onsdag 9 februari 2011

Välkomna alla nya!

Onsdagen för två veckor sedan, arrangerade skolan en välkomstträff för alla nytillkomna föräldrar på skolan. Upplägget var att först gick de till Green Room (musikrummet) för att få information av rektorer och lite annan personal på skolan. När de var klara där gick de över till Red Room där "The Multicultural group" hade bjudit in alla på knytkalas, d v s vi som redan är på skolan tog med mat och bjöd alla nya på.

Långbord uppdukat med en del av all maten!

Det kändes konstigt att stå där och representera de rutinerade föräldrarna, vi känner oss såklart och ÄR fortfarande väldigt nya, men det var kul att titta på och prata med de nya och tänka att precis så stod vi själva för bara några månader sedan.

De uppdukade matborden var imponerande! Det är så kul med all mat från hela världen och uppslutningen var ganska god, ca 30-40 mammor (denna gång såg jag inga pappor) som tagit med mat och ca 25 nya familjer som börjat i slutet på höstterminen eller efter jul. Många nya 5:e-klassare, så 5orna på skolan är fulla nu. Jag letar ständigt efter nya kompisar till Johan, men tyvärr träffade jag bara föräldrar till två nya 3:or och de var båda tjejer.


Långbordet med mat från andra hållet, ni ser även lite av de vackra väggarna i rummet.
Tyvärr är mina bilder ganska dåliga eftersom de är tagna med min gamla mobil, men jag är glad att det blev något i alla fall. Eftersom jag gillar mat gör det inte något att det är mycket matbilder, men såklart hade det varit kul att kunna visa lite bilder från minglet också, MEN det var inte läge att gå runt och fotografera alla och sedan fråga var och en om det var ok att jag visade dem på min svenska blogg...

Här är efterrätts/sötsaks-bordet:
 
Vid den orange skylten är mina syltkakor och rulltårtor upplagda.

Tiramisun var så OTROLIGT fin, men besvikelsen blev dessvärre total då jag smakade den. Den var väldigt vattnig och inte i närheten av det jag lärde mig göra av italienska Cristina på skolan i Århus.


Det blev ett bra mingel där nya och gamla föräldrar blandades och pratade. En del nya såg väldigt bortkomna och ensamma ut, så jag gick fram och pratade med ett par av dem, men de flesta såg rätt coola och hemtama ut redan. Deras barn har varit i skolan ett par veckor och det verkar ha varit en enbart positiv upplevelse för dem, precis som vi tyckte från början då vi kom. Under själva lunchen satt jag med några mammor jag träffat ett par gånger tidigare, men vi hinner aldrig ses i vanliga fall, så det var jättekul!

Karin, det är alltid lika roligt när du skriver hälsningar till de andra som kommenterar! Gör tepåsegrejen. Enkelt! Ta bort metalhäftan, töm ut teet, balansera upp på höjden enligt vår bild och tänd på.

Britt, följer du 9A på TV? Det gör vi vuxna och tjejerna, väldigt intressant även denna gång. Ja, gör du sockerbitsleken med flickorna en dag när det är tråkigt väder ute, det kommer de att gilla! Sedan kan de ju sitta med sina tandborstar i ert badrum hur länge som helst :) . Hoppas du har läst Karins kommentar direkt till dig som hon skrev på förra inlägget?! Bra tips! Hoppas stormen är borta och att ni sovit gott i natt. Visst var det en bra överraskning att killarna kommer hem på födelsedagsfirande?! Egentligen var det några tjejers tur, men typiskt nog är det en helg när Malin och Linnéa är borta :( .

Kim, TACK för boktips! Det är precis en sådan bok jag är säker på att vi gillar. Ska försöka få tag i den på biblioteket nästa gång Rikard åker dig och lämnar/hämtar böcker. Igår var jag på biblioteket här och lånade böcker om antika Grekland, Rom och Egypten. Det finns mest om Egypten. En fin bok om Pompeji slank också med.
Det ÄR konstigt att ni har snö kvar och inte grannarna... ni måste ha mer skugga över de platserna, eller?

Ylva, ja heja Vendela! Hon är verkligen en värdig kandidat, hoppas det går fortfatt bra i processen, ska bli kul att följa. Här har Malin somnat nu. Hoppas ni får ett bra möte! Hör du någon som har en pojke i Johans ålder är jag väldigt intressrad av att få veta det. Såg du Karins kommentar riktad direkt till dig? Det händer inte sällan att jag nuförtiden skriver om saker i Sverige och har helt fel :) , ibland beror det på mina förutfattade meningar och okunskap, ibland på att det ändrat sig sedan vi flyttade utomlands.

