torsdag 3 februari 2011

Fortfarande imponerad

Vi ville boka läkartid för att kolla Malin. Hon har inte varit på någon ordentlig läkarkontroll sedan vi flyttade från Sverige.

Då Rikard kom hem från jobbet igår åkte jag för att hämta Johan på tennisen som slutade kl 17. Samtidigt gick R upp till vår läkarstation/vårdcentral där vår "husläkare" finns. Jodå, vi fick tid i övermorgon kl 17.30. Jag blir fortfarande stående gapande när jag ser att vi kan få en läkartid (inget akut!) om två dagar klockan HALV SEX en fredag kväll!

Lite annat smått. Johan berättade att de igår haft besök av några som bott på en ubåt i fem år. Det hade varit SÅ spännande och kul att lyssna på. (Själv förstod jag efter ett tag att det var några från NATO-basen där flera arbetar som har sina barn på vår skola. Sannolikt var de inte på ubåten i fem år utan avbrott...)

Minns ni Bokförvirring 2, där jag inte förstod varför Mons Kallentofts bok "Höstoffer" beskrevs med olika efternamn på figurerna i boken, beroende på var jag läste på internet? Jag skickade ett mail med frågan direkt till Mons och fick ett snabbt svar från Thailand där han för närvarande sitter och skriver. Han är där över vintern tillsammans med sin familj. (Plötsligt kändes London rätt blekt.) Orsaken till att namnen på personerna är fel på hans hemsida härrör till en första säljtext som skrevs av förlaget innan boken var klar. Något av namnen är en ren felskrivning. När det gällde förändring av adelsnamnet var det någon som haft invändningar och han hade då valt ett annat namn. Han nämnde att det nog var dags att uppdatera hemsidan :) . Allting har en förklaring. TACK för svar Mons!

Catharina, ingen fara, du verkar still going strong och i dina bästa år. Det ger hopp inför framtiden :) .

Kim, med dagliga färska erfarenheter känner jag definitivt att det är skönt att inte vara tonåring i alla fall... Förutom just känslan som vi "lärt" oss, att det är negativt att bli äldre, håller jag helt med om att det bästa är att få självdistans, bättre självkänsla, klarare insikt om vad som är viktigt/oviktigt samt insikt om vilka medmänniskor som är bra för dig. Det är verkligen inspirerande att höra riktigt gamla människor som fortfarande har energi och framtidsoptimism. Deras långa perspektiv tillbaka i tiden inger respekt. Jag blev glad varje gång jag för ett par år sedan såg ett program om en riktigt gammal danska som bodde med sin butler. Hon hade sin kärlek i Australien och sin son i USA. Regelbundet åkte hon och hälsade på dem, trots att hon var nästan 100 år! Fantastiskt!

Britt, åh så skönt att höra att det finns många bra år att se fram emot! Jag hoppas också på att en dag få barnbarn och vara så pigg som ni har varit och kunna göra så mycket med dem. Då kommer jag att hämta inspiration av hur ni har varit som farföräldrar!! Visst är det kul att R bokat sådana dunderbra musikalbiljetter till er!

Märtha, jag håller verkligen med dig om att jag är mitt i en fantastisk ålder och jag försöker glädjas och njuta av det så mycket jag kan. Barnen är i en fin ålder, vi har kommit förbi härliga, men slitsamma småbarnsår. Nu kan jag prata med dem på ett annat sätt och lär mig mycket av dem. Ibland även om mina mindre bra sidor! Jag har nog rätt mycket ork och hälsan sviker inte alltför ofta ännu, som tur är.

Boktokig, din "ungfia", du har MASSOR av bra år att se fram emot :) !

Ylva, då förstår jag det där med "forgot" :) . Ja, det kanske vore en god idé med gitarrläraren, ha ha. Är ni seriöst intresserade har vi en lista på lärare som bor i GX! Vi fick den från vår musikaffär som är pålitliga och duktiga. Vår kille bor ju här i byn, men han kanske kan ta sig till er... Säg till om du vill gå vidare med detta.

Vinden har mojnat och temperaturen är på väg uppåt här... Skönt!
Ingrid

1 kommentar:

Britt sa...

Hej Ingrid!
Jag förstår att du är imponerad.Det är så skönt när man får en tid hos läkare. Vi har faktiskt fått det lite bättre på vår vårdcentral nu.Längre öppettider och konkurrensen mellan de olika vårdcentralerna har gjort att man är mera mån om sina patienter.Hur var det med Malin?
Kramar från Britt