tisdag 9 november 2010

Det högg till i magen

Häromdagen hämtade jag R på jobbet och han var mitt i ett telefonsamtal, men han hoppade in i bilen. Eftersom det är förbjudet att tala i mobilen här när man kör, så kopplas automatiskt en handsfree-utrustning in när hans telefon kommer in i bilen. Sanningen att säga kopplas den in bara han är i närheten, så när vi hade tre bilar för några veckor sedan, ringde jag från den försenade lånebilen till Rikard som körde hyrbilen, men mellan oss hade vi min pappa i vår egen bil och då kopplades handsfreen in automatiskt bara för att Rikards telefon var tillräckligt nära Volvon, så där hörde pappa plötsligt en röst och det var jag som ville prata med R i en annan bil, men bara kunde komma fram till pappa...

Nåväl, tillbaka till hämtningen häromdagen. Alltså R hann precis sätta sig så kopplades handsfreen in, fast det var jag som körde och en dansk röst spred sig i kupén och det bara HÖGG till i magen av plötslig akut saknad inom mig. Har inte hört Århusianska på flera månader och visste inte att jag saknat det SÅ mycket. Vilken märklig känsla. Som en deja vu. Suck....

Fick också ett mail från en av de danska grannarna i sista huset vi bodde i och de vill komma och hälsa på oss. Kul! Det får bli någon gång nästa år.

Tror det här är ett lagom långt inlägg efter gårdagens mastodontinlägg, men ni var flitiga läsare! Jag är full av beundran för ert tålamod!

Naemi, saft är toppen. "BOB såklart!" som vi sa på reklamfilmerna jag var med och gjorde :) . Fast ni kanske har hemlagad...
Intressant att du nämner ljudet vid fyrverkeri. Det var nämligen så att de här även hade fyrverkeri med olika slags ljud, det har jag aldrig hört förut, utan då har alla låtit ganska mycket och lika. Det var häftigt. Fast om man vore hund skulle man nog INTE varit glad.
Mangashopping är inskrivet på schemat :) !

Britt, det blir säkert en del upprepningar av maten från de senaste veckorna, men det är inte alla som är sugna på "samma" fläskfilé för femte helgen i rad, ha ha.
Du har så rätt med Vallmon. Nästan alla bär en röd vallmo på kavajslaget vid den här tiden på året. De säljs överallt till minne av de som stupade i kriget. Visste dock inte att själva memorial day är den 11 nov. Tror dock inte att något är stängt då. Det har jag inte hört, men kollar för säkerhets skull under dagen. Det är inte en röd dag i alla fall.
Skönt att Lina är bättre. Maria o Co var tre dagar i London så det var inte konstigt att de hann med mycket, men jag tror inte heller att det var så mycket köer.
"Tooooomorrow, tomorrow, I love you tomorrow..." som lilla rödhåriga Annie sjunger i musicalen :) .

Astrid, vi har också varit här samtidigt med julskyltningen en gång och då besökte barnen tomten på Harrod's. Det var verkligen något alldeles speciellt. HÄR kan de julskylta! Då hade vi så kort tid på oss, nu hoppas jag att vi ska kunna se och njuta lite mer av det när vi bor här mer permanent. Varmt välkommen att hälsa på! Men inte förrän efter nyår :) . Försök få med dig Tor om du kan...

Karin, usch jag minns mathållningen då ni var här som ganska undermålig, men det var så otroligt avslappnat och skönt. Tror dock ändå att jag ska kompensera med lite bättre service på det området nästa gång ni kommer. Läser hos K att hon inte skulle ha något emot att komma tillbaka :) .
Vilken thailandsgryta hade vi när ni var här??? Uppdatera mig, tack. Den har vi inte haft senaste veckorna :) .
Jepp, Burberryn var snygg! Och underverkskrämer och kläder behövs klart bättre nu :) .

Ha en bra dag!
Ingrid

4 kommentarer:

Catharina sa...

Ja, det måste vara jobbigt att bryta upp från ert liv där. Ni hade ju många vänner där. Ert liv går i 190 så det är inte så att du sitter ner och tänker på vad du lämnat utan är fokuserad på det nya, och då kan jag tänka mig att det känns lite extra när du hör danskan.

Som jag skrev i förrra inlägget... dags för mellis med Moa.

Kram Catharina

naemi sa...

Hejsan!:)
wow, det låter häftigt med olika ljud, kanske inte lika jobbigt att lyssna på då..?

Hahaha!! vi brukar dricka någon saft från coops eget varumärke.. typ änglamark elr så. :P men ibland så gör vi flädersaft. Det är så GRYMT gott!! fast jobbigt att göra.. :/

Ska snart iväg på fotbollsträning. Det börjar bli riktigt kallt nu... lite jobbigt men det är rätt mysigt när det är så mörkt på mornarna och kvällarna. :)

Ha det bra!

Karin D sa...

En jättegod gryta med kycklingfiléer och mango chutney och kanske paprika - tror att vi fick couscous till? Han lagade till den medan vi satt och spanade efter brudparet inifrån caféet!

Kram fr Karin

Karin D sa...

Glömde säga, Kata frågade senast idag vid middagen om vi kanske inte kunde åka till London under jullovet... så nog planerar hon på nästa resa... Jag har varken semesterdagar eller respengar just nu så jag får skjuta nästa besök på framtiden. Drömmer just nu om sommarsemester, på lite varmare breddgrader.

Kram fr Karin