Boktokig, är ni fortfarande sjuka? Undrar jag, då jag får en hälsning vid den tiden då jag gissar att du i vanliga fall är på jobbet... era stackare! Kanske är det istället så väl att du har sovmorgon, jag håller tummarna för det :) . Ja, experiment är kul! Vad jobbar din klass med för tema nu? Det med Pac-man missade jag! Låter roligt! Jag har precis börjat läsa Joyce Carol Oates "Älskad, saknad". Ska bli spännade att se hur lång tid det tar att läsa den, ha ha. Jag vill gärna se minen på bibliotekspersonalen när du frågar om de kan göra åldersindelade avdelningar för vuxna, ha ha ha ha ha! Lycka till med fb och twitter, det blir säkert kul!

Nu ska jag titta till Malin. Hon är sjuk och hemma från skolan. Hade ett scienceprov som hon pluggat mycket för igår och är väldigt besviken över att hon inte kunde gå och göra det idag.

Vi hörs!
Ingrid

5 kommentarer:

Karin sa...

Ni gör så många trevliga saker på skolan! Vilket trevligt välkomnande och intressant med perspektiv på att ni nu hoppat upp ett hack bland erfarna föräldrar! På bild såg allting gott ut i alla fall! Bra att du vet hur en riktig Tiramisu ska smaka (och tillagas!)

Dagen känns redan bättre och jag fick bara klaga lite på Kata som ville gå i kort transparent tunika med svarta spetsstrumpbyxor. Såg ut som att hon var till salu men hon tyckte att hon blev såååå trist med täckande leggings. Man får väl kika in på hennes blogg för att se hur hon väl var klädd när hon gick hemifrån (efter oss).

Kram från ett just nu soligt (!) Malmö!

Kim M. Kimselius sa...

Blir SÅ hungrig och sugen när jag ser alla fina matbilder. Jodå, grannarna har också snö, men inte så mycket som vi. Tyvärr har vi en stor hög granskog i sydostlig riktning, vilket tar bort solen väldigt tidigt på vintern och även skyddar från vinden. Åt andra hållet är det öppet och då blåser vinden in på tomten och ängen bredvid.
Kan det vara Tillbaka till Pompeji som slank med? Kul att du gillade mitt tips. Träffade författaren till Fakirer i höstas och när han berättade om sin bok vid middagsbordet ville jag bara läsa den. Dagen därpå fick jag möjlighet då jag fick ett signerat exemplar efter att ha lyssnat på hans föreläsning om boken. Underbara bilder och jättefin text. Ska bli spännande att höra vad ni tycker.
Kram Kim

Monika Häägg sa...

Oj. så mycket mat! Helt otroligt! Jag sitter här och blir hungrig!

Britt sa...

Hej Ingrid!
Maten ser härligt ut men du har tagit så bra bilder så att man ser Red room.Det är ett otroligt vackert och imponerande rum.Ett slottsrum.
Tråkigt för Johan att han saknar kompisar. Han som hade Eric! och några andra förra terminen.
Jag har inte följt med 9A det här året men om ni gör det så ska jag också göra det.
Vi är fortfarande förkylda men på bättringsväg.
Krya på dig Malin önskar Farmor

Boktokig sa...

Ser jättegott ut!!! Jag ÄLSKAR efterrättsbord! jag är alldeles för förtjust i sötsaker för mitt eget bästa!!!

Jo, jag var hemma med barnen även onsdag. Vi är alla friska utom Emilia som dras med en envis hosta som hon haft jättelänge!

Jag måste ta och pröva Söderblandningen någon gång. Jag är inte så ofta på Söder, men kanske jag kan leja någon kompis eller arbetskamrat att gå in om de har vägarna förbi.

Svensklärarinnan här (dvs jag) ska inte kasta sten i glashus. Hon börjar nämligen också meningar med och samt men. Fast det ska tydligen vara accepterat nu att börja med men. Fast jag brukar också tänka på det när jag själv gör det! Det är ju i alla fall bra att jag tänker på det, även om jag inte alltid gör något åt det! ;)

Jag älskar verkligen den där idén med bok som poster. Hoppas mannen förstår hur mycket! ;)

Hoppas du får en fin lördag!!!