter skicka hälsningar i natten. Det är OMÖJLIGT att ha tre skollediga barn hemma, planera för massor av gäster, ha barnens kompisar här OCH att hinna blogga. Därav senaste veckans nattinlägg.

Kram Ingrid

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ar intressant att lasa hur du med nya frascha ogon uppfattar de utlands svenska hemmen. Jag skrattar for mig sjalv nar du skriver om dala hastarna, som sitter uppradade ovanfor spisen i mitt hem. Snart kommer du att ALSKA Cath Kidston blommiga monster, det ar bara en tidsfraga, jag lovar!!!
Men nu har du en massa bra filmer som barnen kan titta pa medans du bloggar, genialt!!! Kramen

Britt sa...

Hej Ingrid!
Roligt att du skriver här på bloggen men för min skull vill jag inte att du ska sitta uppe halva natten och skriva nu när ni ska ha gäster och ha många upplevelser med dem.
Nåja ta ett litet kort inlägg.
Kramar från Britt

Boktokig sa...

Visst blir man påverkad av sin omgivning. Man vänjer sig vid det som man ser ofta!